10 Eylül 2018, Pazartesi 13:19 | A+ | A-

Vatandaşlık Sorgulama Nasıl Yapılır? Hangi Adımları İzlemelisiniz?

Vatandaşlık Sorgulama Nasıl Yapılır? Hangi Adımları İzlemelisiniz?

Türk vatandaşlığına kabul edilmek için başvuru yapmış olan kişilerin vatandaşlık sorgulama ekranı üzerinden rahatlıkla sonuçlarını öğrenebilecekleri bilinmektedir. E-devlet kapısı üzerinden sorgulama işleminin yapılabileceği gibi alternatif web sitelerinin de kullanımı mümkün olmaktadır. Türk vatandaşlığı için başvuru yapmak isteyen bireylerin valilikler üzerinden, yurt dışında olan kişilerin ise temsilcilikler üzerinden ya da vekalet ile birlikte müracaat edebilmeleri mümkün olmaktadır. Müracaat edecek kişilerin gerekli belgeleri hazırlamaları halinde talepler değerlendirmeye alınır.

Online olarak vatandaşlık başvuru sorgulamave nasıl yapılacağını öğrenmek için tıklayınız.

Vatandaşlık Başvurusu

Türk vatandaşlığına başvuru yapabilmek için gerekli olan şartlar arasında;

  • Türkiye'de en az 5 yıl ikamet etmiş olmak
  • Tehlikeli bir sağlık problemine sahip olmamak
  • Kendini ifade edebilecek kadar Türkçe bilgisine hakim olmak
  • Türkiye'de bakmakla yükümlü olunan kişi ile kendisinin bakımı için yeterli bir gelire sahip olduğunu ya da her hangi bir mesleğe sahip olduğunu gösteren bir belge gibi seçenekler bulunmaktadır.

Bu belgelerin hazırlanması ile Türk vatandaşlığına başvuru yapılabilir.

 

Vatandaşlık Sorgulama Süreci

Türk vatandaşlığı için başvuru yapmış olan bir bireyin bu süreç içerisindevatandaşlık sorgulama süresini beklemesi gerekmektedir. Her bir kişinin müracaatı tek tek incelendiğinden ötürü uzun bir süreç sonucunda açıklama işlemi gerçekleşmektedir. Kişinin başvurusu esnasında her hangi bir belge eksikliği var ise belirtilen süre içerisinde belgenin tamamlanması ile başvuru süreci biraz daha uzayabilmektedir. Vatandaşlık başvuru süreci 6 ay ila 24 aylık bir süreç içerisinde netlik kazanır.

Vatandaşlık Başvuru Formu

İçişleri Bakanlığını Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden alınacak olan başvuru formunun doldurulması vatandaşlık başvurusunda gerekli olan adımlardan bir tanesidir. Kişiye ait olan genel bilgilerin yer alacağı bu belge sayesinde vatandaşlık başvurusu yapılabilmekte ve inceleme esnasında kişi hakkında bilgi sahibi olabilme imkanı tanımaktadır. Hangi ülkenin vatandaşı olduğuna dair gerekli olan pasaport ya da buna denk olan bir belgenin başvuru formuna eklenmesi gerekir. Türkiye'de minimum 5 yıl ikamet edildiğine dair İl Göç İdaresi tarafından onaylanmış olan, ülkeye giriş ve çıkış tarihini gösteren bir belgenin de yine vatandaşlık başvuru belgesine eklenmesi önem arz eder.

Daha detaylı bilgi ve vatandaşlık hukuku alanında hukuki destek edinebilmek için Develioğlu Hukuk’un web adresini ziyaret edebilirsiniz.

www.develiogluhukuk.com

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Yorum Yazın
yükleniyor

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık