3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

3. Lig Garanti, 2. Lig Son İki Maça Bağlı

3. Lig Garanti, 2. Lig Son İki Maça Bağlı
Denizli’yi Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Deplasmanlı Bölgesel A Ligi’ndetemsil eden Pamukkale Belediyespor, ligin 12. Haftasında deplasmanda İzmir RSK’yı 59-38 yenerek puanını 18’e çıkardı. Mavi-beyazlı takım 3. Lig’e yükselmeyi garantilerken, 2. Lig’e çıkma şansını son iki maça bıraktı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bu takım üst liglerde de başarılı olacaktır” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılında kurduğu Pamukkale Spor Kulübü’nün ilk branşı olan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, 2018-2019 sezonunda da Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Deplasmanlı Bölgesel A Ligi’nde Denizli’yi başarıyla temsil ediyor. Bu sezon aldığı galibiyetlerle dikkatleri üzerine çeken mavi-beyazlı takım ligin 12. Haftasında deplasmanda İzmir RSK’ya konuk oldu.

21 SAYI FARKLA KAZANDI

Cumhuriyet Spor Salonu’nda oynanan maça iki takımda kontrollü başlarken Pamukkale Belediyespor, ilk periyodda 16 sayı bulurken ev sahibi İzmir RSK 12 sayı attı. Büyük çekişmeye sahne olan ikinci periyodda iki takım da 12’şer sayı atarken, devre Pamukkale Belediyespor’un 28-24 üstünlüğü ile tamamlandı. Üçüncü periyodda mavi-beyazlı takım rakibine hiç sayı vermeyip 13 sayı atınca son periyodda oldukça rahat bir oyun ortaya koydu. 18 sayı bulduğu son bölümde İzmir RSK’ya 14 sayı izni veren Pamukkale Belediyespor maçı 59-38 kazanmayı bildi.

3. LİGİ GARANTİLEDİ

Gruptaki diğer maçlarda Aydın Genç Efeler Belediyespor İstanbul Engelliler’i 81-25 yenerken, İzmir Karşıyaka 1453 ESK’yı 57-49 mapğlup etmeyi bildi.  Bu skorlarla Pamukkale Belediyespor puanını 18’e yükselterek bitime 2 hafta kala 3. Lig’e çıkmayı garantiledi. Bu hafta sonunda Pazar günü Hasan Güngör Spor Salonu’nda saat 14.00’de 1 puan önündeki lider 1453 ESK ile mücadele edecek olan Pamukkale Belediyesi, bu maçı kazandığı takdirde son haftaya 2. Lig’e çıkma şansını artırmış olacak. Statüye göre son 2 haftasına girilen grupta 1. Takım direk 2. Lig’e çıkarken, ikinci ve üçüncü takımlar 3. Lig’e yükselecek. 4. Sırada yer alacak olan takım ise 3. Lig’e çıkmak için diğer gruplardan gelecek olan takımlarla Play-off oynayacak. Bu hafta 2. Lig’e çıkma şansı için oynayacak olan 1453 ESK maçının ardından Pamukkale Belediyespor son haftada deplasmanda İzmir Karşıyaka ile karşılaşırken, 1453 ESK Yeşilgönen Belediyespor ile sahasında karşılaşacak.

BİZ HER ZAMAN İNANDIK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının 2015 yılından bu yana mücadelesine devam ettiğini belirterek, “Takımımızı kurma amacımız engellilerimizin spor sayesinde kendilerini ifade edebilmeleri idi. İlk sezon takımımız galibiyet almadan sezonu tamamlamıştı. Ama biz o zaman bile bu takıma inanmıştık. Destek vermeye devam ettik ve 4. Sezon sonunda bitime 2 hafta kala 3. Lig’e çıkmayı garantilediği gibi 2. Lig şansını da son 2 maça bıraktı. Bu takımda yer alan tüm sporcularımıza, emek veren yöneticilerimize ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnsanların hayatlarına dokunmanın en güzel göstergesi olan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Denizli’yi ve Pamukkale’yi üst liglerde en iyi şekilde temsil edecektir. Bu hafta sonunda Hasan Güngör Spor Salonu’nda oynanacak  ve takımın belki de 2. Lig’e yükselmesini sağlayacak olan maça tüm Denizli halkını davet ediyorum. Gelin hep birlikte şampiyon olan bu takımımıza destek verelim” dedi.Pamukkale Belediyespor

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!