3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Ev Sahibi Olacaklara 25.000 Tl’ye Kadar Destek

Ev Sahibi Olacaklara 25.000 Tl’ye Kadar Destek
AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün ÖK; TBMM Genel Kurulunda yasalaşan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi maddeleri hakkında bir röportaj gerçekleştirerek vatandaşları bilgilendirdi.

ÖK; “Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığımız uzun ve verimli çalışmalar sonucunda TBMM Genel Kuruluna getirdiğimiz ve yoğun görüşmeler sonrası yasalaşan Kanunda çok önemli düzenlemeler yer almaktadır. 71 Maddeden oluşan bu Kanunda üreticilerimize, çalışanlarımıza, iş dünyamıza ve emeklilerimize yönelik önemli düzenlemeler gerçekleştirdik.” Dedi.

ÖK; Kira Ödeyen Vatandaşlarımız, Çiftçilerimiz, İş insanlarımız Gibi Toplumun Her Kesimine Yönelik Vatandaşlarımızın Lehine Olan Önemli Düzenlemeler Yaptık.

ÖK; “TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Kanun teklifinde, kiracılarımızın konjonktürel dalgalanmalardan daha az etkilenmesi için beraber kira artışlarında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yerine Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) baz alınmasını sağladık. 

Bu düzenlemede de çiftçilerimiz ve iş insanlarımızın da unutulmadığını ifade eden ÖK; “Lisanslı depolamacılık hizmetinden faydalanan çiftçilerimizin 2023’e kadar vergiden istisna tutulması yönündeki yasal düzenlemenin yanı sıra hayvancılığın desteklenmesi konusunda da önemli bir adım atarak; mera gelirleri arasında yer alan ve büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışından alınan payın kaldırılması yönünde adım atmış bulunuyoruz” dedi

TBMM Genel Kurulunda yasalaşan Kanun Teklifinde,İşinsanlarına yönelik olarak da olumlu düzenlemeler yapıldığının altını çizen ÖK; “İmalat sanayii yatırımı gerçekleştiren işinanları için katma değer vergisinin iade edilmesine yönelik uygulama ile bu yatırımları desteklemek amacıyla verilen teşviklerin sürelerinin uzatılmasına yönelik önemli düzenlemeler yaptık.” dedi

ÖK; “İşsizlik Sigortası Şartlarını Kolaylaştırdık Bu Sayede Daha Çok Vatandaşımız İşsizlik Ödeneğinden Faydalanacak.”

ÖK; Kanunda, ekonomik hayatı ve vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren hükümlerden biri de İşsizlik Sigortası Kanunu'nda yapılan değişikliktir. Bu değişiklikle özellikle işsizlik ödeneğinden faydalanmakta sorun yaşayan vatandaşlarımıza kesintisiz 120 gün çalışma şartı konusunda kolaylık sağlayarak, çalışma esnasındaki kesinti hallerinden kaynaklı bu ödemeden mahrum kalınmasının önüne geçtik. Bu düzenleme sayesinde işsizlik ödeneğinden daha çok vatandaşımız faydalanabilecektir.” dedi.

 

ÖK; İlk Defa Ev Sahibi Olacak Vatandaşlarımıza 25.000 TL’ye Kadar Destek Verilecek

“AK Parti olarak Devletin vatandaş için olduğu ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda;  yaşlılık, malullük aylığı alan emeklilerimizin aylıkları en az 1.000 TL olacak, bunun altında kalan aylık alan emeklimiz olmayacak” diyen ÖK; “Ailelerimizin korunması ve desteklenmesi amacıyla sürekli yeni uygulamalar ve politikalar belirliyoruz. Maddi imkânsızlıklar sebebiyle şimdiye kadar konut sahibi olamamış ailelerimizin ilk defa ev sahibi olmaları için “Konut Hesabı ve Devlet Katkısı” uygulamasını başlatmıştık. Bu tasarruf hesabı'nda paralarını biriktiren vatandaşlarımıza, yine yapılan ödemelerin süresine ve miktarına göre değişmek üzere, devlet tarafından katkı yapıyoruz. Yıl içerisinde yapılan kanun değişikliğiyle azami devlet katkısı miktarını Konut Hesabı’nda 15 binden 20 bine çıkartmıştık; şimdi ise 25.000’e çıkartıyoruz. Bu düzenleme tasarruf kültürüne de önemli katkı sağlayacaktır.”

Belediyelerin vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmesi için; yatırım projelerinin desteklenmesi amacıyla; bu yasa ile ilk defa “Yardım Ödeneği” adında ayrı bir bütçe oluşturulduğunu, bu sayede belediyeler aracılığıyla vatandaşlara daha fazla hizmet edileceğini ifade eden ÖK; Cumhurbaşkanı onayından sonra yasalaşacak olan bu düzenlemelerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!