3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

15 Temmuz Destanı Taşlara Yazıldı

15 Temmuz Destanı Taşlara Yazıldı
15 Temmuz Destanı Taşlara Yazıldı

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 Darbe Kalkışmasının önemli direniş noktalarından biri olan Çardak Havaalanı’nda yazılan destan Çardak’ın AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Öztürk tarafından dağlara taşlara yazıldı. Başkan Öztürk, Çardak’ın girişinde 500 metre yükseklikteki dağın yamacına; 86 bin taş parke ve 2,5 ton boya kullanarak 5400 metrekare büyüklüğünde “Ay Yıldızlı Türk Bayrağı ve Çardak 15 Temmuz Destanı” yazılı dev bir resim yaptırdı.

İlçe girişinden, kilometrelerce öteden ve havaalanına inip kalkan uçaklardan da görülebilen resimli yazı büyük ilgiyle karşılandı. Belediye Başkanı Mahmut Öztürk; “Bu anıt yazı ile ilçemiz Çardak’ın kahramanlığını da tescillemiş olduk. Nasıl Çanakkale’de ‘dur yolcu’ resim ve yazısı ile Çanakkale’nin geçilmez olduğu cümle aleme anlatılır, biz de bu eseri dağlara taşlara yazdık. Ve Çardak Direnişi’ni, 15 Temmuz’un en önemli direnişlerinden biri olan Çardak Barikatı’nı tarihe not düşmüş olduk” dedi. Öte yandan Çardak’taki program ve törenlerde baştan sona hazır olan Çardak Kaymakamı Murat Karaloğlu ise; “Çardak bölümüne her yıl Denizli’deki 15 Temmuz Anmaları içinde yer verilmesi” ve “Çardak Barikatı’nın resmi tören programına dahil edilmesi” Denizli Valisi Hasan Karahan’a öneri götüreceğini söyledi.

CAHİT ÖZKAN “MECLİSTE KAHRAMAN ÇARDAK’IN” TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Belediye Başkanı Öztürk tarafından ilçe girişine yaptırılan eser yaptırılan eser temsili açılış töreniyle kalabalık bir protokol eşliğinde açıldı.Açılışı; Başkan Mahmut Öztürk, AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Milletvekili Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, İl Başkanı Necip Filiz ile Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever birlikte yaptı. Çardak’taki Anma Programı sonrası programa katılan AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile birlikte Dev anıt resmi yapıldığı dağın yamacına çıktı ve bu eserin nasıl yapıldığı konusunu konuklarına anlattı ve bilgilendirdi. AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan da, Başkan Öztürk’ün kendilerinden talep ettiği ilçeye “Kahraman Çardak” ünvanı verilmesi talebinin de parlamentoda takipçisi olacağı ve gündeme getireceği sözünü verdi.

               

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!