Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

13 Yıldır Boşanamadı Sorumluluğu Devlete Attı

13 Yıldır Boşanamadı Sorumluluğu Devlete Attı
Denizli’de 13 yıldır eşinden boşanmaya çalışan Hüseyin Avni Görcelioğlu mahkemenin boşanma kararı almamasına tepki göstererek “Devlet beni boşamıyor” dedi. 13 yıldır süren boşanma hikayesi ise duyanı şaşkına uğratırken, mağdur kocanın talebi bu kez de koronaya takıldı. 

Denizli’de 64 yaşındaki Hüseyin Avni Görcelioğlu 2007 yılında 21 yıllık evliliğini bitirme kararı aldı. 2007 yılında İzmir Göztepe’de ikamet eden Görcelioğlu, İzmir 13. Aile Mahkemesi’ne başvurarak boşanma davası açtı. Eşi Zeliha Görcelioğlu ile şiddetli geçimsizlik yaşayan Hüseyin Avni Görcelioğlu açtığı boşanma davasını, yakınlarının ikna çabaları üzerine geri çekti. 6 sene daha evlilikleri süren Görcelioğlu çifti uzaktan evliliklerini sürdürmeye devam ederken, 2013 yılında Hüseyin Avni Görcelioğlu şiddetli geçimsizlik nedeniyle yeniden dava açtı.

Hasan Ozan Orpak davayı bir üst mahkemeye taşıyarak, dosyayı Antalya Bölge Mahkemesi’ne gönderdi. Ancak mahkeme boşanma talebini red ederek çiftin örnek çift olduğunu söyledi.

 

3. KEZ AÇTIĞI BOŞANMA DAVASI BU SEFER KORONAYA TAKILDI

Medeni Kanuna göre Boşanma davası reddedildiği için 3 sene boşanma davası açamayan Hüseyin Avni Görcelioğlu 2019 yılında tekrar boşanma davası açtı. 04 Haziran 2020 tarihinde görülmesi beklenen boşanma davası ise bu sefer korona virüs tedbirlerine takıldı. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerisi ile Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun kararı gereği dava tarihi ertelendi.

 

“ÇOCUĞUMUZ OLSA EŞİM MAKİNADA YIKARDI”

Verilen son karara göre Hüseyin Avni Görcelioğlu’nun açmış olduğu boşanma davası 18 Kasım 2020’ye ertelendi. Hüseyin Görcelioğlu dava ile ilgili “2007’den sonra da evliliğimiz düzgün ilerlemedi. Yılın 6 ayı evde, 6 ayı dışarda kalmak zorundaydım. Benden habersiz her bankaya borç yapmıştı eşim. Ben özel sektörden emekli oldum. Borcunu üstlenip, tekrar denemeyi teklif ettim. Kredi çekip öderim diye düşündüm. Ancak kabul etmedi. Dayanacak halim kalmamıştı artık eşime. 2013 yılında Denizli’ye yerleştim. Dava açtım ancak bizi boşamadılar” dedi.

 

Görcelioğlu “Her zaman söylüyorum, eşim insan olarak çok iyi biridir ancak eş olarak iyi değil. Ben kontrollü birisiyimdir. Sinirlerime hakim olabilirim. Eşimle tartışma olduğunda bile ben diğer odaya gider oturur kapıyı kitlerdim. O bağırır çağırırdı. Ben eşim sakinleşince dışarı çıkardım. Temizlik hastalığı vardı eşimin. Çocuğumuz olmadı ama  olsaydı makinaya atar yıkardı. Telefonu, radyoları bile yıkardı. Bu da evliliğimizde onlarca  problemden biri oldu. Evliliğimiz boyunca hep şiddetli geçimsizliğimiz vardı” ifadelerini kullandı.

