Denizli
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Hayırsever İş Adamından 112 Acil Sağlık İstasyonu

Hayırsever İş Adamından 112 Acil Sağlık İstasyonu
Hayırsever iş adamı Mehmet Atik tarafından yaptırılan Serinhisar 1 Nolu Mehmet Atik 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun açılışı yapıldı.

Açılış törenine Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Serinhisar Kaymakamı Oğuz Şenlik, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Öztürk yaptığı konuşmada Denizli’de 33 Acil Sağlık İstasyonu’nda 478 personel ve 104 ambulansla Acil Sağlık Hizmetlerini sunduklarını söyledi ve şöyle devam etti: “Bugün il olarak vakaya ulaşma süremiz ve 4 dakika 18 saniye olup gerçekten çok iyi düzeydedir. Kırsalda ise 12 dakika 22 saniye ile Türkiye genelinde çok iyi yerde olduğumuzu söylemek mümkün. Tabi burada özveriyle çalışan sağlık personellerimizi unutmamak lazım. 478 çok kıymetli arkadaşım sahada kesintisiz sizlere sağlık hizmeti sunuyor.”dedi.

 

Denizli Milletvekili Şahin Tin de sağlığın önemine değinerek; “Allah hiç kimsenin başına dert vermesin ama çok acil bir olay olduğunda vatandaşımızı hastaneye yetiştirmek için yada acil müdahale etmek için Serinhisar’da 112 Acil Sağlık İstasyonunun olması çok değerli. Bu anlamda ben Serinhisarlı kardeşlerimi çok şanslı buluyor, bu istasyonun İlçe’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tabii ki burada birçok kişinin emeği var, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş arsayı tahsis ediyor. Hayırseverimiz Mehmet Atik binanın yapımını üstleniyor. İl Sağlık Müdürümüz Berna Öztürk titiz bir çalışma ve çok hızlı bir şekilde bu istasyonu hayata geçiriyor. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Denizli Valimiz Hasan Karahan’a 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun bir an önce bitmesi için gösterdiği gayreti için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Valimiz Hasan Karahan da; “Son yıllarda sağlıkta Türkiye bir devrim yaptı. Bunu bütün dünya biliyor hatta bunu nasıl yaptınız diye gelip soranlar oluyor. Gerçekten 20 – 30 yıl önce bu imkanlarınız olacak deseler inanamazdık. Türkiye’nin sağlık konusunda bu kadar kolay ulaşılabilir, bu kadar rahat imkanlara kavuşabileceğimizi inanmıyorduk. Bir vakaya 4 dakikada ulaşabiliyorsak bu dünyada ulaşılması zor bir başarıdır. Sağlık teşkilatımızı tebrik ediyorum. Milletimiz ve devletimiz bir olunca aynı amaca aynı hedefe doğru yürüyünce altından kalkamayacağımız hiçbir şey yok. Görüyorsunuz halkımızın 24 saat sağlığının emrinde olacak 112 Acil Sağlık İstasyonun arsasını Serinhisar Belediyesi temin etti. Hayırseverimiz de ciddi bir meblağ ayırarak binanın yapımını üstlendi. Hayırsever iş adamı Mehmet Atik’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Hayırsever Mehmet Atik ve Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’a plaket takdim töreninin ardından kurdele kesimi yapılarak 112 Acil Sağlık İstasyonu hizmete açıldı.

 

Valimiz Hasan Karahan Serinhisar İlçemizde Birdizi Ziyaret Gerçekleştirdi

 

112 Acil Sağlık İstasyonunun açılışı için Serinhisar İlçemize giden Valimiz Hasan Karahan  ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

 

Ziyaretler kapsamında İlk olarak Serinhisar Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Valimiz Hasan Karahan, burada Kaymakam Oğuz Şenlik ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Kaymakamlık Makamına geçen Sayın Valimiz, Oğuz Şenlik’den ilçede gerçekleşen kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı.

 

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Serinhisar ilçemizdeki esnafları da ziyaret eden Valimiz Hasan Karahan esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelerek sohbet etti.

 

Valimiz Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin ve beraberindeki heyet ile Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yaptırılmakta olan  Serinhisar İlçesindeki 250 kişilik Spor Salonunun inşaatında incelemelerde  bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

İlçe ziyaretinde son olarak Serinhisar Belediyesi’ne geçen Valimiz Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin ve beraberindeki heyet ile Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’ı ziyaret ettiler. Valimiz Hasan Karahan Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’tan Belediyenin ilçede gerçekleştirdiği ve devam eden yatırımları hakkında bilgi aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!