3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

2022'de Bulgaristan Ev Fiyatları ve Satın Alma Şartları

2022'de Bulgaristan Ev Fiyatları ve Satın Alma Şartları

Bulgaristan’da lüks mülklerin metrekare başına maliyeti İtalya, İspanya ve Yunanistan'dan çok daha düşüktür. Bulgaristan kiralık ev fiyatları ortalama olarak Türkiye'den %42.30 daha yüksektir. 

Bulgaristan şehir merkezinde tek yatak odalı dairenin kirası ortalama 253 eurodur. Bulgaristan satılık ev tercihleri söz konusu olduğunda, üç yatak odalı evler en popüler konut türü olma eğilimindedir. Bulgaristan’da ev fiyatları ortalama yaklaşık 31.991 euroya gelmekte ve ekstra bir yatak odası için yaklaşık 6.997 euro fazla ödeme yapılması gerekmektedir. Bulgaristan daire fiyatları içerisinde 2 yatak odalı mülkün maliyeti yaklaşık 24.993 eurodur.

Bulgaristan’da ev satın almak, özellikle artan enflasyon oranı, mevduatlara sıfır faiz oranları ve bankaların uyguladığı yüksek ücretler nedeniyle güvenli ve karlı bir yatırım haline gelmiştir. Bulgaristan evlerindeki düşük ipotek oranları da, özellikle yeni inşaat evleri satın alma konusunda bu eğilimi desteklemektedir. Bulgaristan emeklilere mülk satın alarak oturma izni almak için fırsatlar tanımaktadır.

Bulgaristan’da daimi ikametgah arayanlar için en iyi seçim, tüm yıl boyunca hayatın tüm hızıyla devam ettiği Sofya, Burgaz, Varna ve Filibe gibi büyük şehirlerdir. Bulgaristan’da sakin bir yaşamı tercih edenler için ise Nessebar, Pomorie, Sozopol veya Aheloy gibi küçük kasabalarda ev satın alma seçenekleri mevcuttur.

Bulgaristan ev fiyatları ve ev alma süreci hakkında merak edilenleri Türkiye'den yapılan Bulgaristan vize başvuruları için danışmanlık hizmeti veren akredite acente Vizem.net'in danışmanlarına sorduk.

 

Bulgaristan Kiralık Ev Fiyatları Ne Kadardır?

Bulgaristan kiralık ev fiyatları aşağıda verilmiştir.

 

Oda sayısı

Konum

Ortalama kira

1 yatak odalı

Şehir merkezi

230 -512 euro

1 yatak odalı

Şehir dışı

153 -389 euro

3 yatak odalı

Şehir merkezi

350 -1.025 euro

3 yatak odalı

Şehir dışı

282 -666 euro

 

Bulgaristan ev kiraları evin büyüklüğüne, oda sayısına, bina yaşına, bulunduğu konuma, eşyalı ya da eşyasız olma durumuna, manzaraya, ulaşım koşullarına, bünyesinde spor salonu, yüzme havuzu, jakuzi gibi ek özellikler bulundurmasına göre farklılık göstermektedir. Bulgaristan kira fiyatları en yüksek Sofya’da, en düşük VelikoTırnovo bölgesinde bulunmaktadır. 

Bulgaristan Varna Kiralık Ev Fiyatları Nasıldır?

bulgaristan

Bulgaristan Varna yaşam maliyeti açısından 21 şehir arasında 3. sırada yer almaktadır ve turistler ile Bulgaristan vatandaşları tarafından tercih edilen bir tatil beldesi konumundadır. Varna’da yaşamak için en uygun muhitler, Trakata, Vinitsa ve Bris’dir. Varna’da kiralar Burgaz’dan daha pahalıdır.

Varna, Bulgaristan'ın önemli ekonomik, ulaşım ve kültür merkezinden biri olarak mülk kiralama ve satın alma seçeneklerinin bol olduğu yaşamak için uygun bir destinasyondur. Varna şehir merkezinde 40 metrekarelik 1 yatak odalı daire kirası 247 euro iken, 80 metrekarelik 3 yatak odalı daire ise 517 euroya kiralanabilmektedir.

Sofya'da Ev Kiraları Nasıldır?

