3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Kale Devlet Hastanesi Elektrik üretiyor

Kale Devlet Hastanesi Elektrik üretiyor
Denizli İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kale Devlet Hastanesi’ne geçtiğimiz sene kurulan Güneş Enerjisi Santrali, 1 yılda hastanenin tükettiği elektriğin 2,5 katını üreterek tüm kamu kurumlarına örnek oldu. Kale Devlet Hastanesi Güneş Enerjisi İle 1. Yılını Kutluyor

2 Ekim 2017 yılında devreye alınan 155 kWp kapasitesindeki Güneş Enerjisi  Santrali 1 yılda 210.000 kWh elektrik üretti. Buna karşılık aynı dönemde Kale Devlet Hastanesi sadece 88.000 kWh elektrik tüketerek önemli bir başarıya imza attı. Üretilen elektrik sayesinde yaklaşık 120.000TL gelir elde edildi. Elde edilen gelir ise daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek adına kullanılmaktadır.

Enerji verimliliği, tasarruf ve çevre duyarlılığı konularında örnek olan proje ile, hastanenin 1 yılda yaklaşık 100 ton daha az karbon salınımı yaptığı, bu sayede 300 ağacın kurtarıldığı hesaplandı. Proje kapsamında ayrıca yapılan enerji tasarrufu çalışmaları ile de elektrik tüketimi önceki yıllara göre oranında düşürüldü.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, ‘Enerjini Boşa Harcama Sahip Çık’ sloganıyla başlattıkları enerji verimliliği çalışmaları ile kamu hastanelerinde ciddi bir tasarruf sağladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Müdürlüğümüze bağlı hastanelerin tamamında enerji verimliliği ve tasarrufu çalışmaları uzun yıllardır özveri ile yapılmaktadır. Tükettiği elektriğin tamamından fazlasını güneşten üreten, bu özelliği ile Türkiye’de sayılı kamu binaları arasına giren Kale Devlet Hastanemizle herkese örnek olduğumuzu düşünüyorum. Tüm hastanelerimizde enerji verimliliği ve çevre duyarlılığını ön planda tutarak hizmet veriyoruz, enerji tüketimlerini sürekli takip ediyoruz, iyileştirmeler yaparak hastanelerimize destek oluyoruz. Uzun soluklu ve zahmetli bir süreçten sonra ise bu sonuçları aldığımızda mutlu oluyoruz. Örneğin; Acıpayam Devlet Hastanemizde de halen enerji verimliliği çalışmaları yürütüyoruz. 10 aylık süreç sonunda elektrik tüketimini belli oranlarda düşürmeyi amaçlayan çalışmalarımız ile Acıpayam’da da yaklaşık 120.000 TL tasarruf sağladık. Son 5 yılda tüm kamu hastanelerimizde yapılan enerji verimliliği çalışmalarımız değerlendirildiğinde ise yaklaşık 6,5 Milyon TL kaynak tasarrufu sağlayarak çevre duyarlılığımızı en iyi şekilde gösterdik. Bu konuda özveri ile çalışan hastane ve Müdürlük çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!