3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Lezita Enerji ISO 50001 Belgesine Hak Kazandı

Lezita Enerji ISO 50001 Belgesine Hak Kazandı
Türkiye piliç eti sektörünün önde gelen markalarından Lezita,çevrenin iyileştirilmesi hedefiyle hayata geçirdiği enerji verimliliği yatırımlarıyla ISO 50001 belgesine hak kazandı. Abalıoğlu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Lezita, ISO 50001 ile Türkiye‘nin 2023 yılında enerji tüketiminin yüzde 14 azaltılması hedefine yönelik projelerine hız verdi.

Teknolojik altyapısı, gıda güvenliği ve sağlıklı ürün üretimi konusunda dünya standartlarını sağlamak amacıyla piliç eti üretiminde bilgi birikimini sürekli geliştiren Lezita, enerji verimliliğine yönelik yatırımlarıyla ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı.Abalıoğlu Grubu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Mustafa Özdil,yaptıkları çalışmalarla işlerinin devamlılığını sağlarken, içinde yaşadıkları çevre ve toplumun iyileştirilmesine, geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmaya devam ettiklerini söyledi.

Mustafa Özdil, “Tüm dünyaiklim değişikliğinin getirdiği risklerin farkında. Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji üretimi ve kullanımının önemi daha iyi anlaşıldıkça bu alana yönelik yatırımlar da giderek artıyor.Bizler de bu doğrultuda yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi. Abalıoğlu Yem-Soya ve Tekstil Sanayi A.Ş. olarak, ISO 50001 ile Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı (UEVEP) hedefleri doğrultusunda; Türkiye‘nin 2023 yılındaenerji tüketiminin yüzde 14 azaltılması hedefine destek olduklarını dile getiren Özdil “Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sayesinde enerji verimliliği ile ilgili kanun ve yönetmeliklere uyumlu işletme olarak enerji kaynaklarımızı kontrol altında tutup daha iyi yönetiyor, enerji kaynaklarının maliyetlerinin belirlenmesi ve bunların optimum kullanımı ile enerji maliyetlerinin düşürülmesi için çalışmalar yapıyoruz.Minimum enerji maliyeti ile ürün bazlı maliyetin düşürülmesi ve rekabet edilebilirliğin artırılmasına katkıda bulunuyoruz. Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) ile sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İşbaşı eğitimleri ile çalışan farkındalığını artırmayı hedefliyor

Lezita, organizasyonların enerji verimliliğini yükseltmek için gerekli olan, süreç ve sistemleri oluşturma, bu süreç ve sistemlerin uygulanması ve sürdürülebilirliğini sağlama amacını taşıyan ISO 50001 doğrultusunda; parça paket ve idari ofis bölümlerinin eski armatürlerinin, yeni LED armatürler ile değiştirilmesi projesini Enerji İşleri Genel Müdürlüğü’ne sunarak VAP desteği almaya hak kazandı. Mayıs 2018’de yapılan enerji etüdü ile birlikte enerji tasarruf noktalarında yatırım yapılması gereken konularda yüzde 30’a kadar Verimlilik Artırıcı Projele (VAP) desteği alabilecek olan Lezita, işbaşı eğitimlerine; çalışanlarının enerji verimliliğine katkıda bulunmasını sağlamak ve onları bu konuda bilinçlendirmek amacı ile ISO 50001 eğitimlerini ekledi. ISO 50001 belgesi Lezita’ya, Enerji Bakanlığı Teşvik Sistemi’nden faydalanma avantajı da getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!