Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizlili kuaför Handan Uğurlu Milli Takımda

Denizlili kuaför Handan Uğurlu Milli Takımda
Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Milli Takım seçmelerine katılan Denizlili kuaför Handan Uğurlu, 2’si yedek 7 kişiden oluşan Milli Takıma seçilme başarısı elde etti. Kupasını Çarşamba günü alan 27 yaşındaki Uğurlu, meslekteki beşinci yılında gelen başarının çok heyecan verici olduğunu söyledi. Uğurlu, Milli Takımla uluslararası yarışmalara katılacak. 

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ilk kez oluşturulacak 2’si yedek 7 kişilik Milli Takım için 7 bölge, 11 ilde ’Türkiye Kuaförünü Seçiyor’ sloganıyla yarışmalar düzenledi. Yarışmalarda rakiplerini geçen onlarca berber ve kuaför Çarşamba günü Ankara’da düzenlenen final müsabakasında 7 kategoride yarıştı. Yarışmaya Denizli’den katılan 27 yaşındaki kuaför Handan Uğurlu, Samsun’daki elemelerde birinci geldikten sonra 28 kişinin katıldığı Salon Topuzu kategorisinde mücadele verdi. Büyük bir heyecan içinde geçen yarışmada dördüncü olan Uğurlu, 5 asil üyeden biri olarak Milli Takıma seçilmeyi başardı. Adalet Mahallesi’ndeki Snow White kadın kuaför salonunda annesi ve kardeşi ile birlikte çalışan Uğurlu, yarışmalarda Türkiye’yi ve Denizli’yi temsil edeceğini söyledi.

BEŞİNCİ YILDA BÜYÜK BAŞARI

Meslekte 5 yıllık bir geçmişi olan Uğurlu, hem okuyor hem de çalışıyor. Anne mesleği olan kuaförlükte yeni olmasına rağmen Samsun ve Antalya’da düzenlenen yarışmalarda birincilik elde eden genç kuaförün başarısının altında ise annesinin desteği ve meslekteki ikinci yılında İstanbul’da aldığı eğitim yatıyor. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü dördüncü sınıfta okuyan Uğurlu, “Hala okuyorum ama bir yandan da çalışıyorum. Kuaförlük bizde anne mesleği. Annemin yanında 5 yıldan bu yana çalışıyorum. biraz yeniyim ama başarılıyım da. Bunda hem annemin desteği hem de İstanbul’da Yüksek Düzey Topuk Eğitmeni Cengiz Korkunç’tan aldığım eğitim etkili oldu. yaklaşık bir yıl devam eden eğitim sonrası eğitmenin bana Antalya’da düzenlenen bir yarışmaya katılmamı o heyecanı yaşamamı istedi. Bende katıldım ve birinci geldim. Daha sonra bu yarışmayı duydum. Buradaki elemeye katılamadım ama Samsun’daki elemeye katıldım. Orada 10 kişi içinden birinci geldim ve finallere katıldım. 25-26 Nisan’da düzenlenen finallerde ise heyecanım birinci olmamı engelledi ve dördüncü oldum. Milli Takıma asil olarak seçildim. Heyecanımı yenseydim birinci gelebilirdim” dedi.

ULUSLARARASI YARIŞMALARA KATILACAKLAR

Federasyon tarafından ilk kez düzenlenen Milli Takım seçmelerinde 7 kategoride toplam 14’ü yedek 49 kuaför Milli Takımı oluşturacak. Milli Takım, daha sonra önce yurtdışındaki eğitimlere katılacak sonra da yarışmalarda boy gösterecek. Milli Takım’ın kendisi için bir gurur olduğunu belirten Uğurlu, “Ben ve ekip arkadaşlarım ülkemizi temsil edecek. Bu çok büyük bir onur. Bu onura sahip olduğum için çok gururluyum. İlk önce eğitime önem vereceğiz. Daha sonra uluslar arası yarışmalarda hem ülkemizi hem de Denizli’yi temsil edeceğim. Bana destek olan başta annem olmak üzere tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. Gökhan KARAISLI

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!