3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

DTO, 2018 HEDEFİNİ 1 AY ÖNCE YAKALADI: 17 BİN ÜYEYE ULAŞTI

DTO, 2018 HEDEFİNİ 1 AY ÖNCE YAKALADI: 17 BİN ÜYEYE ULAŞTI
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan 2018 yılını değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan 2018 yılı hedefine 1 ay öncesinden ulaştıklarını altını çizerek 17 bin üyeye ulaştığını söyledi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, La Riva kafede Denizli basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2018 yılını değerlendirdi. Denizli’deki en büyük ve güçlü sivil toplum kuruluşu olduklarına değinen Başkan Erdoğan, “1926’dan bu yana “köklü bir gelenekten güçlü bir geleceğe” yol alan kurumumuzun, sizler de birer üyesisiniz. Göreve geldiğimiz günden bugüne, DTO’daki işlemleri hızlandırıp işleri kolaylaştırarak üyelerimizin memnuniyetini artırmak, önceliğimiz oldu” dedi.

TEK ADRES DTO

DTO olarak yaptığı önemli çalışmalardan bahsederek sözlerini devam ettiren Erdoğan, “ABİGEM ve Ticaret Sicil Müdürlüğü Şubesi’nin ardından Kredi Garanti Fonu Şubesi, İhracat Destek Ofisi ve KOSGEB ile İŞKUR ofisini de hizmet binamızda faaliyete geçirerek, Denizli Ticaret Odamızı, üyelerimizin iş kurmadan ihracata kadar tek adresi haline getirdik. Online hizmet standartlarımızı iyileştirerek, 7/24 açık kalan bir yapıya kavuştuk. Üyelerimizle ilgili tahsilatın yüzde 55’i, belgelendirmelerin 3’te 2’si, artık internet üzerinden çok kısa bir sürede gerçekleştiriliyor" dedi

 

Entegre Yönetim Sistemi Uygulanıyor

Denizli Ticaret Odasın entegre yönetim sistemi uygulandığını belirten Başkan Erdoğan, “Ayrıca, TOBB tarafından a sınıfı akredite edilmiş bir kurumuz. Bünyemizdeki ABİGEM, sadece şehrimizde değil bölgemizde de etkilidir. Uzman ekibimiz, bölgemizin danışma ve eğitim merkezidir. Bir başka önceliğimiz ise, hizmet içi eğitimlerle personelimizi günün koşullarına hazır hale getirmekti… Üyelerimiz ile vatandaşlarımızı da bu halkaya dahil ettik. Eğitim, olmazsa olmazımız haline geldi!

3 BİNDEN FAZLA MEZUN

Kesintisiz sürdürülen girişimcilik eğitimleriyle son 2 yılda 3 binden fazla mezun verdiklerini değinen Erdoğan, Kesintisiz sürdürdüğümüz girişimcilik eğitimlerimizden son 2 yılda 3 binden fazla mezun verdik. Bunların en az yüzde 10’u kendi işini kurdu; üretime katıldı. İstihdama katkı sağladı. İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımızı, bu ay ilçelerimize de yaymanın sevincini yaşıyoruz. Çivril’de 30 kişilik ilk grup girişimcilik eğitimimizi tamamladı. Şimdiden 2 grup daha hazırladık. Talep oldukça, eğitimlerimiz artarak devam edecek. Denizli Valiliği ile kodlama eğitimi başlattık. 700’den fazla başvuru aldık. Denizli Ticaret Odamızın atölyesindeki robotik kodlama eğitimlerimiz, ülkemizde bir ilkti; büyük ilgi gördü.

Şehir dışından işinin uzmanları isimleri Denizli’mize getirerek, e-ihracat ve e-ticaret eğitimleri düzenleyip, etkinliğimize katılanları sertifikalandırdık. TOBB MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri) A.Ş. ile, başta şehrimizdeki galericiler ve emlak danışmanları üyelerimiz olmak üzere işletmelerimizin yetkililerine, mesleki yeterlilik belgesi eğitimleri verdik. sınavları başarıyla tamamlayan üyelerimizi, yasayla zorunlu hale getirilen belgelerine kavuşturduk” şeklinde konuştu.