 

Sofya, yaşam maliyeti açısından Bulgaristan'da 21 şehir arasında 2. sırada yer almaktadır. Sofya en uygun yaşam standardına sahip Avrupa başkentleri listesine dahil edilmiştir. 

Sofya'nın merkezinde tek odalı bir stüdyo dairenin kirası aylık 329 euro civarındadır. Sofya şehir merkezinde 40 metrekarelik 1 yatak odalı daire kirası 334 euro, 80 metrekarelik 3 yatak odalı daire ise 650 euroya kiralanabilmektedir. Sofya daire ve ev kiraları bakımından Varna’dan daha pahalıdır.

Bulgaristan Kırcaali'de Ev Kiraları Nasıldır?

 

Bulgaristan Kırcaali şehir merkezinde tek yatak odalı dairenin aylık kirası 127 euro, banliyöde tek yatak odalı dairenin aylık kirası 102 eurodur. Kırcaali merkezde 3 odalı dairenin aylık kirası 204 euro, banliyöde 204 euro civarındadır. Kırcali diğer Bulgaristan şehirlerine oranla kiraların daha uygun olduğu bir şehirdir.

Bulgaristan'da Satılık Ev Fiyatları Ne Kadardır? 

Bulgaristan’da satılık ev fiyatları aşağıda verilmiştir.

 

Oda sayısı

Konum

Ortalama fiyat

1 yatak odalı

Şehir dışı

10.000- 25.000 euro

2 yatak odalı

Şehir merkezi

25.000-50.000 euro

3 yatak odalı

Şehir merkezi

50.000 - 75.000 euro

 

Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki villaları genellikle 100.000 euro ile 150.000 euro civarındadır ve en lüks mülkler için fiyatlar 300.000 euroya yükselmektedir. Bulgaristan'a gelen turist sayısındaki artışlar nedeniyle kıyı şeridindeki ve tatil köylerinin çevresindeki mülklerin değeri istikrarlı bir şekilde artmaya devam etmektedir. 

Bulgaristan’da ev fiyatları evin konumuna, büyüklüğüne, turistik merkezlere olan mesafesine göre değişiklik göstermektedir. Bulgaristan’da uygun fiyatlı evler genellikle kuzeybatı bölgesinde yer alan şehirlerde bulunurken en pahalı evler Sofya’da bulunmaktadır.

Bulgaristan Kırcaali’de Satılık Ev Fiyatları Nasıldır?

 

 

 

Bulgaristan Kırcaali merkezdeki dairelerin metrekare fiyatı 408 euro iken, banliyöde Kırcaali daire fiyatları metrekare başına 332 eurodur. Bulgaristan Kırcaali merkezde küçük daire fiyatı 24.536 euro civarındayken, büyük dairelerin fiyatları 40.894 euro dolaylarında seyretmektedir. 

Bulgaristan Kırcaali satılık müstakil evler dağ eteklerinde 19.936 euro iken, Kırcaali ev fiyatları büyüklüğüne göre aynı oranla artarak 33.227 euroya yükselmektedir. Bulgaristan Kırcaali ev fiyatları Kırcaali barajı yakınlarında yüksek iken, Banite gibi bir kaplıca beldesinde oldukça düşük seyretmektedir.     

Bulgaristan Sofya Satılık Ev Fiyatları Nasıldır?

 

Sofya, yaşam kalitesi açısından Bulgaristan'ın en büyük şehridir. Şehir merkezine yakın konumdaki Sofya ev fiyatları metrekare başına 2.285 euro civarındayken, Bulgaristan Sofya ev fiyatları banliyölerde metrekare başına 1.467 eurodur.

Sofya merkezde küçük dairelerin fiyatları ortalama 82.507 euro iken, merkezdeki büyük dairelerin fiyatları 137.512 eurodur. Sofya’da ev fiyatları şehrin eteklerinde küçük daireler için 56.355 euro iken, büyük daireler 93.925 eurodur.

Bulgaristan Burgaz’da Satılık Ev Fiyatları Ne Kadardır?        

 

Bulgaristan'da yaşanacak en iyi 3. şehir Burgaz’dır. Burgaz merkezdeki dairelerin metrekare fiyatı 928 euro dolaylarında seyrederken, banliyöde bulunan dairelerin metrekare fiyatı ortalama 592 eurodur.

