3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Banyo Yapamıyorlar Çamaşırlarını Yıkamıyorlar

Banyo Yapamıyorlar Çamaşırlarını Yıkamıyorlar
Denizli’de 20 Mart’ta meydana gelen depremin ardından Acıpayam’da 9 mahallede hayat çadırlarda devam ediyor. Çamaşırlarını yıkayamayan, banyo yapamayan Acıpayamlılar, yetkililerden bir haber bekliyor. Depremzedelerinin bir diğer sıkıntısı ise yıkılan evlerinin yerine yenilerinin nasıl yapacağı.

20 Mart’ta merkez üssü Yeniköy Mahallesi olan 5.7 büyüklüğündeki depremle sarsılan Acıpayam’da hayat çadırlarda devam ediyor. Afet bölgesi ilan edilen ilçede depremin yıkıcı yüzünü gören Yeniköy, Apa, Karahüyük, Ucarı, Oğuz, Kırca, Taraş, Corum ve Yassihüyük’te halk mağdur. Onlarca evin yıkıldığı bu mahallelerde vatandaşlar, çamaşırlarını yıkayamıyor, banyosunu yapamıyor. Dayanışma ile ayakta duran deprem bölgesinde halk seçim sonrası kimsenin ziyaretlerine gelmemesinden şikayetçi. Acıpayam kötü durumda. Bu durum sosyal medyada da yapılan paylaşımlarla kendisini gösteriyor. İlçede bir hayırseverin yapılan paylaşımlara yaptığı yorum aslında tüm durumun özeti gibi.

İşte o paylaşım…

“Depremden sonra depremzedeler senin de belirttiğin gibi yetkililerden bir açıklamayı dört gözle bekliyorlar. Toplu olarak çadırlarda yaşayan Kırca köyünü eşimle birlikte sık sık ziyaret ediyoruz. İnan’ın insanlar çok zor durumda. Çamaşırları dağ gibi yığılmış, erkeklerin ve bayanların ayrı ayrı banyo yapacakları doğru dürüst bir yerleri yok. Bu gün itibarı ile Üç hafta olan deprem sonrası insanlar hala çadırlarda umutsuz bir bekleyiş içersinde. Yetkililerden en azından konteynırların ne zaman geleceği hakkında bilgi bekliyorlar. Seçimden sonra adeta unutuldular. Yıkılan evlerinin molozları bir yandan temizlenirken bir yandan da yerine nasıl bir ev yapacaklarının umutsuz bir bekleyişi içindeler. Bu konu ile ilgili de hiçbir bilgilendirme yok.

Tek tesellimiz can kaybının olmayışı ve artçı depremlerin kesilmesi. Tüm beklentimiz bu umutsuz bir beklenti içinde olan Oğuz Kırca Yassıhöyük Apa Taraş Karahöyük Ucarı Yeniköy ve kısmen de Acıpayam’ın yıkılan, oturulamaz raporu verilen evlerinin akıbeti ne olacak? Yerine nasıl ve ne şekilde bu insanlar ev sahibi olacaklar. Bu bölgenin Afet bölgesi ilan edildiğine dair duyumlar var. Bu ilan ile insanlar ne gibi kazanımlar elde edecek. Yoksa bu kanunlarda yazıldığı gibi Afet bölgesi ilanı değil de başka bir ilan şekli mi? Cevaplanması gereken bir çok sorunun cevaplanmasını bekliyor tekrar halkımıza büyük geçmiş olsun diyorum. Naçizane bende elimden geldiğince gücümün yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdilik yanlız Kırca mahallesinde çamaşır yıkama ve deterjan işini çözmeye çalıştık. Ama yapacak daha çok iş var.”

MAHALLELERDE DE DURUM AYNI

Depremin ilk gününde büyük hasarın meydana geldiği Oğuz, Kırca, Yassıhüyük, Ovayurt, Apa, Karahüyük, Ucarı ve Yeniköy Mahallerinde de vatandaşlar çaırda yaşamakta.

Evlerin oturulamayacak derecede hasar görenleri ise yıkılarak molozları temizleme çalışmaları da sürüdürülüyor.

AFET BÖLGESİ

Acıpayam'da meydana gelen depremde çok sayıdaki evin hasar görmesi sonucu yapılan hasar tespit çalışmalarının ilk bölümü sonrası Afet Bölgesi Kapsamına alındığı açıklandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!