3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Honaz Er Meydanında Büyük Coşku

Honaz Er Meydanında Büyük Coşku
Denizli Honaz ilçesinde Honaz Belediye Başkanlığı himayesinde düzenlenen Honaz 43. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivan Antalya Bölgesinden Furkan Durmuş Altınoldu.

Güreşlere Kırkpınar’da başpehlivanlık kazanmış İsmail Balaban, Osman Aynur, Ekrem Yavuz, Ali Altun, Hasan Cengiz gibi güreşçilerin yanısıra Turan Balaban, Furkan Durmuş Altın, İbrahim Çoraman, Ahmet Serbest, Ali Yanatma, Ekrem Erkal ve Serkan Serttürk gibi birçok er meydanında derece yapmış başpehlivanlar ile 250’ye yakın çeşitli boylarda pehlivan katıldı. Honaz Er Meydanında Honazlı vatandaşların yanısıra il merkezi ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda katılımcı coşkulu şekilde güreşleri izleme imkânı buldu.

Honaz Pınarbaşı Göz Mesireliği Er Meydanında gerçekleştirilen organizasyonun baş boyu yarı finalinde Furkan Durmuş Altın ile Emre Erkal, Hasan Cengiz ile de Ahmet Serbest karşılaştı. Zevkli ve çekişmeli geçen müsabakada Furkan Durmuş AltınEmre Erkal’ı yenerek finale yükseldi. Diğer müsabaka da ise Hasan Cengiz Ahmet Serbest’i mağlup ederek finale çıktı.

Kıyasıya geçen Hasan Cengiz Furkan Durmuş Altın final müsabakası, güreşseverlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Karşılaşma sonunda dualı çayırların genç nesil güreşçilerinden Furkan Durmuş Altın rakibi Hasan Cengiz’i yenerek başpehlivan oldu.

Başaltı müsabakalarında da başarılı maçlar yaparak finale çıkan Raşit Aysel ve Uçar Dede karşılaştı. Raşit Aysel ev sahibi olmanın avantajı ve seyircinin de coşkulu desteği ile Başaltı Pehlivanlığını kazandı.

Güreşleri, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas,  Kale ve Beyağaç Belediye Başkanları, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileriile çok sayıda sporsever izledi.

Honaz 43. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerininseyir zevki anlamında güzel geçtiğini ifade eden Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu; “ Sıkı güreşleri ve keyif verici mücadeleleri ile bizler için iyi bir güreş seyri yaşatan tüm pehlivanlarımızı kutluyor, derece elde edenleri tebrik ediyorum. Güreşlerimize katılımda bulunan başta Sayın Valimiz Hasan Karahan olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe Belediye Başkanlarımıza, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanlarımıza, Kurum Müdürlerimize ve gencinden yaşlısına tribünde yerini alan kıymetli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!