3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

DTO'dan Girişimcilik Eğitim tamamlayanlara sertifika

DTO'dan Girişimcilik Eğitim tamamlayanlara sertifika
Denizli Ticaret Odası (DTO)’nda düzenlenen Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Kursu, yılbaşından bu yana 970 kişi tamamladı; 89’u kendi iş yerini açtı. Törende, eğitimi bitirerek sertifika almaya hak kazanan vatandaşlara seslenen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Üretimi, ihracatı ve istihdamı ile iller arasında ön sıralardaki Denizli’mizde, iki kişi bir araya gelince iş konuşur ya da iş kurmayı düşünür. Kursiyerlerimizin de bu girişimcilik eğitimleri sonrasında aynı fikirle hareket ederek, iş yeri kurarak ekonomimize katkı sağlayacaklarına inancımız tam.” dedi. Sertifika alacakların arasında gencinden yaşlısına, kadın erkek her yaşta vatandaşın yanı sıra hamile, bebeğiyle veya çocuklarıyla törene katılan ev hanımları ile Özbek asıllı bir Türk vatandaşının da olması, renkli görüntüler oluşturdu. 

DTO’nun Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü ile iş birliğine giderek gerçekleştirdiği Girişimcilik Eğitimi programına katılıp tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları DTO Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “İŞ YERİ KURMAK İÇİN GAYRET ETMELİSİNİZ”

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, tören öncesi yaptığı konuşmada, DTO olarak KOSGEB ile birlikte iki yıldan bu yana girişimcilik eğitimleri düzenlediklerini anımsatarak, “Sizler yoğun ilgi gösterdikçe, Denizli Ticaret Odası olarak farklı eğitimler de veriyoruz. Moda tasarım, yalıtım, kaynak eğitimleri sonrasında robotik kodlama eğitimlerine de gelecek ay başlıyoruz. Çok yakında dış ticaret ve e-ticaret eğitimleri de vereceğiz. Denizli Ticaret Odası’nın faaliyetlerini takip ederseniz, bu sizlere katkı olarak dönecektir.” dedi.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “6 AYDA 970 MEZUN VERDİK”

Son 6 ayda 970 kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini açıklayan Başkan Erdoğan, “Eğitim alanlardan 89’u, kendi işyerini kurdu. Bugün 130 sertifika daha dağıtıyoruz. Kursa katılıp sertifika almak yeterli değil! Her birimizin hedefi ve bir hayali olmalı. Denizli’miz üretimi, ihracatı ve istihdamı ile ön sıralarda olan bir şehir. İlimizde iki kişi biraraya gelince iş kurma düşüncesi içerisine girer. Sizler de muhakkak iş yeri açmak için gayret göstermelisiniz. İş kurmadan önce Denizli Ticaret Odası birimleri ve KOSGEB uzmanları ile görüşerek fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Sizler yeni iş yerleri açınca da yanınızda olmaya devam edeceğiz; açılışlarınıza katılmaya gayret göstereceğiz.” diye konuştu.

KOSGEB MÜDÜRÜ ACAR: “MERAK ETTİKLERİNİZ HAKKINDA BİLGİLENDİRMEYE HAZIRIZ”

KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Aziz Acar da, girişimcilik sertifikalarının hayırlı olmasını dileyerek, “KOSGEB olarak, her zaman girişimcilerimizin yanındayız. Görüş almak istediğiniz konularda, uzmanlarımız sizlere hizmet veriyorlar. İstediğiniz zaman kurumumuza müracaat ederek, bilgi edinebilirsiniz. Yeter ki siz iş yeri açmayı hedefleyin; biz sizleri yönlendirmek ve desteklerimiz hakkında bilgilendirmek için hazırız. Bugün alınan girişimcilik belgelerinin ilimiz ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamasını diliyorum. Denizli Ticaret Odası’na da teşekkür ediyorum.” dedi.   

SERTİFİKALARINI ÇOCUKLARIYLA ALDILAR

Yapılan konuşmalar sonrasında Başkan Uğur Erdoğan ile Müdür Aziz Acar tarafından girişimcilere sertifikaları verildi. Kursiyer annelerin, bebek ve çocuklarıyla törene katılarak sertifika almaları renkli görüntüler oluşturdu. Kursiyerlerin arasında Özbek asıllı bir Türk vatandaşı Abdullah Özbek’in yanı sıra bebeğiyle gelen, bebek bekleyen vatandaşların da yer alması, renkli görüntülere yol açtı.

KENDİSİNİN YA DA EŞİNİN EŞSİZ YETENEĞİNİ İŞE DÖNÜŞTÜRECEK

Sertifikasına kavuşmanın sevincini yaşayan Abdullah Özbek, kısa zaman önce Türk vatandaşlığına geçmiş bir ahşap ve taş el sanatları ustası… Eşinin de iyi bir aşçı olduğunu anlatan ve işyerlerini açmak için geriye sadece KOSGEB desteğinin çıkmasını beklemek kaldığını söyleyen Özbek, “İkimizden birinin ya da her ikimizin bu yeteneğini, iş yerimizi açarak ticarete dönüştürmek istiyoruz. Bunun için de bana bu eğitimle farklı bir imkân verip önemli bir fırsat tanıyan başta Denizli Ticaret Odası Başkanımız sayın Uğur Erdoğan olmak üzere, KOSGEB ve İŞKUR müdürlerimiz ile çalışanlarına ve kurstaki eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Benimle birlikte sertifika alana tüm arkadaşlarıma da iş hayatında başarılar diliyorum.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!