Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

4 Mevsim Lastik Nedir?

4 Mevsim Lastik Nedir?

Sıklıkla merak edilen “4 mevsim lastik nedir?” sorusuna “Her mevsimde kullanılabilen otomobil lastiği.” yanıtı verilebilir. Ancak belirli özellikleri, mevsim şartlarının tamamında aynı performansı göstermesini engelleyecektir. Bu lastikler temel olarak çamur, kar, ıslak zemin gibi alanlarda en iyi performansı sergiler.

Yaz ve kış lastiklerinden ayrılmasının temel nedeni, mevsim geçişlerinde kullanım rahatlığı sağlamasıdır. Diğer özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir:

Dönemsel olarak konforlu bir sürüş deneyimi yaşatır.
Hem ıslak hem kuru zeminlerde yeterli performansı gösterecek tasarımlara sahiptir.
Diş derinliğinin yaz lastiklerinden daha fazla olduğu bilinirken kış lastiklerine göre daha az olduğu da görülmektedir.
35.000 kilometreye ulaştığında bakım, 70.000 kilometreye ulaştığında değişim gerektirir.
Raf ömrünün ortalama 10 yıl olduğu bilinmektedir.
Bu özellikler, lastiklerin kalitelerine göre değişiklik göstermekle birlikte satın alınan firmalara da dikkat etmek gerekir. Sektörün öncü isimlerinden olan “Lastik Sipariş” firması, ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılayacak nitelikte, onlarca ürün seçeneği sunmaktadır.

4 Mevsim Lastik İşareti Nasıldır?

4 mevsim lastik işareti, bu ürünleri diğerlerinden ayırmak için dikkat edilmesi gereken ilk etkendir. Lastiklerin üzerinde “Üçtepe Kar Logosu” yer almaktadır. Aynı zamanda 4 mevsim olduğunu anlayabilmek adına lastiklerin yanaklarındaki işaretlere bakılması gerekir. Bu işaretlerle ürünlerin her mevsimde kullanılabileceğini anlamanız mümkündür.

Lastik yanağında kar tanesi ile birlikte “M+S” ifadesinin mevcut olması, 4 mevsim kullanılabilir olduğunu anlamanız için yeterlidir. Ürün çeşitleri ise arabaların marka ve modellerine göre değişiklik gösterir. Aradığınız kaliteyi bulabileceğiniz “Lastik Sipariş”, güvenli ve hızlı teslim seçenekleriyle tercih edebileceğiniz firmalar içerisinde yer almaktadır.

4 Mevsim Lastik Hangi Hava Koşullarına Uygundur?

“4 mevsim lastik nedir?” sorusuyla birlikte hangi mevsimlerde kullanılabileceği de merak edilen unsurlar arasındadır. Bu ürünler, belirli hava şartlarında tercih edilmesi halinde en iyi performansı sergileyecektir. Önerilen hava koşulları ise genellikle mevsim geçişleridir.

4 mevsim lastik, hafif kış şartlarına uygundur ve ıslak zeminde performansı güçlüdür. Ancak kış aylarının sert geçtiği günlerde, lastiklerden yeterli performansı beklemek doğru değildir. Yoğun kar yağışı ve buzlanma olan hava koşullarında, mutlaka kış lastiği tercih edilmelidir.

Sıcak havalarda ise kuruyan zemin, otomobil lastiklerinin performansını etkileyen bir unsurdur. 4 mevsim lastikleri, kuru zeminde de kullanılması önerilmeyen ürünler içerisinde yer alır. Sıcaklık derecesi çok yüksek olan günlerde yaz lastiğinin kullanılması, daha iyi sürüş deneyimleri yaşatacaktır.

Bu ürünlerle birlikte yaz ve kış lastiklerinin tamamına, lastik fiyatlarına  “Lastik Sipariş” adresi üzerinden ulaşabilir, güvenle sipariş verebilirsiniz.  

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!