Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’den Köyceğiz’e Gidecekler Dikkat!

Denizli’den Köyceğiz’e Gidecekler Dikkat!
Denizli’den Köyceğiz’e Gidecekler Dikkat!

Beyağaç-Köyceğiz karayolunun, Denizli il sınırı içinde kalan 23 kilometrelik kısmı asfalt çalışması nedeniyle kapalı olacak.

Yol Yapım Çalışmasının Bütçesi Beyağaç Belediyesinin 1 Yıllık Bütçesine Eşit 23 kilometrelik asfalt çalışmasının bütçesi Beyağaç Belediye'sinin bütçesine eşit olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Akçay “ Bize bu yolu yapamazsınız diyen çok oldu, çünkü Beyağaç halkının yıllardır özlemini çektiği yolun yarım asra yakın bir sancısı var, biz bu sancıyı Allah'ın izniyle, personelimizin gayreti ve azmiyle aştık. Beyağaç -Köyceğiz yol ihalesini tamamladık ve ilk kazmayı vurduk. Azmin ve imanın elinden hiçbir şey kurtulamaz, siyasi büyüklerimizin de katkısı ile bu yolu kısa bir sürede tamamlayıp hizmete açacağız dedi.

“ÇOK HEYECANLIYIZ”

Başkan Akçay, bölge insanın 46 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmek üzere olduğunu belirterek, “Bölgemizin coğrafi yapısı gereği yol konusu her zaman için sıkıntılı bir süreç olmuştu. Denizli’ye Kale’ye yada Tavas’a ulaşma anlamında bir sıkıntımız kalmadı ancak, Güneyimizde yer alan Muğla’ya yani Ege Bölgesine çok kestirmeden gitmemizi sağlayacak Beyağaç-Köyceğiz yolu gerçek anlamda bölge insanımızın hayaliydi. Artık son nokta konumundan çıkarak bu yol sayesinde Ege bölgesine, Muğla’ya yani denize bir bağlantı sağlayacak duruma geldik.  Eşsiz güzelliklere sahip Topuklu Yaylası, Kartal Gölü ve daha bir çok doğal şaheser bu yol güzergahında olduğu için doğa ve yayla turizmi anlamında da gelişmemiz daha hızlı olacak. Bu bizim için büyük bir nimettir. Doğa turizmi ilçemize büyük katkı sunacak. Bu nedenle çok heyecanlıyız. Beyağaç-Köyceğiz yolunu kullananlar doğal güzellikler ve çam ağaçları arasında geçerek bir görsel şölen yaşayacak. Birçok kişi bu yolu tercih edecek. Bölge insanımız kullanacak” dedi.

 

“Yıllık bütçemiz kadar yatırım yapıyoruz”

Yol asfaltlama çalışmalarının başladığını belirten Akçay, “Denizli sınırımızda yolun 20 kilometrelik kısmı yer alıyor. Köyceğiz yani Muğla kısmında ise yolun 30 kilometrelik kısmı var. Zaten Köyceğiz tarafında 14 kilometrelik kısım asfaltlı. Eş zamanlı olarak o kısımda 16 kilometrelik stabil olan yolda  asfaltlama çalışması yapılacak. Bizim bölgemizde de 20 kilometrelik kısmı kısa zamanda bitireceğiz. Bilindiği üzere 4 yıl önce bu yol stabil olarak alt yapısı yapılmıştı. Şimdi asfaltlama çalışmalarını başlatmış ve bölgemize büyük nimetler sunacak yolu eksiksiz hizmete sunacak olmanın mutluluğu içindeyiz.  Bunun içinde her şeyi göze aldık. Belediyemizin yıllık bütçesini 4,5 milyon lira. Yol  asfaltlama çalışması içinse 3,7 milyon lira harcama yapacağız. Yıllık bütçemiz kadar bir iş ancak ne kadar sıkıntı yaşasak da ulaşım anlamında böylesi önemli bir yolun daha işler bir duruma getirilmesi için her türlü riski göze alıyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!