Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizlililer, Sessiz Ölüme Karşı Bu Saatlere Dikkat!

Denizlililer, Sessiz Ölüme Karşı Bu Saatlere Dikkat!
Denizlililer, Sessiz Ölüme Karşı Bu Saatlere Dikkat!

Daha temiz ve yaşanılabilir bir kent için çalışmalarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte ısınmadan kaynaklanan soba ve kaloriferlerin neden olduğu hava kirliliğini önlemek için kömür satış noktalarında denetimlere başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, havaların soğuması ile birlikte kömür satış noktalarında kontrollerine başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı  hava kirliliği denetim ekipleri, kömür satışı yapılan noktalarda rastgele seçilen torba kömürlerden numune alarak, tahlil için laboratuara gönderiyor. Burada bir dizi işlemden geçen kömürün içinde bulunan maddelerin yeterli düzeyde olup olmadığı tespit ediliyor. Ayrıca denetimlerde işletmelerin yeterlilik belgelerinin de olup olmadığı kontrol ediliyor.

 

Denetimler devam edecek

Eylül 2016'da Denizli İl Mahalli Çevre Kurulunda alınan kararın devam ettiğine dikkat çekilirken, vatandaşlardan şu hususlara dikkat etmeleri istendi: "Söz konusu karar gereği Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerimizde doğalgaz bulunan bölgelerde, ısınma amaçlı kömür kaloriferi kullanan vatandaşlarımıza doğalgaz kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Hala devam eden bu karar gereği merkez ilçelerimizde (Pamukkale ve Merkezefendi) doğalgaza geçen bölgelerde yaşayan ve kömür kaloriferi kullanan vatandaşlarımıza doğalgaz kullanma zorunluluğuna uyması, doğalgaz bulunmayan bölgelerde yaşayan veya soba kullanan vatandaşlarımıza kömürlerini kömür satış noktalarından almaları; satıcılardan kömürlerin alt ısıl değerlerini öğrenmeleri, yerli kömür alırken alt ısıl değerinin 5400 kcal/kg ithal kömürde ise alt ısıl değerinin 7200 kcal/kg olmasına dikkat etmeliler."

 

Açıkta kömür satışı yasak

Vatandaşların yakılması yasak olan atık maddeleri yakmamaları gerektiğine dikkat çekilirken, sabah 06:00-09:00 ve akşam 16:00-19:00 saatleri arasında kömür kullanmamaları belirtildi. Açıkta kömür satışı yapılmaması ifade edilen açıklamada, esnafın Mahalli Çevre Kurulu Kararınca kriterleri belirlenen kömürleri satmaları gerektiği, bu konuda vatandaşların Denizli Büyükşehir Belediyesine şikayet edebilecekleri kaydedildi.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!