Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de Engeli kadın okumasına engel olmadı

Denizli'de Engeli kadın okumasına engel olmadı
Denizli’nin Çal ilçesinde oturan 40 yaşındaki görme engelli Seher Meşe’nin okuma hayali gerçek oldu. Meşe, 3 yıl içerisinde hem ortaokulu hem de liseyi bitirdi. Şimdiki hedefi ise üniversite okumak

Çal Halk Eğitimi Merkezinde Açık Öğretim Lisesi öğrencisi Seher Meşe’nin Açık Öğretim Lisesini başarıyla bitirdi. Meşe için Kaymakamlık makamında ödül töreni düzenlendi. Meşe’nin diğer tüm kursiyerlerden ayıran ise çocukluktan bu yana görememesi. Çocukken geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı ilkokulu bitirdikten sonra eğitim hayatını bitiren 40 yaşındaki azimli kadın, yıllardır kurduğu eğitim hayalini sonunda gerçekleştirdi. Seher Meşe, ilk olarak 19 Şubat 2013’te Çal Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne gelerek Açık Ortaokula kayıt olarak 9 ay gibi kısa bir sürede ortaokulu açıktan bitirdi. Sonra, 10 Şubat 2014’te Açık Öğretim Lisesine kayıt olan Meşe, 8 dönemde ve 2,5 yıl gibi çok kısa bir sürede Açık Liseyi de başarıyla bitirdi.

EŞİMİN ÇOK YARDIMI OLDU

Çal Kaymakamlık Makamında düzenlenen törene Kaymakam Selami Korkutata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Temel, Çal Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Talat Çelikkaya ve Seher Meşe ile birlikte eşi Halil Meşe katıldı.  Gözlerinin görmemesinin kendisi için engel olmadığını ifade eden Meşe, “İçimdeki küçük yaşlardan beri var olan okuma hevesi açık ortaokula kayıt olmakla bir kez daha canlandı. Gözlerimin görmemesi benim için çok engel olmadı. Gerek ortaokul gerekse lise derslerine çalışırken bu hayattaki en büyük destekçim ve yoldaşım değerli eşimin fedakarlıkları ve yardımları sayesinde bu başarıyı yakalamaktan duyduğum mutluluk gerçekten tarif edilemez bir duygu. Eşim akşamları ve boş zamanlarında bana kitapları bıkmadan usanmadan okudu ve anlayamadığım, takıldığım noktalarda bana sürekli yardımcı oldu. Bu şekilde derslerime çalıştım ve bugünleri görmek nasip oldu. Ortaokul ve Lise bitti, şimdi sırada üniversite var. Üniversitede Psikoloji bölümü okumak en büyük hayalim. İnşallah onu da başarmak kısmet olur” dedi.

HERKESE ÖRNEK OLSUN

Çal Kaymakamı Selami Korkutata ise, “Bugün burada gerçekten harika bir başarı öyküsüne şahit oluyoruz. Öğrencimizin gözleri görmüyor ama içindeki okuma aşkı bizleri çok duygulandırmıştır. Bu başarı tüm gençlerimiz ve öğrencilerimiz için bir örnek teşkil etmelidir. Bu noktada emeği geçen başta öğrencimizin değerli eşi olmak üzere; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyor, öğrencimizi bu üstün başarısından dolayı tebrik ediyorum. Bizler bu şekilde başarılı öğrencilerimize maddi manevi her türlü desteği vermeye her zaman hazırız. Bu başarı öyküsü hepimiz için onur vericidir. Öğrencimizi tekrar tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!