Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de Meslek Liseleri İçin Önemli Adım

Denizli’de Meslek Liseleri İçin Önemli Adım
DTO, Mesleki Eğitimi Önemsiyor

Denizli’de meslek liselerini canlandırmak amacıyla “Okul Sektör İşbirliği” adı altında yeni bir proje başlatıldı. “Meslek Lisesi Hayatın Ta Kendisi” sloganıyla yola çıkılan projede Denizli Ticaret Odası’nın da aralarında bulunduğu 60 hayırsever, işbirliği için ilk imzaları attı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli’deki 60 iş adamı arasında Okul Sektör İşbirliği Protokolü imzalandı. Anemon Otel’deki imza törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın, Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili ile Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve iş adamları katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, projelerinde meslek liselerinin istihdamı ve atölyelerin güçlendirilmesini amaçladıklarını belirterek, “2018 yılını, mesleki eğitimin gelişim ve değişim yılı ilan ediyoruz” dedi.

Projenin Türkiye'ye örnek olmasını dileyen Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın ise, bakanlık olarak mesleki eğitimi öncelikli hale getirmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Vali Hasan Karahan da konuşmasında, toplumdaki “Devlete kapağı atarız” ile “SSK'sı varsa haydi bakalım kurtulduk” anlayışının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Projenin bu manada önemli olduğunu dile getirip başarılı olmasını temenni etti.

 

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “MESLEKİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ!”

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, eğitimi özellikle de mesleki eğitimi önemsediklerini belirterek, oda olarak girişimcilik kurslarının yanında Denizli’nin kalifiye eleman sıkıntısını da çözmek için çabaladıklarını kaydetti. Erdoğan, “Tekstil sektörü için tasarım merkezi açtık. İnşaat sektörümüz için de ısı ve su yalıtım eğitimlerimizin ardından kaynakçılık kursları başlattık. Talep olduğu sürece bu tür eğitimlere yenilerini de ekleyerek devam edeceğiz” dedi.

Meslek Liseleri için başlatılan projede yer almaktan mutlu olduklarını da ifade eden Başkan Erdoğan, “Bu protokol sayesinde Denizli’de istihdama ciddi katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Meslek liseleri çok önemli… Bu okullardan mezun olanları sektörlere kazandırabilmenin yolunu hep birlikte aramalıyız. Bu, sadece devletin yapacağı bir iş değil. Bu kapsamda, Denizli Ticaret Odası olarak elimizi taşın altına koyduk. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ederek, mesleki eğitimdeki sıkıntıyı çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile Denizli’deki bazı STK’ların temsilcileri ve iş adamları, ilgili protokolleri imzaladı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!