3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

DTO, Bu Kez De Kaynakçılık Eğitimi Başlattı

DTO, Bu Kez De Kaynakçılık Eğitimi Başlattı
DTO, Bu Kez De Kaynakçılık Eğitimi Başlattı

Denizli Ticaret Odası (DTO), iş dünyasından gelen talep doğrultusunda kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için eğitim çalışmalarını hızlandırdı. Bu kez de Kaynakçılık Eğitimi başlattı.DTO Başkanı Uğur Erdoğan, ilk kursiyerleri ziyaret edip, başarı diledi. Erdoğan, “İnsanımızın istihdama kazandırılıp, üretken hale getirilmesi, bizim önceliklerimizden biri. Meslek sahibi bireyler yetiştirmek, ülkenin yarınlarını sağlama almak anlamına da gelir!” dedi.

DTO’nun İŞKUR İl Müdürlüğü ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlediği Kaynakçılık Kursu sayesinde, sektöre mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanmış yeni isimler katılacak.

Avrupa Birliği fonlarıyla hazırlanan Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi kapsamında, elektrik ark kaynağı ile dikiş çekme, küt ek ve bindirme kaynağı, yatayda küt ek ve bindirme kaynağı, çeşitli dolgu kaynağı, dikey kaynak ile yan ve tavan pozisyon kaynağı eğitimleri verilmeye başlandı.

15 kursiyerle başlanan projede, kursiyerlere günlük 25 TL ödeniyor ve sigorta primleri karşılanıyor. 15’er kişilik gruplardan oluşacak 1 aylık kursun sonunda, eğitimli ve işinde uzman kaynakçıların sektöre kazandırılması hedeflendi.

Kursiyerlere günlük 8 saat üzerinden haftanın 5 günü, 128 saat kaynakçılık ile 24 saat iş güvenliği olmak üzere 152 saatlik bir eğitim verilecek.

Kursa, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Şu ana kadar 209 kişi başvuruda bulundu.

METAL SEKTÖRÜNE UZMAN KAYNAKÇILAR KAZANDIRILACAK

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, kurumları tarafından Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nde oluşturulan kaynak eğitim atölyesinde başlatılan kursun ilk grubunu ziyaret etti. Kursiyerlerle görüştü. Yetkililerden de bilgi aldı.

Projeleri ile ilgili bir değerlendirmede bulunan DTO Başkanı Erdoğan, birçok sektörde kalifiye eleman açığı bulunduğuna dikkat çekti. Açtıkları kursla, metal sektöründeki kaynakçı açığını gidermeyi amaçladıklarını belirtti. Başkan Erdoğan, “Ana amacımız, vatandaşımızı kalifiye eleman olarak istihdama katmak. Bu kursumuza ilgi gösterenlerin, piyasada ihtiyaç duyulan kaynakçılık tipine uygun olarak yetiştirilmesini sağlamak ve Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne kavuşturmak. Yüzlerce kişiyi altın bilezik niteliğinde birer meslek sahibi yapacak eğitimin tamamlanmasının ardından işverenlerimiz ile kursiyerlerimizi buluşturarak, istihdama da katkı sağlayacağız. Denizli Ticaret Odası olarak, talep gelmesi durumunda ihtiyaca ve kalifiye eleman sıkıntısını gidermeye yönelik farklı kurslar da açmaya hazırız” dedi.

Ziyaretin sonunda, kursiyerlerin yanı sıra Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nin idarecileri, öğretmenleri ve atölyelerine uğrayıp tek tek görüştüğü öğrenciler, DTO Başkanı Erdoğan’la hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!