Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Borcu olan Denizlili kooperatiflere müjdeli haber

Borcu olan Denizlili kooperatiflere müjdeli haber
Denizli Hayvancılık Kooperatifleri Üst Birlik Başkanı Mehmet Varol, tarımsal amaçlı kooperatiflerin devlete ait olan borçlarının 5 yılda 5 taksitle ödeneceğini açıkladı.

Türkiye genelinde bin 268 tarımsal amaçlı kooperatif ortağının 33 bin 500 ortağının borçları yeniden taksitlendiriliyor. Uygulama ile 640 milyon liralık idari ve icra takibine uğramış, işletme ve yatırım kredisi borçlarının tamamı yeniden yapılandırılıyor. Hayvancılık Kooperatifleri Denizli Üst Birlik Başkanı Mehmet Varol, yeni düzenleme ile borç batağındaki kooperatiflerin borçları 5 yılda 5 eşit taksite bölüneceğini söyledi. Varol ayrıca, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri borçlarının ise 1 ötelendiğini açıkladı. Konu hakkında açıklama yapan Mehmet Varol, “Kooperatiflerimizin Bakanlığımıza olan borçların yapılandırılması ile ilgili olarak 2 yıldan bu tarafa çalışmalar yapıyorduk, en son Mart ayında Sayın Bakanımız ile yaptığımız ikili görüşmede talebimizi yenilemiştik. Geçen hafta yayınlanan kanun hükmünde kararname ile talebimiz kesinleşti bugün Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yaptı.

BORÇLAR 5 YILDA 5 TAKSİT İLE ÖDENECEK

Yapılan açıklama ile Kooperatiflerimizin geçmişe dönük borçları ile ilgili idari ve icra takipleri durdurulacak Kooperatiflerimizin müracaatı ile geçmişe dönük temerrüt faizleri silinecek, anapara beş ( 5 ) eşit taksitte beş yılın sonunda ödenmiş olacak. Ayrıca çiftçilerimizin tamamının Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tüm borçları 1 yıl ötelenecektir.

HAVZA BAZLI DESTEKLEME GELİYOR

Tarımsal desteklemelerde yeni bir çalışma başlatan Bakanlığımız desteklemeleri havza ölçeğinde yapılan planlamaya uygun olarak yeniden değerlendirecek yılda 2 defa ekim ve hasat döneminde olmak üzere destekleme ödemesi yapacak, yapılan bu çalışma ile ürün çeşitliliği arttırılarak ve ürün planlaması yapılarak, 2017 yılında 941 havzada yapılan üretim ile 11 milyar lira tarımsal hasıla hedefine ulaşılacaktır. Tarımsal üretim, süt üretimi ve pazarlama konusunda yaşanılan sorunlar ve Ülkemiz genelinde yaşanılan terör olayları ve bunun etkileri ile bunalan üreticimize bu müjdeler bir umut oldu. Bize bu umudu yaşatan Hükümetimiz başta olmak üzere Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e üreticilerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!