Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kıdem Tazminatı Fonu'nda işçinin sabrı taştı

Kıdem Tazminatı Fonu'nda işçinin sabrı taştı
Türkiye’de son yıllarda sürekli gündeme gelen Kıdem Tazminatı Fonu’nun yeniden gündeme getirilmeye çalışılmasına işçi temsilcilerinden tepki gecikmedi. Hükümetin ve işverenin işçinin var olan hakkı olan 30 günlük tazminat hakkını 15 güne indirmeye çalıştığını ifade eden Türk İş Denizli Temsilcisi Recep Oktay, “Kimse işçinin sabrıyla oynamasın. 30 gün bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.

Son yıllarda işçinin kıdem tazminatının elinden alınması için hükümetin ve işverenin kıdem tazminatı fonunu ısıtıp ısıtıp işçinin önüne koyduğunu belirten Türk İş Denizli Temsilcisi Recep Oktay, kıdem tazminatıyla ile ilgili kimsenin işçilerin sabrını test etmemesi gerektiğini söyledi. Oktay, kıdem tazminatında işçinin kırmızı çizgisinin 30 gün olduğunu açıkladı.  Türk-İş’ in kıdem tazminatıyla ilgili tavrının en başından beri aynı olduğunu ifade eden Oktay, 30 günün altındaki bir süreyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Oktay, kıdem tazminatında geriye dönüşü asla kabul etmeyeceklerini açıkladı.

KIDEM TAZMİNATIMIZA DOKUNMA

Hükümetin işverenle birlik olup işçinin önünü kapatmaya çalıştığını aktaran Oktay, “Bizi yönetenler bir türlü işçinin yanında olmayı beceremedi. Asgari ücreti bin 300 lira yaptılar. Bunu da işverene büyük destek vererek yaptılar. Asgari geçim indirimini asgari ücretin içine kattılar. Yetmedi işçi başına destek verdiler. Prim indirimi yaptılar. Yaptılar da yaptılar. İşçiye ise hiç bir şey yapmıyorlar. Yapmadıklarını geçtim hala işçinin elinden haklarını almaya çalışıyorlar. Şimdi de kıdem tazminatını almaya çalışıyorlar. Fonu işçinin istediği zaman kıdem tazminatını alarak işten çıkabileceği üzerine tanıtmaya çalışıyorlar ama nedense 30 gün üzerinden hesaplanan kıdem tazminatını 15 gün üzerinden hesaplandığını kimseye söylemiyorlar. İşçi istediği zaman kıdem tazminatını alarak çıkabileceğini hayal ederken alacağı ücretin yarı yarıya azalmasını hiç akıl etmiyor. İşte biz burada işçinin hak kaybına uğramasını istemiyoruz ve diyoruz ki kıdem tazminatıma dokunma. Kırmızı çizgimiz olan 30 güne dokunma” diye konuştu.

DEĞİL 100 10 LİRA BİLE DEĞERLİ

Özellikle son günlerde tartışılan Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) tüm çalışanların otomatik olarak dahil olması konusuna değinen Oktay, “Asgari ücretliden 100 lira kesileceği söyleniyor. Asgari ücretli için değil 100 lira, 10 lira bile çok değerli. Bu nedenle işçiden yapılacak zorunlu kesinti çalışanların reel gelirlerinin azalmasına ve işi barışının bozulmasına yol açacaktır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!