Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Ekibi Türkiye Şampiyonu

Denizli Ekibi Türkiye Şampiyonu
Denizli Servergazi Borsa İstanbul MTAL, Genç Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonasında şampiyon oldu. Yeşil siyahlılar, finalde geçen yılın Dünya ikincisi takımı Kocaeli Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi 2-1 ile geçerek üst üste ikinci kez Türkiye Şampiyonu oldu.

Okul Sporları Futbol Türkiye Finallerinde Denizli Servergazi İMKB Kız Teknik ve Mesleki Lisesi Bayan Futbol Takımı Türkiye Şampiyonu oldu. Denizlili Kızlar ülkemizi Sırbistan’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’nda temsil edecekler.

               

Spor Genel Müdürlüğünün organize ettiği Okul Sporları Futbol Gençler Türkiye Finalleri Kuşadası’nda düzenlendi. 27 Şubat – 3 Mart tarihlerinde Kuşadası Yüksel Alkışlı Spor Tesisleri’nde gerçekleşen şampiyonada Türkiye’nin en iyi 8 takımı mücadele etti.

Denizli’yi temsil eden Servergazi İMKB Kız Teknik ve Mesleki Lisesi şampiyonaya 1-0 lık Kocaeli mağlubiyetiyle başladı. Grubunda oynadığı diğer maçlarında aldığı üst üste galibiyetlerle Denizli ekibi adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Kayseri ekibini 1-0 la geçen Denizli Servergazi’li kızlar finale yükseldi. Finaldeki rakibi Kocaeli Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi oldu. Şampiyonanın ilk maçında mağlup olduğu zorlu rakibini kıyasıya mücadele sonunda 2-1 mağlup eden Denizli İMKB Kız Teknik ve Mesleki Lisesi Türkiye Şampiyonu oldu.

 

ÜLKEMİZİ DÜNYA KUPASI’NDA TEMSİL EDECEKLER

Üst üste 2. kez Türkiye Şampiyonu olmayı başaran Denizli Servergazi İMKB Kız Teknik ve Mesleki Lisesi 6–14 Nisan 2019 tarihleri arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta düzenlenecek Okul Sporları Gençler Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. 7-8 yıllık çalışmaları sonunda bu başarıyı elde ettiklerini söyleyen Antrenör Ahmet Özeren kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Daha büyük başarılar için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

GERİYE DÜŞTÜĞÜ MAÇI ÇEVİRDİ

Dün oynadığı final maçında henüz 1.dakikada Erva’nın attığı golle geriye düşen temsilcimiz, 28’de Rabiya İsgi’nin attığı golle eşitliği sağladı. 35’er dakikalık çift devreli maç usulü oynanan maçta yeşil siyahlılar, ikinci yarının henüz ikinci dakikasında Havane’nin attığı golle maçı 2-1’e getirdi. Kalan 33 dakikalık bölümde rakibine gol şansı vermeyen yeşil siyahlılar, üst üste ikinci kez Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

ROTA DÜNYA ŞAMPİYONASI

Futsalda geçen yılın Dünya ikincisi olan Kocaeli Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesini 2-1 ile geçen Denizli ekibinde maç sonunda büyük sevinç yaşandı. Aileler ve okul yönetimi, futbolcular ve teknik ekiple birlikte galibiyet pozu verdi. Kocaeli’yi geçen Servergazi, Türkiye’yi Dünya Şampiyonasında temsil edecek. 

İBANOĞLU ŞAMPİYONU KUTLADI

Denizli’ye büyük bir gurur yaşatan Denizli Servergazi İMKB Kız Teknik ve Mesleki Lisesi takımını ve antrenörler Ahmet Özeren, Mehmet Ali Pala ve Hüda Çağkan’ı tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, elde edilen başarının gurur verici olduğunu söyledi. Servergazi’li kızların çok çalışmanın karşılığını şampiyon olarak aldığını, Sırbistan’da yapılacak Dünya Kupasında da başarılı olacaklarına inandığını dile getirdi.

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!