Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

11. Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal yağlı pehlivan güreşleri şenliği başlıyor

11. Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal yağlı pehlivan güreşleri şenliği başlıyor
Beyağaç Belediyesi 11. Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri 10 Eylül’de gerçekleştirilecek. Güreşler öncesinde Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve Hüseyin Çokal’ın katılımı ile basın toplantısı gerçekleştirildi. Akçay, güreş müsabakalarını herkesi davet etti.

Beyağaç Belediyesi 11. Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri 10 Eylül’de gerçekeleştirilecek. Güreşler öncesinde Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve Hüseyin Çokal’ın katılımı ile basın toplantısı gerçekleştirildi. Akçay, güreş müsabakalarını herkesi davet ederken, Çokal, ‘Lanetli Kemer’ tartışmalarını değerlendirdi.

Belediyesi 11. Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri 10 Eylül’de 28’i başpehlivan 400 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilecek. Güreşler öncesinde Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, tarihi güreşçi Hüseyin Çokal, güreş sponsoru ve koordinatörü basın toplantısı düzenledi.

BAŞKAN AKÇAY’DAN DAVET

Toplantıda konuşan Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay,”2 yıllık pandemi arasından sonra Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri 10 Eylül 2022 Cumartesi günü Beyağaç Hüseyin Çokal Er Meydanı’nda yapacağız. İlçemiz Beyağaç’ın sahip olduğu güzellikleri tanıtmak ve paylaşmak için ilçemizde yıllardır Ege’nin Kırkpınar’ı olarak tanımladığımız Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni yapıyoruz. Amacımız ata sporumuza sahip çıkmak ve gençlerimize sevdirmek, yöre insanımız ile ata sporumuzu buluşturmaktır. Kırkpınar’ın altın kemerinin ebedi sahibi, devlet sporcumuz Hüseyin Çokal’ın isminin yaşatılması için çalışıyoruz. İlçemizden göçmüş hemşerilerimizin yılda bir defa da olsa bu etkinliğimize gelmesini ve beraber olmasını sağlamak istiyoruz. Beyağaç Belediyesi 11. Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 2017-2018-2019 ve 2022 yıllarında olduğu gibi güreş ağamız Sezer Toma bu yılda bize destek olacak. Kendisine ve ailesine teşekkür ederiz. Herkesi ağaçların gölgesinde yağlı pehlivan güreşlerini izlemeye davet ediyoruz.”dedi.

Beyağaç Belediyesi’nin bütçesinin 10 milyon TL olduğunu belirten Başkan Akçay, bütçenin sadece yüzde 3-4’ü ile bu organizasyonun gerçekleştirildiğini söyledi.

HÜSEYİN ÇOKAL ‘LANETLİ KEMER’ TARTIŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

Ali Gürbüz’ün bu sene Kırkpınar’da elenmesinin ardından üçleme fırsatını kaybetti. Bu sonucun ardından ‘Lanetli kemer’ efsanesi bir kez daha gündeme geldi. Tarihi pehlivan Hüseyin Çokal toplantıda ‘lanetli kemer’ tartışmasını değerlendirdi. Çokal;”Edirne kemeri olarak muteberdir. Güreşçiler sahaya yenmek için çıkar. Güreş yaptılar ve Ali yenildi. Millet lanetli demeye başladı. Ben Ali’yi takip ediyorum. Nisan’dan beri ayağını tutup gidiyor, kolunu tutup gidiyor. Yenilirsen, sıkarsın adamın elini gidersin. Orada hata ve suç Ali’nindir. Kazanmanın sermayesi çalışmaktır. Ben Kırkpınar’da 4 kez birinci oldum sonra bıraktım. Niye bıraktım? Denizli o dönem bana gereken ilgiyi göstermedi. 34 yaşında güreşi bıraktım. Bırakmasam 4-5 yıl daha birinci olurdum. Rakibini yenersen kürsüye çıkarsın. Ben Ali’yi severim, babası öğrencim, dedesi arkadaşımdır. Daha iyi olmasını isterim. Lanetli kemere inanmıyorum”dedi. Çokal, şimdiki pehlivanlardan kimle görüşmek isterseniz sorusuna ise;”Hepsi ile güreşirim. İsmail Balaban’ın hemen yenerdim”dedi.

Hüseyin Çokal kimdir?

1966 yılında güreşe başlamıştır. 1973 yılında 90 kiloda Gençler Türkiye Şampiyonu, 1976’da Büyükler Avrupa Kulüpler Şampiyonu, 1979’da Akdeniz Oyunları’nda ağır siklet şampiyonu olmuştur. 1981’de Kırkpınar’da başaltı birincisi olmuştur. 1982,1983 ve 1984’te üst üste 3 defa Kırkpınar şampiyonu olmuştur. Bu başarı ise Kırkpınar altın kemerinin ebedi sahibi olmuştur. Bu ünvana sahip 4 pehlivan vardır. 2019 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sporcusu ünvanını almıştır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!