 

“HERKES BANA ACIYARAK BAKIYOR”

Birlikte yaşanan süreçte ekonomik sorunlarının hiç olmadığını ve iyi para kazandığını söyleyen Görcelioğlu “Ben eşimin maaşına hiç dokunmadım evliliğim boyunca. Bizim arsamızı benden habersiz annesinin üstüne yapmış, ona bile bir söz etmedim. İzmir’de evimiz var. O evin hepsini istedi ben yarı yarıya olsun dedim. Bu sebeple davayı uzatıyor. Ben Denizli’de hiç yaşamamıştım 2013’e kadar. Şu an bile Denizli’nin çoğu yerini bilmem. 2013 Ağustos’undan beri hiç görüşmedim. Sadece mahkemelerde gördüm. Boşanmak için uğraşıyorum. Herkes bana acıyarak bakıyor. Hala boşanamadığımız için benimle dalga geçiyor. Benle alakalı bir durum yok, devlet beni boşamıyor” dedi.

 

“HÜSEYİN BEY BU DURUMDAN DOLAYI ÇOK MAĞDUR”

Görcelioğlu’nun avukatı Hasan Ozan Orpak "Konuyla ilgili 2013 yılında açılan ve geri çekilen bir dava var. 2013 Eylül ayında yeniden dava açtık. Ancak duruşmamız 6 ay sonra oldu. Uzlaşma imkanımız yoktu. Karşı taraf da istemedi uzlaşmayı. Anlaşmalı boşanma olacağını düşündük. İlk celsede karşı taraf ilk celsede boşanmak istediğini söyledi ancak sonra kararını değiştirdi ve ‘Boşanmak istemiyorum’ dedi.

Denizli 4. Aile Mahkemesi’nde tanıklarımız dinlettik, duruşmalarımız görüldü ancak en son hakim heyeti davanın reddine karar verdi. Medeni Kanun 3 yıl içerisinde tekrar dava açılmasına izin vermiyor. Biz de Antalya Bölge Mahkemesi’ne gönderdik davayı. Mahkemede 2016 yılında verilen kararla 13 yıldır görüşme dahi olmamasına rağmen boşanma reddi kararını bozmadı.

3 yıl daha bekledik. Süre dolar dolmaz tekrar dava açtık. Pandemi nedeniyle duruşmalarımız yine ertelendi. 18 Kasım’da yeniden görülecek olan davamızı bekliyoruz şu an.

Hüseyin Bey bu durumdan dolayı çok mağdur. Her yerde önüne çıkıyor. Dava yüzünden şehir değiştirecek, değiştiremiyor, kredi çekecek çekemiyor, yurt dışına çıkmak istiyor çıkamıyor.” dedi.

 

"SOKAKTA GÖRMEK BİLE İSTEMİYORUM, LÜTFEN BENİ BOŞAYIN"

Uzayan süreç nedeni ile hayatının alt üst olduğunu söyleyen Hüseyin Avni Görcelioğlu "Artık sabrım kalmadı. Atmak istediğim her adımda aslında fiilen olmayan evliliğim önümde engel oluyor. Bir an önce boşanıp önüme bakmak istiyorum. Yaşanan bu olaylar beni çok yıprattı. Eski eşim iyi bir insan ancak benim için iyi bir eş değil. Kendisi içinde kötü bir durum, 13 yıl görüşmeden bir ilişki devam etmez. Kendisini görmemek için mahkemeye bile gitmedim. Sokakta bile görmek istemiyorum ve bunu kendisine de söyledim. Buna rağmen bizi boşamayan hukukçuların vicdanlı davranmasını bekliyorum"  dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Zeliha DOĞAN
    24-03-2024 15:37

    Yasal hak ve kurallar unutulmuş gibi, özel hayatın gizliliği açısından da. böyle yayınlanmasına suç teşkil etmektedir,

  • yorum avatar
    Zeliha
    24-03-2024 15:11

    Yasal hak ve kanunlar unutulmuş gibi, haberin hala sistemde kalmasıda, özel hayatın gizliliği açısından suç teşkil etmektedir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!