Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

95 günde hayata tutundu

95 günde hayata tutundu
Uşaklı Yalçın-Sultan Yıldırım çiftnin ikinci çocukları Damla Yıldırım, 6 aylık iken gelişen olumsuzluklar nedeniyle 700 gram olarak dünyaya geldi. Doğum sırasında akciğerinde patlama meydana gelen talihsiz çocuk hemen Özel Tekden Hastanesi’ne sevk edildi. Burada hemen tedavi altına alınan minik Damla, 95 günlük tedavinin ardından 2 kilo 285 gram olarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Uşak’ta yaşayan Yalçın Yıldırım (38) ve Sultan Yıldırım(32) ikinci çocuklarını dünyaya getirmenin heyecanını yaşayacakken, annenin ve bebeğin sağlığında oluşan birtakım sıkıntılar mutluluklarının önünü kesti. Sultan Yıldırım ikinci çocuğunu Uşak’ta dünyaya getirdi ancak Bebek Yıldırım 25. haftada gelişen olumsuzluklar nedeniyle 700 gram olarak doğdu. Tüm bu talihsizlikler yetmezmiş gibi bebeğin ilk saatler içinde akciğerinde patlama (pnömotoraks) gelişti ve aile daha ne olduğunu anlamadan Bebek Yıldırım, acilen Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne sevk edildi. İlk müdahalenin ardından takibe alınan minik Bebek Yıldırımın hayati riski haftalarca sürdü ve solunum cihazına bağlı yaşadı. Bu zorlu geçen günlerin ardından sabırla gelen tarifi edilemez mutluluk yaşandı. Yaşam mücadelesini kazanan Damla Yıldırım, tam 95 gün sonunda 2,285 gram olarak taburcu edildi. 

“DAMLA BEBEK ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYAYDI”

Tekden Hastanesi Eğitim Direktörü ve Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Osman Öztekin; yıldırım bebeğin çok zor ve her an ölüm riski ile dolu günler geçirdiğini ancak yaşama direnci ve yoğun bakım ünitesinde başarılı bir takip sonrası annesinin kucağında taburcu edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  

Uşak Eşme Ziraat Odası Genel Sekreteri olarak görev yapan Baba Yalçın Yıldırım, ilk çocukları dünyaya geldiğinde buna benzer zorluklarla hiç karşılaşmadıklarını söyleyerek “ Kızımız Damlamızın dünyaya gelmesini dört gözle bekliyorduk. İlk çocuğumuz dünyaya geldiğinde sağlıklıydı ve olağanın dışında herhangi bir şey ile karşılaşmadık. Ancak Damla sorunlarla birlikte dünyaya geldi. Bu durumda ne yapacağımızı bile bilmiyorduk. Yakın çevremizin Denizli Tekden Hastanesi’ne yönlendirmesi ile kızımızın tedavisi burada başladı. Bizler Tekden Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hekimleri ve hemşireleri ile bağları çok güçlü olan bir aile gibi olduk. 95 günün sonunda dünyamızı yani biricik kızımızı kucağımıza aldık. Bu mübarek günlerde bize bu mutluluğu yaşatan Tekden ailesinden duamızı eksik etmeyeceğiz” diye konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!