Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Bana aşkı anlat

Bana aşkı anlat
Hüsamettin Tat'tan yeni köşe yazısı 'Bana aşkı anlat '

Eksilmez yüce dağların boranı karı,

Adamı yıkar karşılıksız aşkın rüzgârı

Sızlarken yüreğimin en derin yeri

Bana aşkı anlat, bana aşkı anlat..

Dizeleriyle başlayan ve yazdığı kitapla sevdasını, anlatmaya çalışan, küçük yaşta âşık olan ve Aşk’ı acısıyla, tatlısıyla yaşayan, ilkokuldan sonra gurbete giden, orta okulu bitirdiği yıl, çocukken birlikte oyun oynadığı beşik kertmesine aşık olan, sevgilisine çabukça kavuşmak için daha fazla ders çalışan birinin duygularıdır bu satırlar. Öğretmen olduktan sonra ve çocukluk aşkıyla küçük yaşta evlenen; Evlendiğinde on sekizine girmemiş ve eşi ise on altı yaşında olan iki çocuğun aşklarının anlatıldığı duygu yüklü şiirleri bu kitapta bulacaksınız.

Bazen güldük, bazen ağlaştık, Bu kitaptaki şiirleri yazmasına neden olan eşiyle hem arkadaş, hem sırdaş, hem de sevgili olduğunu “Bir Yastıkta Kırk Yıl” şiirinde şöyle dile getirmiştir.

“Beraber bir ekmeği paylaştık

Hem sırdaştık, hem arkadaştık

Kırk yıl, kırk dakika olup ta geçti

Geçti be kadınım…” diyebilecek kadar seven birinin şiirlerini okuyacaksınız bu kitapta.

 

“Bana Aşkı Anlat” isimli, 160 sayfadan ve124 şiirden oluşan ve Denizli Boy Yayınlarından çıkan bu şiir kitabı Öğretmen emeklisi Mehmet Aslan’a aittir.

Mehmet Aslan, yukarıda da belirttiğim gibi küçük yaşta evlendiği, sunum şiirinde de belirttiği gibi

“Birlikte düştük yaşamın tozlu yollarına,

Birlikte gülüp geçtik, ağlanacak halimize

Bir lokma ekmek için, birlikte gittik gurbete,

Sen çocuk, ben çocuk, birlikte çektik sıla özlemini,

Göz yaşı döktük boncuk, boncuk..” diye başlayan “Aşk Bu Olsa Gerek” şiirinde eşine yazdığı şiirleri bu kitapta toplamıştır.

Şair, Öğretmen emeklisi Mehmet Aslan; 25 Aralık 1956 yılında Denizli ili, Bekilli ilçesi, Poyrazlı köyünde, poyrazın ıslık çaldığı karlı bir kış günü dünyaya gelir. İlkokulu köyünde okuduktan sonra, Ortaokulu Bekilli Osman Ongan Ortaokulu’nda okur. Ortaokuldan sonra, Çanakkale, Gökçeada Atatürk Öğretmen Okulunu kazanır. 1975 yılında öğretmen olarak mezun olur. İlk görev yeri, Bingöl Merkez Kılçadır Köyü ilkokul öğretmenliğidir. Sonra Denizli, çardak, Söğüt Köyü, Bekilli İlçesi, Poyrazlı köyü (kendi köyü), Buldan ilçesi Karaköy Köyü ilkokulunda ve daha sonra, Sarayköy, Merkez Sakarya İlkokulunda görevini tamamlayarak emekliye ayrılır. Emekli sonrası çeşitli kurumlarda yöneticilik de yapan Mehmet Aslan evli iki oğlan çocuğu babası ve dört torun dedesidir.

Ben de, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği üyesi de olan şairimiz Mehmet Aslan’a bir ömür boyu mutluluklar diler, nice şiir kitapları çıkartması temennisi ile başarılar dilerim.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!