Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de havai fişeğe yasak

Denizli'de havai fişeğe yasak
1 Haziran'da başlıyor. Uymayana büyük ceza var...

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Vali Hasan Karahan başkanlığında toplandı. 2018 yangın sezonunda yapılacak olan çalışmalar ile ilgili “Yangın Protokolü Komisyon Kararı” imzalanırken Komisyon üyeleri, 2018 yılında orman yangınlarıyla mücadelede konusunda alınacak olan kararlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda, ormanlık alan bakımından 590 bin 989 hektar ormanlık alanı ile Türkiye ortalamasının üzerinde olan Denizli'nin, yüzölçümünün yüzde 48'inin ormanlık alan olduğu belirtilirken, orman yangınları konusunda riskli bölgeler içerisinde bulunan Denizli'de, orman yangını sezonunda yapılacak olan çalışmalar ile ilgili kararlar ele alındı. Orman ve Su İşler Bakanlığı’nın son yıllarda çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Karahan, Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarının azımsanmayacak derecede olduğunu belirtti. Çıkan orman yangınlarının büyük bir bölümünün ihmalden kaynaklandığını aktaran Karahan, orman varlıklarımıza milletçe sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Yazılı ve görsel yayın organlarında, orman yangınlarını önleyici program ve haberler yapılması gerektiğinin önemine de dikkat çeken Karahan yaz sezonu başlamadan önce alınacak tedbirler hakkında görüş bildirmek ve alınması gereken tedbirleri kararlaştırmak için bir araya geldiklerini belirterek; “Sahip olduğumuz kıymetlerden biri olan orman ülkemiz ve İlimiz için çok önemli. Alınacak tedbirlerle orman yangınında oluşabilecek kayıpları azaltmanın mümkün olduğunu düşünüyor, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu ile belli tedbirlerin geliştirilmesine çalışıyoruz. Bu toplantımızda olabildiği kadar orman yangınına sebep olabilecek konularda alınabilecek önlemleri ve orman yangını olduğunda neler yapmamız gerektiği konusunda bütün kurum ve kuruluşlara düşenleri değerlendireceğiz. Allah göstermesin ama oluşacak bir yangın durumunda da kimlerin ve nasıl müdahale edeceği, hangi kurum ve kuruluşların araç ve gereçlerinden nasıl faydalanılacağı konusunda da görev bölümü yapılması hususu bu toplantımızda karar altına alınacak. Orman yangınlarını il olarak, ülke olarak, hatta dünya olarak bu sene hiç yaşamayız temennisinde bulunuyorum. Bu toplantının başarılı olmasını, alınacak kararların hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda orman yangınları bakımından riskli bir döneme girildiği, bu dönemde il sınırları içerisinde 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek atılması, dilek feneri vb. adı altında satılan, havada uzun mesafeler uçabilen ve düştüğü yeri yakma özelliğine sahip nesnelerin satışı ile kullanımının yasaklanmasına karar verildi. 1 Haziran'dan itibaren yasak olan dilek fenerlerini satan ve kullananlara yönelik yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!