Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Davutoğlu’nun istifası piyasaları tepe taklak yaptı

Davutoğlu’nun istifası piyasaları tepe taklak yaptı
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifa etmesi sonrası siyasette başlayan cadı kazanı piyasaları tepe taklak etti.

Denizli Haber - Mart ayı ortasında kadar 120 lirayı zorlayan fakat daha sonra 112 lira bandına çekilen altında bir süredir devam eden yükseliş siyasette kaynayan cadı kazanı ile altın tarihi rekorunu kırdı ve 121 lirayı aştı. Altının devam eden süreçte 130 lirayı görmesi bekleniyor.

Sosyal medyaya sızan Pelikan Dosyaları sonrası çıkan Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki ciddi görüş ayrılıkları iddiası, Çarşamba günü yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görüşmesi sonrası Ak Parti’de alınan Olağanüstü Genel Kurul kararı ve Davutoğlu’nun Başbakanlıktan çekilmesi kararı ile gerçek oldu. siyasette kaynayan kazan hemen piyasaları etkiledi ve hem döviz hem de altında ciddi ve sert bir yükseliş oluştu. İki haftadır düğün sezonuna bağlı olarak alım yükselişinin yaşandığı altın ile son dönemin 2,76 ile son dönemin en düşük seviyesini gören dolarda bir gecede yüzde 20’ye yakın yükseliş meydana geldi. Dolar açıklama sonrası 3 liraya, altın ise 120 lirayı aşarak tarihi rekorunu kırdı ve 121 liraya yükseldi. Bir süre öncesi 130 liraya çıkacağı dedikodusunun çıktığı altında bu dedikodunun gerçek olacağı gibi göründüğünü ifade eden Denizli Sarraf ve Kurumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, siyasetteki belirsizliğin devam etmesi halinde yükselişin devam edeceğini söyledi.

ARTIK AŞAĞIYA DÜŞMEZ

Başkan Yıldırım, “Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmeler döviz ve altın fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu. 2,80 seviyelerinde seyreden dolar Başbakanın istifa söylentileri ve Ak Parti’nin olağanüstü kongre kararıyla dolar 3 lira seviyelerini test etti. ABD’nin borç tavan limitini belirleyememesi ve Çin kredi değerlendirme kuruluşunun ABD’nin kredi notunu düşürmesi altının ons fiyatının yükselmesine neden oldu. İç piyasada doların yükselmesiyle altın tarihi rekorunu yeniledi ve külçe altın 121 TL seviyesine çıktı. Çeyrek altın 200 TL bilezik gram fiyatı ise 113,50 TL oldu belirsizlikler nedeniyle altının 125-130 lira bandında seyredebileceği düşünülmelidir kar alım satımlarıyla ve siyasi gelişmelere göre zaman zaman fiyatlar aşağı yönlü hareket etse de uzun vadede yükselme eğiliminde olacaktır” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!