3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

82 Yaşındaki Gözleri Görmeyen Kadını Huzurevine Gitmemesi İçin Korkuttular

82 Yaşındaki Gözleri Görmeyen Kadını Huzurevine Gitmemesi İçin Korkuttular
Denizli'nin Çivril ilçesinde Özdemirci Mahallesinde yaşayan 82 yaşındaki gözleri görmeyen kadını huzurevine gitmemesi için korkuttular.

Özdemirci Mahallesinde tek göz odalı bir evde yalnız yaşayan Sultan Deniz’in yardıma ihtiyacı var. Mahalle sakinlerinin ulaştığı İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Elvan Çakmakçı, Sultan Deniz’in yardımına koştu. Önce mahalle sakinlerinin telefonda kendisine anlatılanlar ışığında harekete geçen Çakmakçı, Çivril Huzurevini arayarak temasta bulundu. Huzurevinde yer olmadığı ancak komşu ilçelerden yer bakılabileceği bilgisini alan Çakmakçı durumu Sultan Deniz’e anlatmak için Özdemirci Mahallesine geldi.

BULAŞIK YIKAMAK İÇİN ÜÇ KAT İNECEKSİN
82 yaşındaki Sultan teyzenin yaşadığı yeri gören ve anlattıklarını dinleyen Çakmakçı duygu dolu anlar yaşarken duyduklarına inanamadı. Huzurevine gitmek isteyip istemediğini soran Çakmakçı’ya inanılmaz cevaplar veren Sultan Deniz, “Bulaşık yıkamak için üç kat merdiven inmem gerekiyormuş ben o kadar merdiveni inemem. Yemeğimi falan nasıl yapayım orada burada bakıcı var komşular var bana yemek getiriyor. İki üç ayda bir sırtımı yıkıyorlar. Devlet kömür veriyor onunla ısınıyorum.” İfadelerini kullandı.
GÖZLERİ GÖRMÜYOR KULAKLARI AZ İŞİTİYOR
Sultan Deniz’i seven mahalle sakinlerinin iddialarına göre birileri Sultan Deniz’i huzurevine gitmemesi için korkutuyorlar. Bakım parası kesileceği düşüncesi ile huzurevine gitmesinin istenmiyor olabileceğini söyleyen mahalleli tek göz odada bir başına yaşam mücadelesi veren Sultan Deniz’in kesinlikle huzurevine gitmesi gerektiğini düşünüyor. Gözlerinin görmediğini kaydeden mahalleli, “Sultan teyze için en hayırlısı onun bir huzurevine gitmesi olacak. Gözlerinde katarak var göremiyor, kulakları da az işitiyor. Önüne bir tas yemek koyan olursa yiyecek yıkayan olursa temizlenecek. Kış geliyor, sobasını nasıl yakacak, odunu kömürü nasıl taşıyacak? Sağlığı için en iyi çözüm huzurevine gitmesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM
İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Elvan Çakmakçı huzurevine yatırılması için elinden geleni yapacağını ifade ederek şunları söyledi, “Sultan teyzenin durumuna gerçekten çok üzüldüm. Telefonla bana Sultan teyzenin durumu anlatıldığında Çivril Huzurevi ile görüştüm ama bana hiç yer olmadığı söylendi. Sultan teyzeyi zaten huzurevi konusunda yanlış bilgilendirip korkutmuşlar. Kendisine anlattım huzurevine gitmeyi kabul etti ama Çivril olursa giderim başka yere gidemem diyor. Mahallede sevenleri var onlarda Çivril olursa ziyaretine gider Sultan teyzeyi yalnız bırakmayız, baka bir yer olursa gidemeyiz diyorlar. Gözleri de görmüyor. Komşuları kataraktan dolayı gözlerinin görmediğini söylüyor. Ameliyatla tekrar görür mü bilemiyorum. Sultan teyzenin kaldığı tek göz odalı evi sağlığı için hiç uygun değil. Çivril Huzurevi yetkilileri ile tekrar görüşeceğim kış bastırmadan inşallah bir yer ayarlanır.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!