Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli, Kazım Arslan’ı Uğurluyor

Denizli, Kazım Arslan’ı Uğurluyor
Geçirdiği beyin kanaması sonrası hayatını kaybeden Denizli Milletvekili Kazım Arslan için Denizli'de tören düzenliyor. Bugün son yolculuğuna uğurlanacak olan Arslan için ilk tören 1976’da saflarına katıldığı CHP’nin İl Binasında gerçekleştirildi. 

Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için Antalya Aksu’daki yazlık evinde ailesi birlikte bulunan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, dün gece saat 00.30 sıralarında beyin kanaması geçirdi. Bir anda fenalaşan Arslan, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. 65 yaşında hayatını kaybeden Arslan, bugün Denizli’de son yolculuğuna uğurlanacak. Arslan’ın ilk tören 1976’da saflarına katıldığı CHP’nin Denizli İl Başkanlığı binası önünde gerçekleştirildi. Burada yapılan törene, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ve belediye başkanları, parti yöneticileri, çok sayıda partili, vatandaşlar ve ailesi katıldı. Kazım Arslan’ın naaşının parti önüne getirilmesinin ardından tören başladı.CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın oğlu Mesut Arslan iduygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Kazım Arslan'ın çok iyi bir eş ve çok iyi bir baba olduğu ifade etti. Saat 10.30’da başlayan tören sonrası Kazım Arslan için törene katılanlardan helallik alındı, dua edildi. Törenin ardından Kazım Arslan’ın naaşı omuzlara alındı, evine götürüldü.  Arslan’ın cenazesi daha sonra PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisinde öğle namazında kılınacak olan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verilecek.

''BU BENİM İÇİN ÇOK ZOR BİR KONUŞMA
''Bu benim için çok zor bir konuşma” diyerek sözlerine başlayan CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, “80'li yıllarda tanıştık. O gençleşti ben büyüdüm. Benim Kazım abim oldu. O bana örnek oldu. Her söylediğini saygıyla dinledim.  Onun yaptıkları bize ışık oldu. Honaz'da seçimleri kazandığımızda en çok o mutlu oldu. Aramızdan ayrılışı çok acı oldu. Ben Kazım Abi'nin kimseyi üzeceğini düşünmezdim. O bizi bugün çok üzdü. Kazım abinin ışığı gençlerimizin yolunu her zaman aydınlatacak ve bizim için her zaman yaşayacak''dedi.

“O BENİM HER ZAMAN YANIMDA OLDU”
CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar,''Bir abimizi kaybettik. Allah hepimize sabır selamet versin. Yaşamı boyunca dürüst, samimiyet ve erdem olmuştur. Kazım abi CHP'ye çok şey vermiştir. O benim her zaman yanımda oldu. Bugün durmak bilmeyen, yorulmak bilmeyen, Atatürk ilkeleri için mücadele eden abimizi uğurluyoruz. O herkesin derdine koşardı. Kazım abinin Denizli'nin her sokağında izi vardır. Kazım abimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben son olarak onu Denizli'den uğurladığımda bana ''Bayramdan sonra İstanbul'a gidiyoruz'' demişti. Allah rahmet eylesin''dedi.

“BUGÜN DOSTUMUZU UĞURLAMAK ÇOK ZOR”
Tokat Milletvekili Kadim Durmaz,'' Biz onunla TBMM'de, komisyonlarda Denizli'yi, Ege'yi ülke sorunlarını ilgilendiren konularda her zaman takipçisi oldu. Bugün dostumuzu uğurlamak çok zor. Tabi ki dünya baki değil ama bu sürpriz çok acı oldu. Arslan ailesi buradaki tüm herkesin ailesidir. Onun yaptığı çalışmalar unutulmayacaktır. Söylenecek çok söz var ama konuşmak çok zor. Mekanı cennet toprağı bol olsunn''ifadelelerini kullandı.

"ONUN İKİ AŞKI VARDI. BİRİ ANNEM BİRİ CHP'İDİ"
Kazım Arslan'ın oğlu Mesut Can Arslan ise,''Bugün çok zor bir gün. Dün bana bir şeyler söylemek ister misin diye sordular. Ama galiba veda etmek istemedim. Bir şey hazırlayamadım. Onun iki aşkı vardı. Biri annem biri CHP idi. Yeri geldi CHP en büyük aşkı oldu. Ben derdim ki herşeyin var neden siyaset bırak artık. O bana her zaman hayır yapmam gereken çok şey vardı. O iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir siyasetçi idi. Mekanı cennet olsun''şeklinde konuştu.

KAZIM ARSLAN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. CHP’ye 1976’da girdi. 1984-1989 yılları arasında SODEP İl Yönetim Kurulu Üyeliğine, 1989’da SHP İl Sekreterliğine, 1991’de SHP İl Başkanlığına seçildi. 1992’de açılan CHP’nin il başkanı olan Arslan, 2002 yılında CHP’den 4. sıra milletvekili adayı oldu. Arslan, 1979-1999 arasında 20 yıl avukat olarak çalıştı. 6 yıl Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanlığını üstlendi, 6 yıl da Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şube Başkanlığı yaptı. 10 ayrı sivil toplum örgütünde yöneticilik yaptı. 2014’te CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. TBMM XXV., XXVI. ve XXVII. Dönem Denizli Milletvekilidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!