3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

9 Milyar Litre Su Kurtarıldı

9 Milyar Litre Su Kurtarıldı
9 Milyar Litre Su Kurtarıldı

2016 yılının Şubat ayında başlayan atık yağ toplama projesi sayesinde 9 bin litre atık yağın çevreyi kirletmesi önlenmiş oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Atık yağ toplama projemizle şimdiye kadar 9 milyar litre suyun kirlenmesini önledik. Atık yağ aracımız düzenli olarak toplama yapmaya devam ediyor ” dedi.

Çevre konusunda önemli projelere imza atan Pamukkale Belediyesi, yaptığı örnek çalışmalarla dikkat çekiyor. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği gerçeğinden hareket eden Pamukkale Belediyesi, 2016 yılının Şubat ayında imzalanan protokolle ilçe genelinde  atık yağları toplamaya başladı. Özellikle restoran, otel, okul ve muhtarlık önleri olmak üzere belirli noktalara Pamukkale Belediyesi atık yağ toplama bidonları yerleştirildi. Pamukkale Belediyesi  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri düzenli olarak atık yağların toplanarak çevreyi kirletmesi önleniyor. İş yerlerinde 50 litre, evlerde de 5 litreye ulaşan atık yağlar Pamukkale Belediyesi Atık Yağ Toplama aracı ile toplanıyor. Projenin başladığı 2016 yılının Şubat ayından bu yana yaklaşık 9 bin litre atık yağ toplanarak, 9 milyar litre suyun kirlenmesi önlenmiş oldu. Ayrıca evinde 5 litre işyerinde de 50 litre atık yağ toplayan vatandaşlar Pamukkale Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler veriliyor. Toplanan atık yağlar, Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi Sanayisi tarafından biodizelele dönüştürülerek çevre korunmuş oluyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcısı Veli Demir, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mustafa Tokgöz ve Pamukkale Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı Arif Özeren atık yağ toplama aracında incelemelerde bulundu. Firma yetkilileri ile görüşen Başkan Gürlesin, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

 

 “ATIK YAĞLARI LAVABOLARA DEĞİL BİDONLARA DÖKELİM”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediye olarak çevreye çok duyarlı oldukları belirterek, “Atık yağlar çevreye ve yer altı sularına büyük zarar veriyor. Bundan dolayı evlerde ve işyerlerinde kullanılmayan atık yağların lavabolara dökülmeyip, toplanması için proje başlattık. 1 yıl önce başlayan çalışmamız çerçevesinde 9 bin litre atık yağ toplandı. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği düşünülürse Pamukkale Belediyesi, 1 yılda 9 milyar litre suyun kirlenmesini önlemiş oldu.  Eğer biz bu atık yağları toplamamış olsaydık hepsi lavabolara dökülecekti. Vatandaşlarımız tarafından büyük bir beğeni toplayan bu projemizi daha da geliştiriyoruz. Evlerinde veya iş yerlerinde yağ biriktiren vatandaşlarımız belediyemizin 444 9 220 nolu hattı ile ekibin ‘Alo Atık hattı’ olan 44 28 45 nolu telefondan ekiplerimize ulaşarak atık yağları teslim edebilirler. Halkımızdan bu konuda duyarlılıklarını artırarak devam ettirmelerini rica ediyorum. Çocuklarımız için daha temiz bir çevre bırakmak sadece belediyenin değil; hepimizin görevi. Bu konuya duyarlı davranan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!