3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de 5 Bin 200 Genç Pakbis Üyesi Oldu

Denizli’de 5 Bin 200 Genç Pakbis Üyesi Oldu
Pamukkale Belediyesi’nin hem zamandan tasarruf etmek hem de çevreyi koruma amaçlı başlattığı Akıllı Bisiklet Uygulaması, yaz aylarında gençlerin ulaşımda birinci tercihi oldu. Pamukkale İlçe sınırları içerisinde merkez bölgede 8 noktada bulunan istasyonlarda gençler, bisikletleri saatlik kiralama yaparak rahatlıkla kullanabiliyorlar. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Akıllı Bisiklet Uygulaması, şehir trafiğinin azaltılması noktasında teşvik edici bir uygulama. Gençlerimizin de ulaşımda bisikleti tercih etmesi bizleri mutlu ediyor” dedi.

Pamukkale’de hem trafik yoğunluğunun azaltılmasına destekleyici hem de geleceğe daha temiz bir çevre bırakabilmek adına farkındalık oluşturan Pamukkale Belediyesi’nin başlattığı Akıllı Bisiklet Uygulaması, şehir merkezinde kilit noktalarda kurulan 8 istasyon ile hizmet vermeye devam ediyor.

5 BİN 200 GENÇ PAKBİS ÜYESİ OLDU

8 noktada 64 bisiklet ve 96 park yeri ile öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde kullanılmaya başlanan kısa adı PAKBİS olan Pamukkale Belediyesi Akıllı Bisiklet Uygulaması, Temmuz ayı itibariyle 5 bin 200 üyeye ulaşmış durumda. Bağbaşı Cevat Akşit Öğrenci Yurdu yanı, Zeytinköy Şiir Otel arkası, Yunus Emre Caddesi, Asmalıevler Pekdemir AVM altı, Cumhuriyet Mahallesi İnci Otel yanı, Pamukkale Üniversitesi girişi, Kınıklı Mahallesi Anfi Park üstü ve Pamuk Kafe Üniversite önündeki duraklarda yer alan istasyonlardaki bisikletler üyelik yapılarak alınan PAKBİS kartıyla kullanılıyor. Saatlik ücreti 1,5 TL’den kiralanan bisikletler, www.pakbis.com.tr adresi başta olmak üzere KİOKS’ların olduğu noktalardan para yüklemesi yapılabiliyor. PAKBİS Android uygulaması cep telefonlarına yükleyerek, tüm istasyonlara rahatlıkla ulaşılıyor, üyelik yapabiliyor, nasıl çalıştığını ayrıntısıyla öğrenebiliyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, gençlerin rağbet gösterdiği PAKBİS’e üyeliğin çok kolay olduğunu ifade ederek, bu uygulamanın Denizli’de de bir ilk olduğunu belirtti. Başkan Örki, “Şehir içinde bisiklet kullanımının teşviki noktasında çok önemli bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin yoğun olduğu bölgelerde kurulan 8 noktadaki istasyonlarımızı ilerleyen süreçlerde daha geniş alana yaymak istiyoruz. Hem zamandan tasarruf hem de daha temiz bir çevre için tüm bisiklet severler için, bisikletlerimiz istasyonlarımızda hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

GENÇLER PAKBİS UYGULAMASINDAN MEMNUN

Pamukkale Belediyesi’nin PAKBİS Uygulamasını kullanan gençler uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ettiler. PAKBİS’e üye olan 5 bin 200 gençten bir olan Hatice Nursima Şanlı, “Hem üniversiteye ulaşım amaçlı, hem de gezmek, arkadaşlarımızla vakit geçirmek amaçlı PAKBİS uygulamasından yararlanıyoruz. Ben genellikle ulaşım amaçlı kullanıyorum. Bizim arkadaşlarımızla genelde buluşma noktamız Pamuk Kafe Üniversite. Buradan ders saatimiz geldiğinde üniversiteye geçişimiz bisikletlerle daha kolay oluyor. Hafta sonları da spor amaçlı, gezmek amaçlı kullanıyoruz. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye biz üniversite gençlerine böyle bir imkansunduğu için teşekkür ediyorum” dedi. Üniversite öğrencisi Kübra Demir’de yaşadığı şehirde de böyle bir uygulama olduğunu ancak Pamukkale Belediyesi’nin PAKBİS çalışmasının alanının daha geniş olmasından dolayı çok memnun olduklarını söyleyerek, “Aktivite olarak geziyoruz, eğleniyoruz. Yaşadığım il olan Tekirdağ’da da böyle bir uygulama var ama orada sadece kısıtlı bir bölgede yapabiliyoruz. Ama burada bu uygulamanın alanı oldukça geniş. Üniversite de kampüsü gezebiliyoruz, Çamlık’a gidebiliyoruz. Her yerde istasyon olduğu için bu uygulamayı seviyoruz. Pamukkale Belediyesi’ne bu proje için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. PAKBİS uygulamasının Pamukkale Belediyesi’nin gerçekleştirdiği güzel uygulamalarından bir tanesi olduğunu söyleyen üniversite öğrencisi Nagihan Uğurlu, “Pamukkale İlçesi’nde birçok istasyonun olması, özellikle kampüs çevresinde ağırlıklı olarak istasyonun olması üniversite öğrencileri açısından hem eğlence, hem de ulaşım olarak çok güzel oldu. Biz çok memnunuz. Arkadaşlarımızla akşamları gezmeye çıkıyoruz. Güzel bir uygulama oldu bizim içinde” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!