3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Artık kapı kapı dolaşmak yok!

Artık kapı kapı dolaşmak yok!
Artık kapı kapı dolaşmak yok!

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, bürokrasiyi ve vakit kaybını önlemek adına birçok yeniliğin hayata geçtiğini belirterek, “Şirket kuruluşlarında artık notere ya da vergi dairesine gitmeden Odamızın giriş katındaki Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne başvurularak işlemler tek adreste tamamlanabilecektir. Vakit kaybını ortadan kaldıracak ve işlemleri hızlandıracak bu gelişmenin iş alemimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası Temmuz ayı Meclis Toplantısında dünya, Türkiye ve Denizli ekonomisi verilerini paylaştı ardından da ekonomik hayatı kolaylaştıran düzenlemeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gelişmiş ülkelerdeki büyümenin normalleşme yolunda olduğuna değinen Başkan Uğur Erdoğan, gelişmekte olan ülkelerin büyüme ivmesinin de artma eğiliminde olmasının, küresel büyümenin yüzde 3,5 oranına yükselmesi beklentisini ortaya çıkardığını dile getirdi. Türkiye ekonomisinde, enflasyon ve işsizlik sorunlarında kısmi bir iyileşme görüldüğünü aktaran Başkan Erdoğan, cari açığın finansmanı konusunda herhangi bir risk görünmediğini, ihracatın yeniden toparlanarak artmasının olumlu gelişmelerin başında geldiğini söyledi.

Erdoğan, Denizli ihracatındaki artışın sürdüğünü belirterek, 2017 Haziran ayı sonu itibariyle Denizli ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.77 oranında artışla 1 miyar 436 milyon 847 bin dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

 

TİCARİ HAYATI KOLAYLAŞTIRAN UYGULAMALAR

“Şirket kurarken notere yada vergi dairesine gitmek zorunda değilsiniz”diyen Başkan Erdoğan, şirket kurmak için gereken 8 adet olan formalite sayısının 3’e düştüğünü, maliyetin de yüzde 60 azaldığını dile getirdi. İhtiyaç duyulan bir belge için Odaya gidilmesinin zorunlu olmadığını da ifade ederek, “Bunu işyerinizden yada evinizden bilgisayar ortamında temin etmeniz mümkündür” şeklinde konuştu.

TOBB üzerinden çeşitli Bakanlıklar nezdinde yapılan girişimlerin sonuçlandığını da aktaran Erdoğan, ticari hayatı kolaylaştıran diğer uygulamaların şunlar olduğunu bildirdi: “Kredi Garanti Fonunun kefalet kapasitesinin artması talep edildi, Türkiye genelinde KGF kefaletiyle 250 Milyar liraya kadar yeni kredi hacmi sağlandı. Bundan 297 bin KOBİ(

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!