Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

20 Bin 250 Öğrenci Göz Taramasından Geçti

20 Bin 250 Öğrenci Göz Taramasından Geçti
20 Bin 250 Öğrenci Göz Taramasından Geçti

  Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlçelerde ‘Göz Taraması’ Projesi devam ediyor. Bu kapsamda; 2018 yılının ilk taraması Baklan İlçesi’nde başladı. İlçede bulunan yaklaşık 650 öğrenciye iki gün boyunca göz taraması yapıldı.

2015 yılında Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği döneminde ilk olarak Buldan’da başlatılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okul çağındaki (6-17 yaş) çocuklarda uygulamaya konulan ‘Göz Taraması’ projesi; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından diğer ilçelerde de devam ettiriliyor. Buldan ile başlayan göz taramaları; Çal, Sarayköy, Honaz, Kale, Beyağaç ve Çameli İlçelerinde devam etmiş, toplamda 20.250 öğrenciye göz taraması yapılmıştı. 2018 yılında da diğer ilçelerde bir dizi tarama programı planlayan İl Sağlık Müdürlüğü, ilk taramayı Baklan İlçesinde gerçekleştirdi.

“İlçelerimizde Göz Taraması Yapılmayan Çocuk Kalmayacak”

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de taranmadık çocuk kalmayacak sloganıyla göz hekiminin olmadığı hastanelerde gerçekleştirdikleri göz taramalarını, diğer ilçelerde de devam ettirdiklerini söyledi. Öztürk: “Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği dönemimizde 2015 yılından bu yana Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde okul çağındaki (6-17 yaş) çocuklarda; varsa göz problemlerinin erken evrede teşhis edilmesi ve vakit kaybetmeden tedaviye başlanması amacıyla ilk olarak Buldan’da başlattığımız göz taramaları projesini toplamda 7 ilçemizde gerçekleştirdik. Göz taramalarımızda öncelikli hedefimiz; göz hekiminin olmadığı hastanelerimizde göz taramasının yapılmasıydı. Bu yıl da; Denizli’de taranmadık çocuk kalmayacak diyerek projemizin kapsamını genişlettik ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm ilçelerde önümüzdeki süreçlerde tarama yapmak için planlamamızı yaptık. Bu kapsamda göz taramalarımıza ilk olarak Baklan İlçemizde başladık. Baklan Toplum Sağlığı Merkezimizde oluşturduğumuz Göz Polikliniğinde 2 gün boyunca Denizli Devlet Hastanesinden görevlendirdiğimiz Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarımız tarafından çocuklara tarama yapıldı. Yaklaşık 650 öğrencimizi göz taramasından geçirdik. Ardından Bekilli, Bozkurt, Çardak, Güney, Serinhisar’da yaptığımız planlama ile toplamda yaklaşık 7.700 öğrencimizi göz taramasından geçirmeyi hedefliyoruz. Bu taramalarla gözlük kullanan çocuklarımızın gözlük uygunluklarını kontrol ediyoruz, göz problemi olan çocuklarımıza gerekli gözlük tavsiyesi ve ya ameliyat önermeleri yapıyoruz. Umut ediyorumki tüm yavrularımız geleceğe sağlıkla adım atarlar ve biz de bu aşamada onların sağlığına katkıda bulunabiliriz” şeklinde konuştu.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!