3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Kodlama Eğitimleri Başladı: Her Hafta 60 Kişi Eğitim Görecek

Kodlama Eğitimleri Başladı: Her Hafta 60 Kişi Eğitim Görecek
Denizli Ticaret Odası (DTO) ile Denizli Valiliği arasında imzalanan Kodlama Eğitimi İş Birliği Protokolü çerçevesinde başlatılan eğitimler,ilk haftasını geride bıraktı. Kursa gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, kodlama eğitimlerinin özellikle çocukların düşünme yetisini arttırmasının yanında el becerilerini de geliştirdiğine dikkat çekerek, “Denizli Ticaret Odamızdaki bilgisayarlı atölyemizde gerçekleştirilen eğitimlerimizden, her hafta 3 grup halinde toplam 60 kişi faydalanıyor.Özellikle, 9 yaş ve üzerindeki çocuklarımızın yoğun ilgisi, bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.

Kodlama Eğitimleri, Denizli Ticaret Odası’nın 6’ncıkatında oluşturulan bilgisayar donanımlıözel dersliktegerçekleştiriliyor.

SINIFLAR, YAŞ GRUPLARINA GÖRE BELİRLENİYOR

Konularında uzmanlaşmış genç eğitmenler Özgür Mert, İbrahim Alp ve İsmail Bilbay’ın verdiği ücretsiz kursta, 9-14 yaş grubu, 14-18 yaş grubu ve 18 yaş üzeri olmak üzereher hafta 3 grupta 60 kişi,içinde “Robotik Kodlama” derslerini de barındıran Kodlama Eğitimi görecek.

DTO Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ile Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Murat Urhan, ilk kursiyerleri ziyaret ederek, Denizli Valisi Hasan Karahan ile Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ın başarı dileklerini iletti. Sınıfların, yaş gruplarına göre belirlendiğini de dile getiren Sözkesen, eğitim bittiğinde kursiyerlerin sadece bilgilerinin değil kodlama ve yazılıma ilgilerinin de arttığını göreceklerinden en ufak şüphelerinin bulunmadığının altını çizdi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “FARKLI VE GÜÇLÜ BİR SİNERJİ OLUŞTU”

Denizli Ticaret OdasıileDenizli Valiliği’nin, Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir işbirliğine imza attığını dile getiren DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, kurslarında iyi eğitimli genç bir ekibin enerjisi ile eğitime açık bireylerin ilgisinin biraraya geldiğini, böylelikle farklı ve güçlü bir sinerji oluştuğunu vurguladı.

Eğitim almak için ilk etapta 300 başvuru olduğunu da açıklayanBaşkan Erdoğan, “İlginin çok olması, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı da gösterdi. Denizli Ticaret Odamızdaki Kodlama Eğitimleriyle, ülkemizin güçlü yarınlarına uzanan yolda, önemli bir adım daha atılmış olacak.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “PROGRAMLAMA ÖĞRENMEK, YENİ BİR DİL ÖĞRENMEK KADAR ÖNEMLİ!”

Öte yandan, programlama öğrenmenin, yeni bir dil öğrenme gibi önemli bir meziyet olduğunu belirtenBaşkan Uğur Erdoğan, “DTO olarak, eğitimi önemsiyoruz. Bundan önce de başta büyük ilgi gören Girişimcilik Eğitimi olmak üzere Moda Tasarım, E-Ticaret, Isı, Su ve Ses Yalıtımı ile Kaynakçılık eğitimleri düzenledik. Sektörlerimizden gelen talep ve ihtiyaca göre, bu türde organizasyonlarımızın sayıları her geçen gün artıyor. Amacımız, insanımızı meslek ve iş sahibi yaparak, üretim ve istihdama kazandırmak; böylelikle de ekonomimize ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmasını sağlamak. Kodlama Eğitimi, bu zincirin en yeni halkası… Uzmanlarımız, ne kadar erken yaşta eğitimebaşlanırsa, kodlama öğrenmenin o kadar kolaylaştığınısöylediler. Eğitimlerimize, özellikle 9 yaş ve üzerindeki çocuklarımızın yoğun ilgi göstermesi, bizleri çok mutlu etti. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın, robotik kodlama eğitiminin temelini alması ileride özgün yazılımlar üretmelerine de yardımcı olacaktır. İnanıyorum ki; bu eğitimler, ülkemizde geleceğin teknolojisinin hazırlanmasının da alt yapısını oluşturacaktır.” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “EĞİTİM, 1 YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK”

12 ay sürecek kursta, katılımcıların başvuru sırasına göre çağrılacaklarınıhatırlatan Başkan Erdoğan, DTO’nun Kodlama Eğitimleri’ne katılmak isteyenlerin, internetteki goo.gl/v1T8M6 adresinden başvuru yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!