4 ayda kendi eliyle 1925 model elektrikli araç yaptı
Denizli'de bir marangoz, elektrikli klasik tema araç üretiminde dikkat çeken bir projeye imza attı. Yalçın Taşbaş isimli marangoz, elektrik mühendisi olan asistanıyla birlikte, 1925 model bir aracı tamamen elektrikli hale getirerek 4 ayda tamamladı.
Denizli'de bir marangoz, elektrikli klasik tema araç üretiminde dikkat çeken bir projeye imza attı. Yalçın Taşbaş isimli marangoz, elektrik mühendisi olan asistanıyla birlikte, 1925 model bir aracı tamamen elektrikli hale getirerek 4 ayda tamamladı. Kendi tasarımı ve malzemeleriyle ürettiği bu özel araca “Dejavu 1925” adını veren Taşbaş, aracın turistik alanlarda kullanılmasını hedefliyor.
TARİHİ GÖRÜNÜMLÜ ELEKTRİKLİ ARAÇ GERİ DÖNÜŞ YAPIYOR
Günümüzde çevre kirliliği ve karbon ayak izlerinin azaltılması konularında artan farkındalık, elektrikli araçların yeniden popüler olmasına yol açtı. Bu kapsamda, Denizli'de hayata geçirilen elektrikli araç projesi büyük ilgi çekiyor. Marangoz Yalçın Taşbaş, yıllardır süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda, elektrik mühendisi asistanıyla birlikte, 1925 model bir aracı elektrikli hale getirdi. Aracın tasarımı ve yapım süreci tamamen el işçiliğiyle gerçekleştirildi.
TURİSTİK ALANLARDA KULLANILACAK
Taşbaş, daha önce alışveriş merkezleri için elektrikli trenler ve Laodikya Antik Kenti için elektrikli otobüsler gibi projelerde de yer almış bir isim. Yeni ürettiği elektrikli aracın ise Türkiye’nin çeşitli turistik bölgelerinde kullanılmasını amaçlıyor. Taşbaş, “Bu araçlar, turistik gezi araçları olarak tasarlandı. Aynı zamanda kendi imalatımız olan faytonlarımız da mevcut ve bu araçlarla turizme renk katmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
YERLİ ÜRETİM VURGUSU
Aracın tasarımında 1900’lü yılların nostaljik havasını yakalamaya özen gösteren Taşbaş, “Aracımızın tekerlekleri hariç tüm malzemeler yerli. Seri üretime geçtiğimizde her şey daha da güzel olacak. Elektrikli araçlarımız 6 saatte şarj olup 125 kilometrelik bir sürüş mesafesine erişebiliyor. Seri üretimlerde lityum bataryalara geçerek menzili artırmayı hedefliyoruz” dedi.
BÜYÜK İLGİ GÖREN PROJE
Yolda gezerken vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Taşbaş, “Aracımızla gezerken inanılmaz derecede sempati görüyoruz. Vatandaşlar bizi durdurup fotoğraf çektirmek istiyor, aracın nerede yapıldığını, nasıl üretildiğini soruyorlar” dedi. Kendi imkanlarıyla yaptığı bu aracın daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirten Taşbaş, turizm plakası almak ve aracı turizm hizmetine sunmak istediğini de ifade etti.
DESOB’TAN DESTEK
Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç de bu önemli projeyi desteklediklerini belirtti. Gönç, “Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, esnafımızın bu tür yenilikçi projelerini desteklemekteyiz. Yatırımcıların bu tür projelere ilgi göstererek destek olmalarını umuyoruz” dedi.
GELECEĞE YÖNELİK PLANLAR
Yalçın Taşbaş, yerli üretim araçlarını turizmde daha aktif kullanmak ve Türkiye'nin dört bir yanındaki turistlik alanlara sunmak istiyor. Gelecekte, bu tür projelerin daha fazla desteklenmesi ve yerli üretim araçlarının ülke genelinde yaygınlaşması için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSNİZ
- 0SEVDİM
- 1ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yaymlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.