Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

87 Yaşında, 70 Yıl Sonra 94 Yaşındaki Öğretmenini Bulup Elini Öptü

87 Yaşında, 70 Yıl Sonra 94 Yaşındaki Öğretmenini Bulup Elini Öptü
Denizlili Ahmet Özdemir 1948-1949 Eğitim öğretim yılında Mezun olduğu Denizli – Çivril -  Bozdağ İlkokulundaki öğretmenini 70 yıl sonra izini sürerek buldu. 24 Kasım Öğretmenler Gününde elini öptü.

Çivril Bozdağ mahallesinde doğan ve Denizli’de ikamet eden Ahmet Özdemir;  4. ve 5. Sınıfta okuduğu ve köyün ilk kadrolu öğretmeni Osman Karaca”yı, Çivril’deki evinde ziyaret ederek elini öptü.

Ahmet Özdemir öğretmenini bulmanın sevinciyle; “Bizim öğretmenimizdi. Kendisini çok severdik. Bozdağ İlkokulunun ilk mezunlarındanım. Öğretmenimizin verdiği derslerin dışında hafta sonlarında bizim atlara binerek İstasyona giderdik. Öğretmenimi trenle uğurladıktan sonra  atın birine biner diğerinin yularından tutarak eve gelirdim.

ÖĞRETMENİNİ BULMAK İÇİN NÜFUSTAN VE EMNİYETTEN YARDIM İSTEDİ

 86 yaşındayım. Öğretmenimin sağ olduğunu duydum. Oğlumdan yardım istedim. Çivril’de yaşadığını öğrendik. Nüfustan ve Emniyetten yardım istedik. Emniyet Müdürlüğü yardımcı oldu.  Yaşadığı Mahallenin Muhtarını bulduk. Onun aracılığıyla kızına ulaştık. Kızı geldi bizi Öğretmenimin yanına götürdü. Öğretmenim beni tanıdı. Öğretmenimin bizler ilk öğrencileriydik. Bazılarımızı  Gönen Köy Enstitüsünün sınavlarına götürdü.  Birde ilkokulun ilk öğrencileriydik ve yaşımızda ilkokul yaşından biraz büyüktü. Örneğin ben 11 yaşında ilkokula kaydoldum. Eğitmen Mustafa Ersoy”da  1 2-3’cü sınıfı okuduk. Ondan bir diploma aldık. Sonra 4. Ve 5. Sınıfı Osman Karaca öğretmenimde okuduk. 5. Sınıf diplomasını aldık. O dönemde ilkokulda saçlarımızı keserlerdi. Bende Saçlarımı uzatmayı seviyordum. Öğretmenime Annemi gönderdim;  Öğretmen bey Ahmet’in saçını kesince başı ağrıyor, izin ver de saçını uzatsın demiş. Öğretmenim de izin vermiş. Saçlarımı uzattım.

“ÇOK MUTLU OLDU”

94 yaşındaki Öğretmen Osman Karaca, öğrencisi Ahmet’in kendisini ziyarete gelmesinden çok mutlu olduğunu, memnuniyet duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bozdağ Köyünde 2 yıl kaldım. İlk tayin yerimdi. Çivril’e en uzak köydü. Baş öğretmenlik sınavlarına girmek için uğraştım. Olmadı. Kapatıldı. Tayin İstedim. Bozdağ’a verdiler. 2 yıl kaldım. Yıllar sonra bir kez gittim. Bir daha gitmek nasip olmadı diye konuştu.

Bozdağ köyünün eğitime çok önem verirdi. Kurtuluş savaşında askerden kaçan bir veteriner subay, uzun süre köyde kalarak köylüyü hem okutmuş hem de askeri eğitim vermiş… Bu yüzden köylüler çocuklarını okutmakta hevesliydiler dedi..

Öğrencisi Ahmet Özdemir’in yıllar sonra kendisini bularak ziyarete gelmesini  sürpriz olarak nitelendirdiğini belirten Öğretmen Osman Karaca;  En güzel 24 Kasım Öğretmenler  günüm oldu dedi. 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!