KURSLAR DÜZENLENDİ

Isı, su, ses ve yalıtım kursları düzenlediklerini belirten DTO Başkanı Erdoğan, “Başta kadınlarımız olmak üzere çok sayıda vatandaşımızı mesleki eğitimden geçirdik. Abalıoğlu Meslek Lisesi’nde kurduğumuz atölyemizdeki kaynakçılık eğitimlerimiz de bunlardan biriydi. Büyük ilgi gördü. Vatandaşlarımız ilk günden sıraya girdi. Odamız, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun koordinatörlüğünü yürütmektedir. İş yapma potansiyeli bulunan kadınlarımızın, iş ve meslek sahibi olmaları için çaba harcadık. Boğaziçi Üniversitesi ve Garanti Bankası iş birliği ile “kadın girişimci okulu / mezunlar buluşması” temalı bir eğitim organizasyonu düzenledik. Evlerinden çıkarak iş hayatına atılmaları amacıyla, kadınlarımıza kız kardeşim projesi eğitimi verildi. CocaCola, Anadolu Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi ve Odamızın iş birliğiyle, 198 vatandaşımız 8 günde 64 saat eğitim aldı. Bunlar arasından iş sahibi 29 kursiyerimize, mentörlük eğitimi de verildi. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan kadınlara, Boğaziçi Üniversitesi onaylı sertifikaları dağıtıldı. Ayrıca, kadınların finansmana erişimlerine dönük bilgilendirme toplantısı da yaptık” diye konuştu.

DENİZLİ’DE YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET SAYISI 128

 

Denizli’de kurulan yabancı sermayeli şirket sayısının 128 olduğunu altını çizen Uğur Erdoğan, “DTO'nun kuruluşundan itibaren, göreve geldiğimiz güne kadar ki 90 yıllık sürede, Denizli’de 55 tane yabancı ortaklı şirket vardı. bugün ise 128. Denizli’mize, 2 yılda 73 yabancı yatırımcı geldi.) İlimizde, 8 ar-ge merkezi ile 21 tasarım merkezi faaliyettedir.

Türkiye’de 3 metropol şehir İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4’üncüyüz. fakat, nüfus bazında ilk sıradayız. bunun onurunu yaşıyoruz! Denizli’nin ARGE, tasarım ve moda merkezi olması yolunda attığımız adımların sayısını artıracağız.

YIL İLK 11 AYDA 1280 YENİ FİRMA KAYDI

ayının sonu itibarıyla odamızda, bu yıl ilk 11 ayda 1280 yeni firma kaydı aldık. Denizli Ticaret Odamız, bu şehrin ve ülkenin en saygın kurumları arasında yer alıyor. Bunu; övünç ve sevinçle her yerde dillendiriyorum. Bu anlamda sağladığınız katkı ve destekten dolayı başta üyelerimize ve sizlere tek tek teşekkür ediyorum. Birbirinden farklı konular ile ilgili, üyelerimizden aldığımız talepleri ve notları, vakit geçirmeden TOBB başta olmak üzere ilgili kurum ve makamlara ilettik. Hepsini, dikkatle takip edip sonuçlandırdık.

TEKNİK TEKSTİLE DÖNÜŞÜM PROJE BİR İLK

5 milyon Euroluk bütçesiyle, Denizli’de teknik tekstile dönüşüm projemiz, bir ilktir. Sanayimizin yenilenmesi, güçlenmesi ve büyümesi açısından son derece önemlidir. Avrupa Birliği’nden fonlanan yani hibe almaya hak kazanan ülke genelindeki TOBB’a bağlı 2 odadan biriyiz. Ekibimiz, 500 aday arasından çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Bununla ilgili çalışmalarımızı hız kesmeden, çok dikkatli ve hesaplı bir şekilde sürdürüyoruz.

