Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli İş Dünyasından Enflasyonla Mücadeleye Destek

Denizli İş Dünyasından Enflasyonla Mücadeleye Destek
Denizli İş Dünyasından Enflasyonla Mücadeleye Destek

Denizli'deki TOBB'a bağlı Oda Başkanları, ülke genelinde başlatılan enflasyonla topyekün mücadele programı ve ürün, hizmetlerde en az yüzde 10 indirim kampanyasına destek verdiklerini açıkladı.

Enflasyonla topyekün mücadele programı kapsamında Denizli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya; Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve Denizli'deki TOBB'a bağlı Oda Başkanları katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Başkan Tefenlili, En az yüzde 10 oranında indirim yapılması kampanyasıyla ilgili bir bilgilendirme yaptı.

Fiyat istikrarının makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biri olduğunun altını çizen Başkan Tefenlili,  Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, Türkiye’de enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır.  Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift hanelere çıkmıştır.  Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir.  Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan “Enflasyonla Mücadele Programını”son derece önemli buluyor ve destekliyoruz.  Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir” dedi.

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Türk özel sektörün devlet ile birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir. 81 il ve 160 ilçede Odalarımız ve Borsalarımız Enflasyonla Mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Bu noktada, özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz.

TOPYEKÛN MÜCADELEYE MİLLETİMİZ EN GENİŞ ŞEKİLDE KATILACAK

Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekûn mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır.  Biz de, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Acıpayam, Babadağ, Buldan, Sarayköy ve Tavas Ticaret Odaları olarak siz değerli basın mensuplarımız kanalıyla, tüm üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyoruz ki, Denizli olarak gereken fedakârlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız.”

DENİZLİ KENDİSİNİ GÖSTERECEK

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’da Denizlili birçok firmanın indirim kampanyasına katılarak enflasyonla mücadeleye destek vereceğini inancının tam olduğunu belirterek şunları söyledi, “Denizli iş dünyası olarak bizler de her zaman olduğu gibi enflasyonla mücadele konusunda da devletimizin, milletimizin yanındayız. Ekonomik anlamda tam bir mücadele içinde ola ülkemize en güçlü desteği yine, esnafı, tüccarı, çalışanı, üreteni, tüketeni olarak bizler vereceğiz. Samimi duygularla başlatılan ve iş dünyasının desteği ile daha da anlam kazanacak bu kampanyanın başarıya ulaşacağını ve enflasyonun dizginleneceğine, bu süreçte Denizli iş dünyasının en önde yer alacağına inancım tamdır” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!