Bulgaristan Burgaz ev fiyatları merkezdeki küçük daireler için ortalama 55.738 euro,

büyük daireler için ise 92.897 eurodur. Burgaz şehri eteklerinde küçük dairelerin fiyatı 35.571 euro, büyük dairelerin fiyatları ise 59.285 eurodur. 

Bulgaristan Varna’da Satılık Ev Fiyatları Nasıldır?    

 

Bulgaristan Varna ev fiyatları merkezdeki daireler için metrekare başına 1.010 euro iken, banliyöde bir dairenin metrekare fiyatı 671 eurodur. Varna da ev fiyatları merkezdeki küçük daireler için ortalama 60.654 euro dolaylarında seyrederken, büyük daireler için fiyat 101.091 euroya çıkmaktadır. 

Varna ev fiyatları şehrin eteklerinde küçük daireler bazında 40.281 euro iken büyük daire fiyatları 67.135 euro civarındadır. Varnada ev fiyatları evin konumuna ve genişlik, büyüklük, yer şekillerinin yapısı gibi etkenlere bağlı olarak farklılaşmaktadır.

Bulgaristan Şumen'deSatılık Ev Fiyatları Ne Kadardır?       

 

Şumen, nüfus açısından Bulgaristan'ın 8. büyük şehridir. Bulgaristan Şumen merkezdeki dairelerin metrekare fiyatı 460 euro iken, banliyöde bir dairenin metrekare fiyatı 255 euro civarındadır. 

Şumen merkezdeki küçük daire fiyatları ortalama 27.603 euroya mal olurken, büyük daireler 46.006 euroya mal olmaktadır. Şumen’in kenar mahallelerinde küçük daire fiyatları 15.335 euro iken, büyük daireler için 25.559 euro talep edilmektedir.

Bulgaristan Razgrad Ev Fiyatları Ne Kadardır?

 

Razgrad merkezde büyük bir daire için 65.350 eurotalep edilirken, küçük daireler için 25.000 euro istenmektedir. Razgrad merkezinden uzak, şehrin eteklerinde bulunan köy evleri için 9.000 euro ila 20.000 euro arasında değişen fiyatlar talep edilmektedir.

Bulgaristan Plovdiv Satılık Ev Fiyatları Nasıldır?

 

Plovdiv, Bulgaristan'da yaşanacak en iyi 4. ve nüfusu bakımından da en kalabalık 2. şehirdir. Plovdiv merkezindeki dairelerin metrekare fiyatı 806 euro dolaylarındayken, banliyöde 567 eurodur. 

Plovdiv ev fiyatları merkezdeki küçük daireler için ortalama 48.410 euro iken, büyük daireler 80.684 euroya mal olmaktadır. Plovdiv şehri eteklerinde küçük daire fiyatları 34.063 euro, büyük daire fiyatları ise 56.772 eurodur.            

Bulgaristan Evleri Nasıldır?             

 

Geleneksel Bulgar evlerinde ikinci veya üçüncü katlar genellikle alt katlardan daha geniştir. Bulgar evlerinde üst katlar ahşap kirişlerle desteklenmiştir. Bulgaristan evlerinin tavanları ahşaptan yapılan merkezi bir dekoratif unsur olarak kullanılmaktadır. 

Bulgaristan evlerinin sokağa bakan kısmı genellikle atölye veya ahır olarak kullanılmaktadır. Bulgar evlerinde ikinci kat, ailenin yaşadığı ve genellikle tüm üyelerin bir odada yemek yaptığı, yemek yediği ve uyuduğu yerdir. 

Bulgaristan evlerinin avluları yeşillikle kaplıdır ve sıcak yaz günlerinde gölge sağlamak için yükselen dekoratif çalılar ve asmalarla doludur. Bulgaristan evlerinde bacalar genellikle dekoratiftir. Bulgaristan evlerinin ilk katları taştan, ikinci katları ise ağırlıklı olarak ahşaptan yapılmaktadır.

Bulgaristan Köy Evleri Nasıldır?       