108 MİLYON TL’LİK KREDİYE ULAŞMALARINA İMKÂN SAĞLADIK

“KOBİ’lere nefes kredisi” kapsamında, Denizli Ticaret Odası olarak, 2018’de üyelerimizin 108 milyon TL’lik krediye ulaşmalarına imkân sağladık. Kaynaklarımızın tamamını üyelerimize açtık. Göreve geldiğimiz günden bu yana, nefes kredisi olarak, üyelerimiz aracılığıyla piyasalara 168 milyon TL’lik destek verdik.

Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekci’nin destekleriyle, Türk Eximbank Denizli Şubesi, geçen yıl nisan ayında faaliyete geçti. Eximbank 2018’de kasım sonu itibarıyla 470 firmaya 725 milyon dolar kredi 785 milyon dolar ihracat sigortası desteği sağladı.

Öte yandan, Denizli’miz, bu yıl Kredi Garanti Fonu’ndan 5.077 firmasına 5 milyar 169 milyon 924 bin 145 Tl kredi sağladı. (4 milyar 689 milyon 880 bin 174 tl’lik kefaletle 9.818 kredi kullanıldı)

BU YIL, KOSGEB’DEN DENİZLİ’MİZE 24 MİLYON TL’LİK ÖNEMLİ BİR DESTEK GELDİ.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Dr. Christian Berger’i yanında Avrupa Birliği büyükelçileri ile danışmanlarının da aralarında bulunduğu geniş bir heyetle Denizli’mizde ağırladık. İş dünyamızdan isimlerle biraraya getirdik. Sonrasında ziyarete ve temaslarına dair ilettikleri memnuniyet, bizleri de mutlu etti.

Başkan Erdoğan açıklamasının devamında şunları söyledi:

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi (Sayın YuHongyang)ile Ticaret Müsteşarını(Sayın ZhuGuangyao), beraberinde Çinli iş adamlarından oluşan bir heyetle, Denizli Ticaret Odamızda ağırladık. Şehrimizi ve yatırım olanaklarını anlattık. Yeni yatırımlarda işbirliği yapma çağrısında bulunduk.

DENİZLİ TRAVERTENİNE COĞRAFİ İŞARET

Sektörlerimizin ayaklarının yere sağlam basması ve daha da canlanması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda, bu yıl 287 üyemizi çeşitli sektörlerdeki fuarlara götürdük.

Denizli Ticaret Odamızın çabalarıyla, Denizli Travertenine Coğrafi İşaret aldık. Denizli Traverteni, 10 yıldır bunun güvencesi altında. Çardak yolunda olduğu gibi şehrimizin tüm girişlerine dikeceğimiz totemlerle sergilenmesini de sağlayacağız.

NE VARSA YAPTIK

Çalışkanlığı ve girişimciliği ile bilinen Denizli iş dünyamızın yolunu açarak enerjisini daha etkili ve verimli kullanması için bildiğimiz ne varsa yaptık; yapmaya da devam edeceğiz.

Bunların üyelerimiz ve vatandaşlarımızla buluşması, duyurulması ve hızlı bir şekilde olumlu bir sonuca ulaşmasında, sizler de en önemli görevi yürütüyorsunuz. Bizlerin gözü kulağı oluyorsunuz. ilginizden dolayı, teşekkür ediyorum.

TOBB’unda desteklediği enflasyonla topyekûn mücadele programındaki en az indirim kampanyasına, sizler de elinizi taşın altına koydunuz.

Siz de meşhur bir söz var; “hiçbir zaman para için yazmadım ama yazdıklarımın para etmesini istedim” diye. Sizler işte bu dengeyi kurabilmiş, sağlıklı bir döngü oluşturarak, mesleğinizi sektör haline getirebilmiş girişimcilersiniz. Bu başarınız, Denizli’miz adına bizi de mutlu ediyor.

Denizli’mizin sesi, sizler sayesinde gür çıkıyor!

Yeni yılın sizlere ve sevdiklerinize sağlık, mutluluk, bereket ve güzel günler getirmesini diliyorum.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!