3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

26. Geleneksel Rahvan At Yarışları Sona Erdi

26. Geleneksel Rahvan At Yarışları Sona Erdi
Babadağ’da 26. Geleneksel Rahvan At Yarışları sona erdi. Cumartesi günü Tolga Çandar konseri ile coşkulu bir start verilen Rahvan At Yarışları Pazar günü gerçekleştirilen yarışlar ve ödül töreni ile sona erdi. 26. Geleneksel Rahvan At Yarışları birincisi ise Ayvaz Çamdeviren oldu.

Denizli’nin Babadağ ilçesinde 26. Geleneksel Rahvan At Yarışları tamamlandı. 17 Eylül Cumartesi günü ilçede yapılan Tolga Çandar konseri ile başlayan at yarışları Pazar günü gerçekleşen kıyasıya mücadele ile devam etti. 9 kategoride yarışan 110 yarışçı hünerlerini sergilerken vatandaşlar yarışlara yoğun ilgi gösterdi. İki gün süren etkinliklerde Babadağ Belediyesi tarafından ilçeye kurulan lunapark ile de eğlenceye doyan Babadağlılar aynı zamanda stantlarda da yerini aldı. İlçeye özgü ürünleri sergileyen ve satışa sunan Babadağlılar iki gün boyunca ürünlerinin satışını gerçekleştirdi. Bu sene yarışların sponsoru ise yarış ağası Ümit Yelin oldu.

ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Pazar günü yapılan at yarışlarında 9 kategoride şampiyonlar belirlendi. Yarışın en büyük ödülü olan Baş yarışında Ayvaz Çamdeviren birinci, Melih Yavaş ikinci, Mustafa Demirel üçüncü olarak toplamda 12 bin lira ödülü almaya hak kazandılar. Baş Altı kategorisinde Yücel Akkaya birinci, Yahya Alnıak ikinci, Erol Gülfidan üçüncü oldu. Küçük Orta kategorisinde Anıl İpek birinci, Tuğrul Duran ikinci, Mehmet zeybek üçüncü oldu. Deste kategorisinde Ziya Düder birinci, Arif Pardioğlu ikinci, Tarık Karakuşlu üçüncü oldu. İkili tay kategorisinde Ali Aykan birinci, Recep Özbuğdaycı ikinci ve Cengiz Düder üçüncü oldu. Üçlü tay kategorisinde Oğuz Yakış birinci, Murat Ergiden ikinci, Mehmet Altınok üçüncü oldu. Dörtlü tay kategorisinde Mehmet Dinlenmez birinci, Zülfü Turan ikinci, Süleyman Karataş üçüncü oldu. Büyük orta kategorisinde Erol Gülfidan birinci, Recep Yılmaz ikinci oldu. Taze beşli kategorisinde Emirhan Bozyiğit birinci, Yusuf Kasap ikinci oldu.

“BABADAĞ’I TURİZM YOLUNDA İLERLETMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”

Şampiyonlar ödül töreni ile ödüllerini alırken Babadağ Belediye Başkanı ve yarış ağası Ümit Yelin yarışçıların ödüllerini takdim ederek tebrik ettiler. Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı at yarşlarıyla ilgili “Bu sene 26.’sını tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Rahvan At Yarışları bizim çok önemli geleneklerimizden biri. Hem kültürel anlamda ilçemizin isminde önemli bir yeri var hem de vatandaşlarımızın her sene merakla ve heyecanla beklediği bir etkinlik. Bu sene yarışmamıza 110 at katıldı. Yarışçılarımıza göstermiş oldukları gayret için teşekkür ediyorum. Babadağ’da turizm destinasyonunu arttıracak etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Babadağ’ı turizm yolunda ilerletmeye de devam edeceğiz. At yarışlarımıza sponsor olan 2022 yarış ağamız Ümit Yelin’e, katılan tüm yarışçılarımıza, ekip arkadaşlarımıza ve tüm vatandaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!