Bulgaristan’da köy evleri genellikle 1000-4000 metrekarelik büyük bir bahçeye sahiptir. Bulgaristan satılık köy evleri fiyatları, evin denizden uzaklığından etkilenmektedir. 

Bulgaristan satılık ev köy evi almayı planlayan kişiler için 30.000 ila 40.000 euro yeterli gelmektedir. Bulgaristan köy evleri içerisinde daha ucuz seçenekler bulmak mümkün olsa da bu evlerde 3-5 ay onarım yapmak gerekebilmektedir.

Bulgaristan'da Prefabrik Evler Nasıldır? 

 

Prefabrik evler Bulgaristan mimari geleneğinde yeni değildir, panel yapımı ve temel inşaat malzemeleri için betonarme ve tuğlaların yaygın olarak kullanıldığı yıllar boyunca unutulmuştur. Prefabrik evlerin öncelikli avantajları, evin tamamen ahşap, taş, sıva ve cam gibi ekolojik ürünlerden yapılmış olmasıdır.

Bulgar ustalar ve inşaatçılar yüzyıllar boyunca var olan gelenekleri sürdürerek ahşap evler inşa etmişlerdir. Bulgaristan’da prefabrik evler genellikle zemin katta masif taş duvarlı, ikinci katta kerpiç dolgulu ahşap iskeletli iki katlı evlerdir. Bulgaristan’da düşük enerjili evlerden pasif prefabrik evlere geçiş son dönemlerde oldukça yaygınlaşmıştır.

Bulgaristan prefabrik ev fiyatları evin özelliklerine ve büyüklüklerine göre farklılıklar göstermektedir. Bulgaristan’da satılık prefabrik ev fiyatları her bütçeye uygun olarak düzenlenmektedir. Bulgaristan’da prefabrik ev fiyatları Yunanistan’a göre %50 daha düşüktür. Düşük prefabrik ev fiyatları Bulgaristan inşaat sektörünü, Yunan müşteriler arasında popüler kılmaktadır. 

Bulgaristan Emlak SiteleriHangilerdir?

Bulgaristan kiralık ev siteleri aşağıda listelenmiştir.

  • BulgarianProperties
  • Property.bg
  • Galardo Real Estate
  • Luximmo
  • ClementsProperties
  • Mirela

Yabancı Kişiler Bulgaristan'dan Ev Alabilir Mi?

Yabancı kişiler Bulgaristan’da arazi satın alamamakta ancak AB veya AEA vatandaşı olunması durumunda arsalı bir ev satın alınması mümkün olmaktadır. AB veya AEA ülkelerinin vatandaşı olmayanlar, belirli avantajları olan altın vize programına erişebilmektedir. AB veya AEA vatandaşı olmayan kişiler Bulgaristan'da arazi satın alabilecekleri veya altın vize programına girebilecekleri bir şirket de açabilmektedir.

AB veya AEA üyesi olmayan ülkelerden gelen yabancı vatandaşlar, Bulgaristan'da en az 5 yıl yaşamışlarsa, tarım arazileri de dahil olmak üzere arazi satın alabilmektedir. Bulgaristan’da 5 yıl daha ikamet ettikten sonra, Bulgar vatandaşlığına başvurmak ve böylece herhangi bir vatandaş olarak arazi satın alabilmek de dahil olmak üzere tüm haklara sahip olmak mümkündür.

T.C Vatandaşları Bulgaristan'dan Ev Alabilir Mi?     

Bulgar yasaları, AB üyesi olmayan vatandaşların Bulgaristan'da bazı sınırlamalarla mülk satın almalarına izin vermektedir. AB üyesi olmayan tüm gerçek veya tüzel kişiler Bulgaristan'da kendi adlarına daire satın alabilme hakkına sahip olmasına rağmen dairelerin üzerine inşa edildiği arsanın ideal kısımları ile denk gelmemesi şartı bulunmaktadır. 

Bulgaristan’da bahçeli veya arsalı evler, genellikle AB vatandaşı olmayanlara satılmamakta ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bir Bulgar şirketini kaydettirerek satın alma işlemini gerçekleştirebilmektedir. Yabancıların Bulgaristan C vizesi ile bir mülk satın almaları ve ardından ülkelerine geri dönüp Bulgar D vizesine başvurmaları mümkündür. 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!