Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Tekden Hastanesi’nden 9 Şubat çağrısı

Denizli Tekden Hastanesi’nden 9 Şubat çağrısı
Denizli Tekden Hastanesi’nden 9 Şubat çağrısı

Özel Denizli Tekden Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Tunç Oken, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, anne ve babalara seslenilerek “Balkonda dahi olsa sigara içmeyin” uyarısında bulundu. 

9 Şubat Sigarayı Bırakma günü. Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla açıklama yapan Özel Tekden Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Tunç Oken, sigaranın içerdiği kimyasalları ve bu kimyasalların insan sağlığına verdiği zararları açıkladı.

“SİGARADA 4 BİNDEN FAZLA KİMYASAL VAR”
Dr.Pınar Tunç Oken, “Her bir sigarada vücut için zehirli ve zararlı olan 4 binden fazla kimyasal madde bulunmaktadır. Bunlardan 50 tanesinin doğrudan kansere sebep olduğu ispatlanmıştır. Sigara dumanında ise kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltan egzoz gazı olarak bilinen karbon monoksit gazı bulunur. Sigarada bulunan nikotin nedeniyle sigaraya başlayan her dört kişiden üçü sigara tiryakisi olmaktadır. Akü yapımında yapılan kadmiyum, roket yakıtında bulunan metanol, çakmak gazı bütan, temizlik maddesi amonyak, fare zehri arsenik, böcek ilacı DDT, oje ve kimyasal sökücü aseton, güve ilaçlamada kullanılan naftalin ve öldürücü zehirler sigara ve dumanında bulunmaktadır” diye konuştu.

ERKEN YAŞLANMADAN KANSERE KADAR BİRÇOK HASTALIĞIN NEDENİ
Sigarının insan vücudunda yol açtığı hastalıklar hakkında da bilgiler veren Uzman Dr.Pınar Tunç Oken “Sigara akciğer hastalıkları başta olmak üzere kalp damar hastalıkları, mide-barsak ülserleri, beyin kanaması ve inme, cilt kusurları ve erken yaşlanma ile birlikte cinsel fonksiyon kusurları ve kanser ile yakından ilişkilidir. Özellikle akciğer kanseri başta olmak üzere gırtlak, yemek borusu, mide, kalın bağırsak ve mesane kanseri sıklığı sigara içen kişilerde belirgin düzeyde artış gösterir” ifadelerini kullandı.

“O ÇOCUKLAR DAHA ÇOK HASTA OLUYOR”
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.Oken, son olarak sigara içilen evlerdeki çocukların sigara içilmeyen ailelerin çocuklarına göre daha sık hastalandıklarını söyledi. Dr.Oken "Sigara içilen evlerde bebeklerin gelişimi olumsuz etkileniyor. Çocuklarda özellikle sık akciğer enfeksiyonu gelişmekte ve bu nedenle gelişim geriliği görülebilmektedir. Buradan ailelere sesleniyorum balkonda dahi olsa sigara içmeyin" uyarısında bulundu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!