Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de Hem İstihdamda Hem De Girişimcilikte Kadınlar Ön Planda

Denizli’de Hem İstihdamda Hem De Girişimcilikte Kadınlar Ön Planda
Denizli’de Hem İstihdamda Hem De Girişimcilikte Kadınlar Ön Planda

Denizli’de geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen “Kız Kardeşim” eğitimlerine katılan kursiyerlere, sertifikaları verildi. Sertifika töreninde Denizli’deki kadın istihdamı ve kadın girişimciliğine dikkat çekildi.

Denizli Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Denizli İş Kadınları Birliği Derneği’nin (DİKAB) ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye, Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleşen “Kız Kardeşim” Projesi kapsamında eğitimlere katılım sağlayan 170 kursiyer ve 29 mentörlük eğitimi alan katılımcıya sertifikaları verildi.

Denizli Ticaret Odasında düzenlenen törene Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili Salih Sarıkaya, Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Semra Akça Acar, Coca-Cola Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Zeynel Çağlar ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

 

İSTİHDAMDA YARIYA YAKIN KADIN VAR

Törende konuşan Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili Salih Sarıkaya, Denizli’deki kadın istihdamına vurgu yaparak, “Denizli’de 4/a kapsamında istihdam edilen 223 bin kişinin yüzde 43’ü kadınlardan oluşmaktadır. İstihdama yeni kaydedilen 8 bin 250 kişinin de 4 bin 170’i kadındır” dedi.

Denizli Ticaret Odası olarak eğitime önem verdiklerini söyleyen Sarıkaya, “Bu yılın Şubat ayında, Denizli Ticaret Odamızın ev sahipliğinde kadınlarımızın evlerinden çıkarak, özgüvenli bireyler olarak, meslek ve iş sahibi olmaları amacıyla ‘Kızkardeşim’ temalı eğitim çalışmasına başlamıştık. Bu eğitim çalışmasının sonunda, 170 kursiyerimize sertifika veriyoruz. Başarı belgelerini alan kursiyerlerimize de başarılı bir gelecek diliyorum” diye konuştu.

Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Akça is, Denizli’nin kadın girişimciliği bakımından bölgenin ve ülkenin önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, Denizli Ticaret Odası kayıtlarına göre Denizli’de şirket ortağı durumunda olan yaklaşık 2 bin 500 kadın girişimci bulunduğu bilgisini paylaştı.

Coca-Cola olarak, 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayattaki varlığını güçlendirmek için pek çok çalışma yürütmekte olduklarını belirten Coca-Cola Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Zeynel Çağlar ise “Projenin adını kadınlarımızdan ilham alarak belirledik. Kadınlar arasındaki dayanışma kavramından yola çıkarak ‘Kız Kardeşim’ adını verdik” dedi.

Konuşmalar sonrasında kursiyerlere sertifikaları verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!