3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Şahin Tin, Denizli gün geçtikçe de hızla büyüyor

Şahin Tin, Denizli gün geçtikçe de hızla büyüyor
Denizli Milletvekili Şahin Tin, Genel Kurul’daki konuşmasında, Denizli’nin ekonomiye yön veren güçlü illerden birisi olduğunu ifade ederek, “Denizli, imalat sanayisi güçlü, ihracat potansiyeli yüksek, girişimci bir şehir, ekonomik ve ticari anlamda gün geçtikçe de hızla büyüyor” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Denizli ekonomisi ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Şahin Tin, “Denizli sanayisinin siyasi heveslere kurban edilmesine, oluşturulmaya çalışılan yanlış algılarla ve gereksiz söylemlerle yıpratılmasına asla müsaade etmeyiz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Denizli ekonomisi ile ilgili yaşanan gelişmeleri aktardı. Milletvekili Şahin Tin, konuşmasında Denizli’nin ekonomiye yön veren güçlü illerden birisi olduğunu ifade ederek, “Denizli, imalat sanayisi güçlü, ihracat potansiyeli yüksek, girişimci bir şehir, ekonomik ve ticari anlamda gün geçtikçe de hızla büyüyor” dedi.

Milletvekili Şahin Tin; “Denizli ilimiz, ticaretini ve ekonomik anlamda duruşunu günden güne güçlendirmeyi sürdürüyor. 2008 yılından bu yana Denizli’de açılan ve kapanan firma sayılarına baktığımızda toplamda 10 kişiden fazla eleman çalıştıran 267 firma kapanırken, 642 firma yeni açıldı. Denizli Ticaret Odası kayıtlarına göre 2008 yılından buyana toplam 5 Bin 212 firma kapanırken, 13 Bin 461 firma da yeni açıldı. Bugüne bakmak gerekirse yine 2015 yılından beri Bin 144 firma kapanırken, İki Bin 95 firmada yeni açıldığını görmekteyiz. Denizli ilimizin yıllar itibariyle SGK çalışan sayılarına bakıldığında 2002 yılında 120 Bin 374 iken, 2008 yılında 140 Bin 555’e, bugün ise bu rakam 195 Bin 417’lere ulaşmıştır. Denizli İlimizin ihracat rakamı 2016 yılının ilk üç ayına bakıldığında yüzde beş oranında bir yükseliş trendi gösteriyor. Denizli Sanayi Odamızın her yıl üyeleri arasında yaptığı genel görünüm anketi, 2016 yılı beklentileri bakımından çarpıcı bir iyimserliği de ortaya koyuyor. Üretim, iç satış, dış satış ve yeni sipariş beklentileri bakımından 2016 yılının geçen seneye göre daha iyi geçmesini bekleyenlerin oranında ciddi bir yükseliş dikkati çekmektedir. Dünya da global bir oyuncu olan Türkiye’nin,  yaşanan gelişmelerden ve ekonomik sıkıntılardan dolaylı da olsa etkilenmemesi mümkün değildir. Buna rağmen Denizli sanayicisi her zaman olduğu gibi üstün performansı, özverili çalışmalarıyla yeni pazarlara koşmaya devam edecektir” dedi.

EKONOMİMİZE DİNAMİT KOYDURMAYIZ

Denizli sanayisine yönelik doğru ve net bilgilerin konuşulması gerektiğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Denizli sanayicisi zor şartlardan geçerek bugünkü başarılara ulaştı. Bizler ülkemiz ve ilimizi ilgilendiren temel konularda tek şemsiye altında bir arada olabilmeyi sağlamak durumundayız. Onun içindir ki; ticaretin gücünü kırmamak adına daha dikkatli siyasi söylemler geliştirmek zorundayız. Siyaset kurumunu yıpratma adına, ticareti hedef alan bir takım ifadeler kullanmanın sanayimize zarar vereceği unutulmamalıdır. Öyle ki, Denizli sanayisinin siyasi heveslere kurban edilmesine, oluşturulmaya çalışılanyanlış algılarla ve gereksiz söylemlerle yıpratılmasına asla müsaade etmeyiz Üretimimizin, ihracatımızın ve ticaretimizin, kısacası ekonomimizin dibine dinamit koymak isteyen hiçbir anlayışa müsaade etmeyiz. Ülkemiz ekonomisi nasıl dimdik ayaktaysa Denizli ekonomisi de aynı şekilde dimdik ayakta durmaya ve daha nice başarı hikâyeleri yazmaya devam edecektir” dedi.

İFLAS ERTELEME ÖRTÜ OLMAMALI

İflas ertelemeler konusuna da değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şahin Tin, “İflas erteleme talebi işletmeler için yasal bir haktır. Ancak bir takım işletmelerin çeşitli sebeplere sığınarak iflas ertelemeyi örtü olarak kullanmaları kabul edilebilir değildir. Amacı dışında iflas erteleme yolunu kullanan firmalar Denizli’mize ve sanayicimize zarar verecektir. Bu manada bakıldığında ilimizin ve ticaretimizin menfaatlerini ön planda tutan bir yaklaşımla kararlı duruş sergileyen, sivil toplum kuruluşlarımıza, odalarımıza, Denizli Platformumuza ve sanayicilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!