Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

5 Ayda 46 Kilo Verdi

5 Ayda 46 Kilo Verdi
5 Ayda 46 Kilo Verdi

Küçük yaşlarda Obezite hastalığının pençesine düşen 40 yaşındaki Ayşen Yavaş, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semin Melahat Fenkçi’nin mide ameliyatı sonucu 5 ayda 40 kilo verdi. Yavaş’ın o halini gören yakınları gözlerine inanamazken onun hedefi ise 67 kiloya düşmek.

Denizli’de yaşayan çocukluğundan beri obezite hastası olan Ayşen Yavaş, hızla kilo almaya başladı ve 130 kiloya kadar ulaştı. Sağlık sorunlarının yanında, sosyal yaşamında da problemler yaşamaya başlayan Yavaş, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semin Melahat Fenkçi’nin yapmış olduğu tüp mide ameliyatının ardından 5 ayla 46 kilo verdi.

Fazla kilolarından dolayı kurtulamadığı hastalıkları yüzünden ölüm tehlikesi yaşadığı zamanlarda imdadına yetişen ve kendisini tüp mide ameliyatı olmak için ikna eden doktoru Prof. Dr. Fenkçi’yeminnettar olduğunu söyleyen Yavaş, hayat hikayesini ve ameliyat olma sürecini DRT’ye anlattı: “12 yaşından sonra fazla kilolarımdan dolayı rahatsızlıklarım başladı ve ilk ameliyatıma o yaşta girdim. Şimdiye dek 9 defa farklı sorunlardan dolayı ameliyat oldum. Hepsinin ortak sebebi fazla kilolu olmamdı. Apandist ameliyatı olduğum dönemde karnımda oluşan ödemden dolayı çok zor günler geçirdim. ‘Ölümün eşiğinden döndüm’ diyebilirim. Tüp mide ameliyat sürecime değinecek olursam; Doğuştan fanatik Galatasaray taraftarıyım. Galatasaray şampiyon olmasa belki de kilo veremeyecektim ve bu hale gelemeyecektim. Son şampiyon olduğumuz 19 Mayıs Cumartesi 2018 tarihindeki Galatasaray-Göztepe maçını bir mekanda izlemeye karar verdik. Maç boyunca çok heyecanlandım ve kötüleştiğim anlar oldu. Maçtan sonra kutlamalar için Çamlık’a gittik. Doktorum Semin Hoca beni aradı ve nerede olduğumu sordu. Sonra bulunduğumuz yere geldi ve durumumu sordu. Etrafımdakiler maç boyunca kötüleştiğimi söylediler. Semin Hoca orada bana kızdı ve ‘Pazartesi kontrole geliyorsun’ dedi. Ben, yoğun olduğumu ve gidemeyeceğimi söyledim. Ancak o beni ikna etti. Hastaneye gittim ama benim amacım Semin Hoca’ya görünmeden kaçmaktı. O, beni yakaladı ve muayene edip hastanede 1 hafta kontrol altına aldı. Sonra bana tüp mide ameliyatı olmam gerektiğini ve başka çaremin olmadığını söyledi. Beni ameliyata ikna etti. Yardımcı Doçent Doktor Muhammet Raşit Aykota, beni Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat etti.”

84 KİLOYA DÜŞTÜ

Ameliyata girmeden 130 kilo olduğunu belirten Yavaş, “Ameliyat sonrasında kilo verme sürecim başladı ve 5 aylık süreçte 46 kilogram verdim ve şu an 84 kiloyum. Hedefim 67 kiloya kadar düşmek. Beni en mutlu eden durumsa eskiden xxl olan kıyafetlerimin şimdi medium bedene düşmesi. Artık her yönden çok rahatım. Eskiden yokuşları çıkamazdım ancak şimdi günde 20 bin adım bile attığım oluyor. Hastalıklarımdan da kurtuldum” dedi.

TÜP AMELİYATI

Son olarak obezite konusunda dertli olanlara önerilerde bulunan Yavaş,”Tüp mide ameliyatını gerçekten ihtiyacı olan kişilere tavsiye edebilirim. Çünkü bu ameliyat, her seviyedeki hastalara yapılmıyor. Korkmasınlar. Ameliyat olacağı hastaneyi ve doktoru iyi seçsinler. Bu çok önemli” diye konuştu.

Kaynak denizligazetesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!