3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli Ticaret Odası'na operasyon

Denizli Ticaret Odası'na operasyon
Tüm Türkiye’de devam eden Fethullahçı Terör Örgütü yapılanmasına karşı mücadelede dün Denizli’de farklı bir boyut kazandı. Binlerce üyesi bulunan ve Denizli’nin en büyük odası olan Denizli Ticaret Odası’na polis akşam saatlerinde operasyon düzenledi.

Yaklaşık 2 saat süren operasyonda Başkan Özer ve 30 işadamı gözaltına alındı. Denizli’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Denizli Ticaret Odası FETÖ operasyonu ile şok yaşıyor. Binlerce üyesi bulunan meslek odası dün saat 17.15 sıralarında başlayan şok baskına tanık oldu. Oda çalışanlarının yanı sıra Denizli Sanayi Odası yönetimi de olaya şahit oldu. Sanayi Odası’nın orada olmasının nedeni ise daha önce kendi oda binalarında yapacakları DSO Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı’nın kalabalık yüzünden Ticaret Odası toplantı salonuna alınması idi. Toplantı için Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve meclis üyeleri tam kadro bulunuyordu. DTO’ya baskın sırasında basın mensupları da oda binasında bulunuyordu. Basın mensuplarının da içeride mahsur kaldığı baskının DTO Başkanı Necdet Özer’in makam katında yoğunlaştığı öğrenildi.

20 POLİS BASKIN YAPTI

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyona resmi ve sivil 20 polis memuru katıldı. Saat 17.15’te odaya gelen polis ekipleri, ilk olarak giriş ve çıkışı kapattı. Çalışanların dışarı çıkmasını izin vermeyen ekipler, hemen 4. Katta bulunan Başkan Özer’in odasına çıktı. Burada kendisine yönelik yapılan gözaltı kararının gerekçesini okutan polisler tutanağı Özer’e imzalattı. Bundan sonra 2 saat süren operasyonda polis ekipleri evrak, doküman ve hard disklerin de bulunduğu delilleri Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Operasyonun bitmesinin ardından sıra gözaltılara geldi. Odada ilk olarak 30 işadamı gözaltına alındı.

ÖZER 21’DE GÖZALTINA ALINDI

Saat 20 gibi yapılan gözaltıların ardından basın mensupları bekleyişlerini sürdürdü. Bunun nedeni ise hala Necdet Özer’in çıkmaması idi. Basın mensupları dışarıda beklerken saat 21.15 gibi polis ekipleri Başkan Necdet Özer’i gözaltına aldı. Basın mensuplarının sorularına cevap vermeyen Özel, polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.

FETÖ terör örgütü kapsamında soruşturmalar devam ediyor. Büyükşehir ve DESKİ'de çalışan 15 kişi görevden alınıştı bu sefer DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör göz altına alındı.

Hain terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi düzenlediği ve başarısızlıkla sonuçlanan kanlı darbe girişiminden sonra gözaltılar tutuklanmalar devam ediyor. Genel Müdürü Mahmut Güngör de  göz altına alınan isimlerden biri oldu

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!