Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yasin Öztürk, "MHP eninde sonunda değişecektir"

Yasin Öztürk, "MHP eninde sonunda değişecektir"
1 Kasım seçimleri sonrası MHP’de muhalif kanadın destekçilerinden olan ve partinin genel merkezi tarafından ilk görevden alınan il başkanlarından birisi olan MHP eski İl Başkanı Yasin Öztürk, partide sürecin ne genel merkez baskısıyla ne de cebir ve şiddetle asla önlenemeyeceğini söyledi. Öztürk, “Partinin tabanı iktidar olmak istiyor ama genel merkezden karşılık bulamıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar MHP eninde sonunda değişecektir. Bunu kimse engelleyemeyecek” dedi. 

1 Kasım’da 40 milletvekili ile TBMM’de dördüncü parti olan MHP’de değişim isteyen il başkanlarının kurultayın yapılması için verdiği imza sonrası patlak veren ve süregelen 5,5 aylık süreçte muhalif kanadın öncü isimlerinden olan MHP Denizli eski İl Başkanı Yasin Öztürk, partide gelişen süreci değerlendirdi. Göreve geldiği günden görevden alındığı güne kadar olan süreçte partisinin başarılı olması için elinden gelenin fazlasını yaptığını ifade eden Öztürk, partinin tabanının iktidar aşkı ile tutuştuğunu ancak bu aşkın genel merkez tarafından karşılık bulmadığını söyledi. Partinin genel merkezinin tabandan uzak bir tavır sergilediğini belirten Öztürk, değişimin genel başkan değişimi olarak değil yönetim anlayışı değişikliği olarak algılanması gerektiğine vurgu yaptı.

MİLLETVEKİLİ SIRALAMASINDA İSTEDİĞİMİZ OLMADI

7 Haziran seçimleri için Nisan ayında belirlenen milletvekili sıralaması öncesi partinin genel merkezinde sıralama konusunda görüşmeler yaptıklarını aktaran Öztürk, “Sıralamaların belli olmasında da tabanın bildiği kamuoyuna yakın ve siyasi alanda da partimizi temsil edebilecek arkadaşlarımızı üst sıralarda istedik. Fakat gerek 7 Haziran seçimlerde olsun gerekse 1 Kasım seçimlerinde olsun bizlerin kamuoyunu ve tabanın istediği isimleri genel merkeze yansıttığımızda istediğimiz isimler olmadı ve genel merkez kendi bildiği çerçevede bir sıralama ile seçime girdi. 7 Haziran’da bilindiği gibi bir önceki seçimlere nazaran baktığımızda ve aynı zamanda ülke genelinde aldığımız oy oranlarına baktığımızda Denizli olarak başarılı idik” dedi.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA ‘BAŞARISIZLIK’

MHP’li Öztürk, “14 senedir mevcut iktidardan uzak bir taban ve iktidara susamış bir taban ve bu konuda genel merkezin hataları bardağı taşıran son damla oldu. Siyasi partiler vatandaşa hizmet etmek için kurulur. Bunun yolu da iktidar olma ya da iktidar alternatifi olmaktan geçer. Ama iktidar olabilmek ile ilgili elimizdeki mevcut potansiyeli değerlendirme noktasında genel merkez yöneticilerimizin tabandan uzak günümüzün argümanlarından uzak bir görünüm sergilemesi mevcut potansiyelimizin çok çok altında bir oy almamıza sebep verdi. Bundan sonra genel merkez ile seçim döneminde sıralamalarda kaynaklı süre gelen rahatsızlığımız seçim sonrasında biraz daha su üstüne çıktı” diye konuştu.

MHP DEĞİŞECEK TÜRKİYE DEĞİŞECEK

Öztürk, “Partimizdeki olay sosyolojik bir olay haline geldi. Ne genel merkez baskısıyla ne cebir ve şiddetle hiçbir şekilde engellenemeyecektir. Eninde sonunda MHP’de değişim olacaktır. Öncelikle yönetim anlayışı değişecek. Sadece bir genel başkan değişimi olmayacak. Yönetim anlayışı değişikliği ile birlikte güncel argümanları kullanan bir MHP, toplumun tabanın sesini daha çok dinleyen ve sahaya inen bir MHP göreceğiz. Bununla beraber geçmiş dönemlerimizde bu partiye küsmüş partiden uzaklaşmış umudunu yitirmiş insanları tekrar geri dönüşünü gözlemleyeceğiz. Ve büyük bir üye kampanyası ile en alt dilim olan mahalle temsilciliklerinden başlayarak parti iç işleyişte daha sağlıklı bir yapıya kavuşturacağız. Yukarıya doğru baktığımızda da MKYK ve Başkanlık Divanı daha aktif, tabanla barışık, tabanın isteklerini yukarıya aktarabilen bir yapıya bürünecek. Bu anlattıklarım bugün için maalesef yok. Biz vatanını seven herkesin oyunu alarak iktidar olmak istiyoruz” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!