Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Acil Olmayan Hastalar Acil Olanları Bekletiyor

Acil Olmayan Hastalar Acil Olanları Bekletiyor
Denizli’deki basın mensuplarıyla bir araya gelen Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, 2018 yılındaki Denizli sağlık çalışmaları, 2019 yılı hedefleriyle ilgili bilgi verdi. Müdür Öztürk,  “13 bin 334 personelimizle bugün Denizli halkına sağlık hizmeti sunuyoruz. Kamuda 468 uzman ve 451 pratisyen hekimimizle çok güçlü bir orduyuz” dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Uz. Dr. Öztürk, DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı; “Ben tüm meslektaşlarım adına Berna Hanım ve ekibine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Denizli sağlık anlamında Ege Bölgesi’nde önemli merkezlerden birisi. Pek çok olanağa sahibiz. Sağlık anlamında Büyükşehirlerde olmayan olanaklar bile şehrimizde mevcut. Denizlilileri sağlık alanında şanslı görüyorum” dedi.

“ÇOK GÜÇLÜ BİR ORDUYUZ”

Denizli’de 2018 yılında sağlık alanında yapılan çalışmaları aktaran Uz. Dr. Öztürk; “Denizli 1 milyon nüfuslu oldukça büyük bir şehir. 13 bin 334 personelimizle bugün Denizli halkına sağlık hizmeti sunuyoruz. Bunun 7 bin 226’sı kamuda ve kamu hastanelerinde çalışan personeller. Geri kalanı ise Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde ve özel sektörde çalışıyor. Hekim sayısı en çok önemsediğimiz konulardan biri. Bugün kamuda 468 uzman ve 451 pratisyen hekimimizle çok güçlü bir orduyuz” dedi.

“DAHA FAZLA YOĞUN BAKIM YATAĞINA İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

Yoğun bakım ihtiyaçlarının çok önemli olduğunun altını çizen Uz. Dr. Öztürk; “Bir şehirde başka bir şehre muhtaç olmamanın en önemli göstergelerinden biri yoğun bakım kapasiteleridir. 524 yoğun bakım yatağımızla Denizli’de iyi bir hizmet veriyoruz. Yeterli mi?, Değil. Genel doluluk oranlarımıza baktığımızda daha fazla yoğun bakım yatağına ihtiyaç duyduğumuzu söyleyebiliriz. Önümüzdeki süreçte bu tür bir artırıma gidebiliriz” ifadelerini kullandı.

MUAYENE SAYISINDAN DÜŞÜŞ

 “Yataklı tedavi kurumları bazında; 2017 yılında 6 milyon 811 bin hasta muayene edilmiştir. 2018 yılında bu rakam; 7 milyon 391 bin olmuştur. Yani 580 bin daha fazla hasta muayenesi ilimizde gerçekleştirilmiştir” diyen Uz. Dr. Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Bu muayenelerin yüzde 62’si kamu hastanelerinde yapılmıştır. Acil muayenelere baktığımızda 2017 yılında; 1 milyon 532 bin, 2018 yılında ise 1 milyon 514 bin acil muayene gerçekleştirilmiştir. Yüzde 72’si yine kamu hastanelerinde yapılmıştır. Genel hasta muayenesine baktığınızda 580 bin muayene arttığı halde acil servislere başvurunun bir miktar da olsa azalmış olması sağlık göstergeleri açısından bizim için çok önemlidir.”

HERKES ACİLE GİTMESİN

Denizli halkına da çağrıda bulunan Uz. Dr. Öztürk şunları aktardı: “Acil servislerimiz çok önemli. Lütfen gerçekten acil hasta olmayan hastalarımız gece saat 23:00’a kadar Denizli Devlet Hastanesi’nde vardiya polikliniklerimiz devam ediyor. Lütfen acillerimize başvurmasınlar. Vardiya polikliniklerinde uzman hekimlerce, hastalıklarını ilgilendiren branşlarda muayenelerini olsunlar. Vatandaşlarımızı polikliniklere başvurmaya davet ediyorum. Acil servisin gerçekten acil bir durumu olmayan hastalarla uğraşıyor olması acil hastaların 1 dakika bile fazla beklemesine neden olacaktır. Herkesin duyarlı olmasını bekliyorum.”

“PAÜ HASTANESİ İLE PROTOKOL İMZALAYACAĞIZ”

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanemizde birer inme merkezimiz var. Bu yıl inme merkezine daha fazla hasta alabilmeyi düşünüyoruz. Felç geçiren bir hasta, damar tıkanıklığının başladığı ilk birkaç saat içerisinde müdahale edilebilirse tamamen iyileştirilebilmektedir. Böyle vakalarda hastanın inme merkezlerine götürülmesi lazım. Yakın zamanda Pamukkale Üniversitesi Hastanemizle bir protokol imzalayacağız. İldeki inme hastalarını paylaşarak, bölgelere göre ayırarak hızlı bir şekilde tedavilerini gerçekleştireceğiz. Denizli adına güzel bir çalışma yapacağız.

MÜDÜR ÖZTÜRK’TEN DGC’YE HEDİYE

Açıklamaların ardından İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, geçtiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ne tam donanımlı ilkyardım dolabı hediye etti. Hediyeyi tüm cemiyet üyeleri adına DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı aldı ve Müdür Öztürk’e teşekkür etti. Öte yandan Uz. Dr. Öztürk toplantıya katılan basın mensuplarına da, üzerinde ‘meme kanserini erken fark et, geç kalma sağlıklı kal’ yazılı bez torbalar ve çeşitli hediyeler vererek poşet yerine bez torba kullanımına da dikkat çekti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!