3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de 15. Ege tarım, sera ve hayvancılık fuarı açıldı

Denizli’de 15. Ege tarım, sera ve hayvancılık fuarı açıldı
Bölgemizin en önemli fuar organizasyonlarından olan Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı bu yıl 15. kez kapılarını açtı. Fuarı bu yıl 200 bin kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanı'ndaki açılış törenine; Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Kazım Arslan,  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İlçe Belediye Başkanları, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü V. Yılmaz Erkaya, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve vatandaşlar katıldı.

Orion Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 27 Şubat – 3 Mart 2019 tarihleri arasında EGS Park Fuar Alanı’nda devam edecek olan fuar sayesinde tarım sektörünün nabzı Denizli’de atacak.
Tarım ve hayvancılık alanında başarısını kanıtlayarak, önemli bir ihracat potansiyeli yakalayan Denizli, sektördeki son yeniliklerin sergileneceği “Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı” ile Türkiye’nin dört bir yanından gelecek katılımcı ve ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. 15. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nda bu yıl200 bin ziyaretçi hedeflenmekte.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası, Denizli Veteriner Hekimler Odası, HAY-KOOP, Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Denizli İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Denizli Süt Üreticileri Birliği, Denizli İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve KOSGEB’ in de desteklediği fuar sektörün önde gelen firmalarını bir araya getiriyor.

 

Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarının Denizli ve Ege Bölgesinde tarım sektörü için önemli bir organizasyon olduğunu belirten Vali Hasan Karahan yaptığı konuşmada; “Tarım Fuarının 15. yılında birlikteyiz. Yaklaşık iki yüz firmanın katılacağı 200 bin katılımcının hedeflendiği Fuarla Denizli artık bölgede tarımının da merkezidir. Bunu bütün Türkiye ve dünyaya ispat ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Çiftçilik kutsal bir iştir. Helal ve temiz kazançtır. Kazmayla kazıp, tohumu ekip yağmuru Cenab-ı Allah’tan bekleyip, ürettiğimizle beslenmek, harcamak ve kazanmak kadar temiz bir kazanç yoktur. Dolayısıyla çiftçilerimiz işlerini yaparken bir ibadet aşkıyla yapmalılar. İnşallah bereketli bir yıl diliyoruz. Fuara katılan çiftçi ve firmalarımıza teşekkür ediyorum. Başta çiftçi kardeşlerimize hizmet eden kamu görevlileri ve Sivil Toplum Örgütlerimiz olmak üzere bizler de üzerimize düşen görevleri aşk ile yapacağız. Ama önemli olan üretici olup tarlaya girebilmektir diye düşünüyorum. Herkesi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından, Vali Hasan Karahan ve törene katılan diğer protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri ve davetliler stantları gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Fuarda ayrıca Hataylı Künefe ustalarının yaptığı Hatay’ın meşhur Künefe tatlısı Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi ve katılımcılara ikram edildi.

 

Toplam 30 bin metrekare alanda, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem, yem katkı ve ambalaj firmalarını bir araya getiren ve girişin ücretsiz olduğu Denizli Tarım Fuarı, 27 Şubat – 3 Mart 2019 tarihlerinde tüm sektörün ve vatandaşların ziyaretine açık olacak.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!