Denizli
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Barosundan YSK’ya İstanbul Tepkisi

Denizli Barosundan YSK’ya İstanbul Tepkisi
 Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir seçimlerinin yenilenme kararına Denizli Barosunda tepki geldi. Denizli Barosu Başkanlığı bu kararın hiçbir hukuku temele dayanmadığını söyledi.

Denizli Barasu YSK’nın kararını eleştirerek “YSK’nın kendi içtihatlarında kabul ettiği ilkelere, emsal nitelikteki diğer kararlarına ve en önemlisi Anayasaya aykırıdır” denildi.  Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir seçimlerinin yenilenme kararına barolardan tepkiler gelmeye devam ediyor. YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesine tepki gösteren Denizli Barosu “Yüksek Seçim Kurulu (YSK),  31 Mart'ta yapılan yerel seçimler kapsamındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ile yenilenmesine karar vermiştir. 36 gün boyunca sonuçlandırılamayan bu süreç, hiçbir akla, mantığa ve vicdana sığmadığı gibi hiçbir hukuki temele de dayanmamaktadır. YSK’nın kendi içtihatlarında kabul ettiği ilkelere, emsal nitelikteki diğer kararlarına ve en önemlisi Anayasaya aykırıdır” denildi.

"DEMOKRASİMİZ TARİHİNİN GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR YOLUNA GİRMİŞTİR"

31 mart 2019 akşamından itibaren yaşananlarıb ülkemizde bir dönüm noktası olduğunu altını çizen Denizli Barosu Başkanlığı demokrasi tarihinin geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini belirtti. Denizli Barosundan açıklama şu şekilde;

 

“YSK' nın bu kararı, adil ve demokratik seçimlere olan inancı, hukuk güvenliğini yerle bir etmekle kalmamış, seçmenlerin ve seçimle gelenlerin demokratik haklarını da gasp etmiştir. Türkiye, ekonomisini toparlamak, işsizliğine çözüm bulmak, üretimini çoğaltmak gibi dev boyutlara ulaşmış sorunlarını çözmek zorunda iken yeniden bir seçim sürecine sokulmuştur. Bu şartlar altında gidilecek bir seçim de ekonomik ve demokratik kaygıları arttırmaktır.

 

Denizli Barosu üyeleri olarak bizler, Avukatlık Kanunu'nun bizlere verdiği yetki ile bugüne kadar hangi siyasi düşünceden, hangi mezhepten, hangi dinden ve hangi etnik kökenden olursa olsun yurttaşlarımızın hukuk güvenliğini her şeyin üzerinde tutmaya, insan haklarını savunmaya, demokratik değerlerini korumaya gayret ettik; hak, hukuk ve adaleti ayakta tutmak için çabaladık; üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunduk ve bunlarla bağdaşmayan her şeyin de karşısında durduk, durmaya da devam edeceğiz…

Bizler; egemenliğimize, seçme ve seçilme özgürlüğümüze, insan haklarına sahip çıkmak için mücadele etmeyi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten öğrendik. O'nun gösterdiği yolda hak ve özgürlüklerin savunucusu olarak yürümeyi de sürdüreceğiz.

Cumhuriyetin kazanımlarının, hukuk devletinin ve geleceğinin farkında olan büyük Türk Milleti, kendi iradesine yapılan bu müdahaleyi unutmayacaktır. Çünkü "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir." Bu müdahale, millet iradesine ülkemizin demokrasisine ve toplumsal barışına telafisi mümkün olmayacak zararlar verecektir. YSK’nın şeklen kesin olan, halka hesap verme kaygısı taşımayan,  subjektif yorum ile şekillenen kararının halk nezdinde hiçbir meşruiyeti yoktur. YSK vermiş olduğu son karar ile daha önce yapmış olduğu seçimlerin de güvenilirliğini sarsmıştır. Tarih bu görüşümüzü haklı çıkaracaktır. 

Tüm hukuksuzluklara rağmen halkımızı hukuk ve demokrasiden ayrılmadan, hukuka aykırı hiçbir eylem ve söylem geliştirmeden, aynı inançla demokratik haklarına sahip çıkmaya ve 23.06.2019 tarihli seçimlerde oy kullanmaya davet ediyoruz. Denizli Barosu, İstanbullu yurttaşlarımızı yalnız bırakmayacağı gibi İstanbul Barosu nezdinde yapılacak her türlü demokrasi ve hukuk mücadelesinin de yanında olacaktır. Hep birlikte, el ele, omuz omuza bu hukuksuzluğun üstesinden geleceğiz. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkacağız. Çünkü hukuk ve adalet temelli bir demokrasiye herkesin ihtiyacı vardır. "milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır."

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!