Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Debizlili Osman Kaykaç'ın bilgileri çalındı

Debizlili Osman Kaykaç'ın bilgileri çalındı
40 yaşındaki Osman Kaykaç, 1996’da Batman’da vatani görevini yaparken aldığı ehliyeti, bilgilerinin PKK’lılar tarafından çalındı. Sahtesi yapılarak 28 Mart’ta Adana’da kullanılan ehliyete polis tarafından el konuldu. Bu olaydan 10 gün sonra 9 Nisan’da Kumkısık’ta girdiği trafik denetlemesinde ortaya çıkan bu detay Kaykaç’ın hayatını kararttı. O tarihte Denizli’de olduğuna dair kanıtlarının olduğunu ifade eden Kaykaç, terör mağduru olduğunu, işi ve geliri olmadan 2 aydır durumu çözmek için çalmadığı kapının kalmadığını söyledi.

Aslen Tavaslı olan 20 yıllık kamyon şoförü Osman Kaykaç’ın hayatı bir gün içinde karardı. Denizli’de ünlü bir inşaat firmasında hafriyat kamyonu şoförü olarak çalışan evli ve bir çocuk babası 40 yaşındaki Kaykaç’ın Batman’da vatani görevini yaparken aldığı ehliyeti teröristler tarafından ele geçirildi. 50 milyon kişinin bilgilerin çalınması olayı sırasında ele geçirildiği sanılan bilgilerle yapılan sahte ehliyet 28 Mart günü saat 04.50’de Adana’da polis kontrolüne takıldı. Polisin dur ihtarına uymayan alkollü olduğu belirlenen sürücü ehliyetin alındıktan sonra 800 liralık cezanın kesilmesinin ardından serbest bırakılıyor. Bu olayın ardından 9 Nisan günü saat 10’da Sarayköy’e bağlı Beylerbeyi Mahallesi’nde bulunan bir inşaat firmasının tesisinden aldığı ürünleri başka bir yere götürmek için aracına yükleyen ehliyetin gerçek sahibi Osman Kaykaç, Kumkısık’ta polis kontrolünde durduruldu. Polis tarafından yapılan sorgulama sonrası ehliyetin Adana’da alındığı ortaya çıkmasının ardından polis Kaykaç’ı emniyete götürdü. Burada olayın anlatılmasının ardından Kaykaç, o tarihte Denizli’de olduğunu gösteren belgelerle polise başvurdu. Polis tarafından mahkemeye yönlendirilen Kaykaç, ilk önce İdare Mahkemesine dava açtı. Buradan ret kararı alan şoför daha sonra Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Olayın Adana’da gerçekleştiği için mahkeme Adana’ya taşındı.

2 AYDIR UĞRAŞIYORUM

Çalınma olayının ne zaman gerçekleştiğini bilmediğini belirten Kaykaç, “Bildiğim tek şey benimle birlikte Batman’a kayıtlı binlerce bilgi PKK’lılar tarafından ele geçirildiği. Sadece ben mağdur değilim. Binlerce kişi mağdur desek yanlış olmaz. Benimki ortaya çıktı sadece. Durum çok vahim aslında. Teröristler bilgileri çalıyor. Klon yöntemle sahte ehliyet basıyor. Adana’da yakalatıyor. Resmi bile ben olan ehliyete orada görev yapan memur görmeden işlem yapıyor ve o adamı serbest bırakıyor. Sonra da ben mağdur oluyorum. Ben o memur için şikayette bulundum. 2 aydır bu işin mücadelesini veriyorum. 28 Mart günü Denizli’de olduğumu kanıtlayan tüm delileri mahkemeye sundum. Şirkette çalışıyor belgesini bile aldım. Her şey benim lehime iken mağdur olmayı kabullenemiyorum” dedi.

GİTMEDİĞİM KİMSE KALMADI

9 Nisan’da ehliyetine el koyulmasının ardından Emniyet Müdürü’nden Valisi’ne kadar görüşmediği kimsenin kalmadığını dile getiren Kaykaç, “Emniyet Müdürümüzün yanına gittim. Vali beyin yanına gittim durumumu anlattım. Ama ikisi de bana çözümün mahkemede olacağını söyledi. Benim olaya bakan Cumhuriyet Savcısı Enver Irmak ile görüştüm. Derdimi anlattım ehliyetimi istedim ama ehliyetimi vermedi. Gitmediğim yer konuşmadığım kimse kalmadı. Denizli bitti şimdi sıra Ankara’ya geldi. Oraya da gideceğim. Sorunumun çözülmesi için uğraşacağım” diye konuştu.

İŞ YOK BORÇ ÇOK

Davanın sonuçlanmasına kadar ehliyetine el konulan Kaykaç, “Terör mağduru olduğumu biliyorum. Bunu herkes de biliyor. Diyorlar ki bana devlet terör mağdurlarına ödeme yapıyor sende alırsın. Alırım almasına da bu para mahkeme sonuçlanınca verilecek. Mahkemenin ne zaman sonuçlanacağını ise kimse bilmiyor. Bu süre zarfı içerisinde ben ise işsiz kaldım. Bakmakla yükümlü olduğum bir çocuğum ve eşim var. Ödenecek kredilerim var. Ev kiram var. Bunları kim ödeyecek ve ben nasıl ödeyeceğim bilmiyorum” dedi. 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!