3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Başkan Filiz, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Başkan Filiz, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı
Başkan Filiz, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz'in; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj yayınladı.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, zor şartlar altında kamuoyunun bilgilenme hakkı ve özgürlüğü için çalışan, meslek etiğine tam bir bağlılıkla, vatandaşların gözü, kulağı ve dili olan tüm basın mensuplarının gününü kutladığını ifade etti.

Halkın haber ve bilgi edinme özgürlüğünün, demokrasinin teminatı ve olmazsa olmaz gerekliliklerinden birisi olduğunu anımsatan Başkan Filiz, özgür basının da bu teminat ve gerekliliğin yerine getirildiği kurumlar olduğunu belirtti.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Halkımızın ilimizde, ülkemizde ve dünyada meydana gelen olaylardan, yaşanan gelişmelerden haberdar olması için çalışan basın mensubu arkadaşlarımız bizlere doğru bilgileri teknolojinin gerektirdiği hızda ulaştırmaya çalışmaktadır.

Toplumların aydınlanmasında, reaksiyon göstermesinde önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır.

Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan basın, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biridir

Esnek çalışma süresi, yorucu ve stresli iş ortamının yanı sıra haber ulaştırmada her türlü teknolojiden faydalanabilme becerisi gerektirmektedir. Bu yüzden basın emekçiliği mesleği, özü itibariyle zor fakat özel niteliklere sahip, çağımızın saygın mesleklerinden biridir.

Yaşanan bu gelişmeler basın mensuplarının sorumluluğunu daha da arttırmaktadır. Yapılan haberlerin anında tüm dünyada yankı bulması, tarafsız, doğru ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının ön planda tutulmasını gerektirmektedir.

Sosyal medya hızlı haber alma, kamuoyu oluşturma açısından olduğu kadar 'kara propaganda' bakımından da istenmeyen yayınların platformu haline gelmiştir. Doğru haber vermek kadar bu kara propaganda malzemelerini ayıklamak da habercilerimizin yükümlülükleri arasına girmiştir.

Bunları yaparken basın mensuplarımızın; basın meslek ilkelerini gözetmesi, dünyanın en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin kullanılmasına ve korunmasına özen göstermesinin de son derece önemli olduğunu unutmamaları gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan Bizlerle sürekli beraber olan, destek veren ve çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli basın çalışanlarının, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!